• BIST 9645.02
  • Altın 2418.721
  • Dolar 32.554
  • Euro 34.802
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

İzmir Büyükşehir’in Kart Uygulamasına Karşı İmza Kampanyası

İzmir Büyükşehir’in Kart Uygulamasına Karşı İmza Kampanyası
Kentkart adıyla bilinen eski Elektronik temassız akıllı kartların 30 Kasım 2016 tarihinden itibaren kullanılamayacağını ve 7 TL karşılığında değiştirilmesi gerektiğini açıklayan

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’İN KART UYGULAMASINA KARŞI İMZA KAMPANYASI

Kentkart adıyla bilinen eski Elektronik temassız akıllı kartların 30 Kasım 2016 tarihinden itibaren kullanılamayacağını ve 7 TL karşılığında değiştirilmesi gerektiğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne vatandaşlar change.org isimli internet sitesinden başlattıkları kampanya ile tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 16 yıl boyunca Elektronik temassız akıllı kart hizmeti aldığı Kentkart A.Ş. Ocak 2015’te gerçekleşen ihaleyi kazanamamıştı. 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren yeni firma olan Kartek ile yola devam edilmiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından adı ‘İzmirim Kart’ olan yeni kartlarla birlikte eski Kent Kart’ların da kullanımına izin verilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla eski kartların kullanım sürelerinin 30 Kasım 2016’da tamamlanacağı ve bu tarihten itibaren kullanıma kapatılacağı belirtildi.

Halihazırda elinde bu kartları bulunduran vatandaşların o tarih sonrasında İzmirim Kart satın alması gerektiği bildirildi. Ellerinde eski tip öğrenci veya öğretmen kartı bulunan vatandaşların ise internet üzerinden başvuruda bulunduktan sonra kurum hesabına 7 TL ücret yatırması istendi.

Bu duruma tepkilerini göstermek isteyen bir grup İzmirli, change.org isimli dünyaca ünlü internet sitesi üzerinden bir imza kampanyası başlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı uygulamanın kendi istekleri dışında olduğu ve kuruma ödenecek olan ücretin alınmamasını istedi.

Yoğun ilgi gören kampanyaya şu ana kadar 7 bin953 kişi destek verdi.

Volkan Akpınar isimli vatandaş tarafından başlatılan imza kampanyasında şu sözlere yer veriliyor, “Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan toplu taşıma sistemindeki firma değişikliğinden dolayı, Ağustos ayı sonuna kadar üzerinde Kentkart ibaresi olan kartların değiştirilmesi isteniyor.

Buraya kadar her şey normal değil mi?

Ben daha önce ücretini ödeyerek temin ettiğim karta, belediyenin kendi isteği doğrultusunda yapmış olduğu ihale sonucunda firmanın ihaleyi kaybetmesi yüzünden neden ekstra ücret ödeyeyim? Bu halkın, senin veya benim suçum değil.

Sen de kazanılmış hakkının elinden geri alınmasını istemiyorsan bu kampanyayı imzala!”/Ege Basın Grubu

İmza Kampanyasına Ulaşmak İçin Tıklayın

izmirim.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894