• BIST 9548.09
  • Altın 2492.255
  • Dolar 32.5078
  • Euro 34.5792
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 22 °C

İtfaiyelere Takviye Yapıldı

İtfaiyelere Takviye Yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, megapol alandaki itfaiye gruplarına son teknoloji donanımlı araçlar vererek, ilçelerin itfaiye gruplarını güçlendirirken, lojistik destek hizmetlerini de “Gönüllü

ALİAĞA İTFAİYESİNE TAKVİYE YAPILDI

 

İTFAİYENİN ELİ GÜÇLENDİ

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, megapol alandaki itfaiye gruplarına son teknoloji donanımlı araçlar vererek,  ilçelerin itfaiye gruplarını güçlendirirken, lojistik destek hizmetlerini de “Gönüllü İtfaiyecilik” modeliyle takviye ediyor. Başkan Aziz Kocaoğlu da “Gönüllü İtfaiyeci” oldu ve kimlik kartını aldı. Kocaoğlu, Toros Kriz Merkezi"nde görevlendirildi.

Türkiye"nin ilk “Eğitim Merkezi”ne ve en gelişmiş itfaiye gruplarından birine sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5216 sayılı yasa ile sınırlarına dahil olan ilçelerdeki itfaiye birimlerini son teknoloji ile donanımlı araç ve eğitimli personel ile güçlendiriyor. Dün, Yenişehir"deki İtfaiye Daire Başkanlığı"nda düzenlenen törenle Başkan Aziz Kocaoğlu, 11 ilçenin itfaiye grubuna yeni araçlar ile teknolojik malzemeleri teslim etti. Kocaoğlu, yangın ve afetlerde lojistik destek hizmeti görecek çoğu üniversiteli 40 “Gönüllü İtfaiyeci”ye de sertifikalarını ve kimlik kartlarını verdi. Başkan Kocaoğlu ise, 41. Gönüllü İtfaiyeci oldu. Kocaoğlu, Toros Kriz Merkezi"nde görevlendirildiğinin belirtildiği kimlik kartını, İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır"ın elinden eldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, megapol alanda yangın, doğal afet, sel baskını, trafik kazası, heyelan gibi olumsuz koşullarda vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak, hasarları en aza indirmek için 7 gün 24 saat özveriyle çalışan itfaiye personeline teşekkür etti. İtfaiye personelinin, sürekli olumsuz koşullarda çalıştığını ve vatandaşların can ve mal emniyetini koruma ve kurtarma görevi yaptığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Bu nedenle, teknolojik gelişmeleri takip ederek araç-gerecimizi sürekli yenilememiz gerekiyor. Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan ilçe teşkilatlarımızı da takviye etmemiz gerekiyor. Bugün teslim ettiğimiz bu araçları almak için aslında üç yıldır uğraşıyoruz. Çeşitli bürokratik sorunlar nedeniyle ancak alıp bugün ilçe itfaiye gruplarımızın kullanımına sunuyoruz. Son teknoloji ile donanımlı bu araçlar, itfaiye gruplarımızı daha güçlendirecek; yangın, afet ve kaza gibi olumsuz koşullarda vatandaşlarımıza daha etkin hizmet verebilecekler” dedi. Kocaoğlu, itfaiye personelinin görevi sırasında daha iyi korunması için de yeni giysiler alınacağı müjdesini verdi.

Olumsuz koşullarda İzmir"de herkesin birbirine kenetlendiğini de kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bunun en güzel örneğinin de geliştirdikleri “Gönüllü İtfaiyecilik” modeline gençlerin ve vatandaşların gösterdiği ilgi olduğunu vurguladı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasının ardından 11 ilçe itfaiye grup sorumlularına yeni araçların anahtarlarını teslim etti, 40 Gönüllü İtfaiyeci"ye de sertifika ve kimlik kartlarını verdi. Çoğu üniversiteli olan  Gönüllü İtfaiyeciler, itfaiye gruplarında lojistik destek hizmetlerinde görev yapacaklar ve ayda en az 24 saat bu çalışacaklar.  

İlçelere toplam; 8 adet merdivenli araç, 8 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü, 5 adet 5 tonluk itfaiye arazözü, 2 adet 15 tonluk itfaiye arazözü, 5 adet yüksek basınçlı söndürme aracı teslim edildi.

 

HANGİ İLÇEYE NE  VERİLDİ ?

Selçuk İtfaiye Grubu"na:

1 adet merdivenli araç

1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü

1 adet 5 tonluk itfaiye arazözü

Bayındır İtfaiye Grubu"na:

1 adet 5 tonluk itfaiye arazözü

Torbalı İtfaiye Grubu"na:

1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü

1 adet 15 tonluk itfaiye arazözü

Kemalpaşa İtfaiye Grubu"na:

1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü

1 adet 5 tonluk itfaiye arazözü

Menemen İtfaiye Grubu"na:

1 adet 5 tonluk itfaiye arazözü

Aliağa İtfaiye Grubu"na:

1 adet merdivenli araç

1 adet 5 tonluk itfaiye arazözü

1 adet 15 tonluk itfaiye arazözü

Foça İtfaiye Grubu"na:

1 adet merdivenli araç

1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü

Urla İtfaiye Grubu"na:

1 adet merdivenli araç

1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü

Seferihisar İtfaiye Grubu"na:

1 adet merdivenli araç

1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü

Menderes İtfaiye Grubu"na:

1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü

Merkez İtfaiye Grubu"na:

3 adet merdivenli araç

1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü

5 adet yüksek basınçlı söndürme aracı

848 personel görev yapıyor

İzmir İtfaiyesi, halen metropol alandaki Merkez, Çiğli, Bostanlı, Karşıyaka, Bornova, Evka 4, Işıkkent, Çamdibi, Kadifekale, Buca, Evka-1, Karabağlar, Gaziemir, Hatay, Balçova, Narlıdere, Toros Eğitim Merkezi, Güzelbahçe, Yeni Çamlık, Kısık Sanayi Grubu,   gruplarında 690 personel, Seferihisar, Mordoğan, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Bayındır, Menemen, Aliağa, Foça, Urla ve Selçuk gruplarında 158 personel olmak üzere toplam 848 personelle hizmet veriyor. 2008 yılında Aliağa"ya 16, Foça"ya 10, Menemen"e 4, Menderes"e 4, Seferihisar"a 4 personel takviye edilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894