• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 29 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

İzmir Potansiyelini Kullanamıyor

İzmir Potansiyelini Kullanamıyor
Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATUDER )Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, İzmir'in ekonomik büyüklük bakımından Türkiye'nin üçüncü b
KAZANÇOĞLU : İZMİR POTANSİYELİNİ KULLANAMIYOR
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATUDER )Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, İzmir'in ekonomik büyüklük bakımından Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olmasına rağmen potansiyelini tam olarak kullanamadığını söyledi. 
 
Türkiye tarımının yüzde 4’ünü, Türk sanayisinin yüzde  6.5’ini,  hizmetler sektörünün ise yüzde 7’sini karşılayan İzmir’in daha çok ihracaat yapan, daha çok yabancı yatırımcı çeken bir kent hale getirilmesi gerektiğini belirten Kazançoğlu,  “Bunun için İzmir'in ulusal ve uluslararası ulaşım ağlarının hızla geliştirilmesi gerekiyor” dedi. Bu nedenle  İzmir - İstanbul otoyolunun biran önce hizmete girmesi İzmir- Ankara tren hattının tamamlanması, Çandarlı limanın açılması, çevre ve kent içi ulaşım akslarının hızla yenilenmesinin İzmir’i geleceğe taşıyacağını ifade eden Kazançoğlu, “Dünya kentleriyle hava ulaşımının direk sağlanması İzmir’e arzu ettiği rekabet gücünü kazandıracaktır” diye konuştu. 
 
KÜRESEL EKONOMI YAVAŞLADI
Küresel ekonominin 2015 yılını değerlendiren Kazançoğlu, büyüme oranlarında yavaşlama ve durağanlık görüldüğünü ve bunun 2016 yılında da devam edeceğini ifade eden İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Akın Kazançoğlu, "2016 yılında küresel ekonomide öngörülen büyüme yüzde 3 civarında, bu oran geçtiğimiz yıla göre yüzde 0.2 daha  düşük. Dolayısıyla bu veri küresel ekonominin bir süre daha yavaş büyüyeceğini gösteriyor" dedi.
 
ORTADOĞU VE RUSYA RISK ALTINDA
Petrol fiyatlarındaki istikrasız hareketler ve jeopolitik krizler nedeniyle petrol ihraç eden ülkelerin  kısa vadede eski büyüme oranlarını yakalayamayacağını savunan Kazançoğlu, "Ortadoğudaki iç savaşlar bütün bölgeyi etkisi altına aldı, Arap baharının yaşandığı Libya, Mısır ve Tunus'daki istikrarsızlık ise ekonomik çöküşleri beraberinde getirdi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki ülkeler de benzer durum altında. Bu coğrafyada kaçan mülteciler de bölgede ekonomik sorun yaşanmasına neden oldu. Rusya'nın kontrol altına aldığı Ukrayna da yine aynı şekilde istikrarsız ve riskli bir coğrafya haline geldi. Bunun sonucunda Rusya'da 2015 yılında yüzde 3.8 oranında bir daralma gözlendi. Bu rakamlar ticaret ve ekonomide; barış, huzur ve güvenlik faktörünün olmazsa olmaz unsurlar olduğunu yine gözler önüne serdi" dedi. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894