• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 18 °C

İşte Egeli İhracat Şampiyonları

İşte Egeli İhracat Şampiyonları
Türkiye İhracatçılar Meclisi 23. Olağan Genel Kurulu, 2015 yılında Türkiye’ye 143.7 milyar dolar döviz kazandıran ihracat şampiyonları için düzenlenen ödül töreni ile taçlandı

İŞTE EGELİ İHRACAT ŞAMPİYONLARI

Türkiye İhracatçılar Meclisi 23. Olağan Genel Kurulu, 2015 yılında Türkiye’ye 143.7 milyar dolar döviz kazandıran ihracat şampiyonları için düzenlenen ödül töreni ile taçlandı. İhracat başarı ödüllerinden 8 tanesini Egeli firmalar kazandı. Türkiye geneli ilk 10 firmaya ödül verilirken, sektörler bazında ise sektörlerinde ihracat şampiyonu firmalar ödüle kavuştu.

Türkiye geneli ilk 10 firmadan iki tanesi Egeli ihracatçılardan oluşurken, sektörel ödüllerde ise Egeli ihracatçılar 6 ödülün sahibi oldu. İhracat Şampiyonlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi.

Aliağa’da rafinerisi bulunan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. Türkiye’de en fazla ihracat yapan firmalar sıralamasında ikinci firma olurken, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe de Türkiye Şampiyonu oldu. Firmanın ödüllerini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Manisa merkezli Vestel Ticaret A.Ş. Türkiye geneli ihracat sıralamasında beşinci olurken, Elektrik Elektronik ve Hizmet Sektörü’nde Türkiye şampiyonluğunu bu yıl da sürdürdü. Firmanın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ’NDE KLC GIDA ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUDU

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü’nde son yıllarda zirveye abone olan KLC Gıda Ürünleri İth. İhr. Tic. A.Ş. bu yıl da zirveyi bırakmadı. Kılıç Deniz Ürünleri Dış Ticaret Firması KLC Gıda’nın şampiyonluk ödülünü İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

Tütün sektöründe ise Ege Tütün İhracatçıları Birliği üyesi British American Tobacco Tütün Mamulleri San. Tic. A.Ş. geçen yıl olduğu gibi bu yılda birinci olurken, ödülünü almak üzere İsmail Gökhan Bilgiç hazır bulundu. Bilgiç’e ödülünü Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi üçlüsü verdi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği üyesi Marmarabirlik zeytin ve zeytinyağı sektöründe ihracat şampiyonu olurken ödülünü Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’ya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi takdim etti.

Tesisleri İzmir’de bulunan HABAŞ SINAİ VE TIBBİ GAZLAR İSTİHSAL ENDÜSTRİSİ A.Ş. Çelik sektöründe bu yıl da ihracat şampiyonu oldu. Firmanın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran’a Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894