• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 14 °C

İş Toplantılarında Yüksek Performans İçin 10 İpucu

İş Toplantılarında Yüksek Performans İçin 10 İpucu
QNET Türkiye ailesi, Fairmont Hotel’de girişimcilerine yönelik düzenlediği fuarda bir araya geldi.
İŞ TOPLANTILARINDA YÜKSEK PERFORMANS İÇİN 10 İPUCU 
 
QNET Türkiye ailesi, Fairmont Hotel’de girişimcilerine yönelik düzenlediği fuarda bir araya geldi. 500’ü aşkın Bağımsız Temsilci’nin katıldığı “QNET Girişimcileri Güçlendiriyor” konseptli fuarda girişimcilik hakkında bilgi verildi, QNET ürünleri tanıtıldı. Fuarda QNET’in 20. yılında gerçekleşecek olan projeleri özel olarak vurgulandı. 
 
QNET’in Global Güzellik Uzmanı Sunny’nin de katıldığı fuarda cilt bakımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra QNET Uzman Diyetisyeni Işın Sayın da su tüketimi ve uzun toplantılar için tavsiyelerde bulundu. Bu toplantılarda zinde kalmak ve konsantrasyonu artırmak 10 ipucu veren Işın Sayın, enerji veren özel bir de tarif paylaştı. 
 
1- Önemli bir toplantı gününe uyandığınızda, aç olarak toplantıya katılmanız bir risk unsurudur. Hafif, kaliteli kahvaltı yapmaya ihtiyacımız var. Tercihen 100-300 kcal.’yi geçmeyen yağ, protein ve az miktarda yüksek lifli karbonhidrat içeren bir kahvaltı planlayabilirsiniz. Pratikçe hazırlanması mümkün olan veya hazır satılan makul seçenekler de mevcut. 
 
2- İçeceğiniz kahveyi ise az sütlü olmasına dikkat edin. Süt, kahvedeki kafeinin performans yükseltici etkisinin daha uzun zamana yayılmasını sağlar. Eğer toplantıya zaten çok gergin girdiyseniz, kahve kesinlikle ilk içeceğiniz olmamalıdır. Zaten sinir sisteminin uyarılmış olduğu bu durumda; sert ve sade kahve içmek; odaklanma güçlüğü, ekstra gerilim ve tahammülsüzlüğe neden olabilir. Sakin ve soğukkanlı olma, düşünerek konuşma gibi ihtiyaçlarınız olacaktır. Yorgun hissetmeye yakın, sütlü kahve alın. Saatler ilerleyip, yorgunluğa ve performansın düşüşüne dair ipuçlarını kaçırdıysanız, bu kez sade kahve de olabilir.
 
3- Geleneksel toplantı ikramı olan kuru pastalara elinizin takılıp durması, aç kalmaya devam etmenizden daha kötü olabilir… Fazla yoğun yağ ve karbonhidrat içeren bu ikramlar sonrasında, kan şekeriniz ve/veya kan kolesterol seviyeniz yükselebilir. Bu yükseliş, zihinsel bulanıklık, bedensel uyuşukluk ve rehavet yapabilir. 
 
4- İkram edilenin dışında bir şey taşımak tuhaf, ayıp, dikkat çekici ve rahatsızlık verici değildir. Aksine bedeninize, kendinize ve sağlığınıza duyduğunuz önemi gösterir ve bu saygı uyandırıcıdır. Toplantı uzunluğuna göre 10-30 adet fındık fıstık badem kaju gibi kuruyemişler kullanılabilir. Her 5 adede karşılık 1 bütün ceviz ile yer değiştirebilirsiniz. Çiğ olduğunda şekersiz sıcak içeceklerle alındığında sizi iyi gelecek kaliteli bir ara öğündür. 
 
5- Çok sıkı dokulu, yoğun lifli sade diyet bisküviler kullanılabilir. Yüksek lifli karbonhidratlar kan glukoz (şeker) seviyenizi yavaş yükseltir, yavaş düşürür. 
 
6- Toplantı sona ermeden bitmeyecek olan bir stres sizi bekliyorsa; 1-2 fincan sarı kantaron, melisa, papatya çayı içilebilir. Yoğun sütlü fakat bu kez kafeinsiz kahveler kullanılabilir. 
 
7- Unutmayın ki; çay, kahve gibi uyarıcı etkisi olan içecekler, aynı zamanda sık idrara çıkarır. Toplantınız ve konsantrasyonunuz bölünmesin. Daha az çay, kahve kullanın.
 
8- Vücut suyu %2 azaldığında sıklıkla konsantrasyon bozukluğu başlar. Yudum yudum da olsa su içmekten çekinmeyin. 
 
9- Basit düşünün, cesur ve pratik olun, bazı şeyleri yanınızda taşıyın. Hiçbir patron, iyi bir toplantı performansı gösteren personelinin, toplantıya ne getirip yediğiyle ilgilenmeyecektir. Bol C vitamini ihtiva eden meyveler tüketebilirsiniz. Bu size oldukça iyi gelecektir.
 
10- Genel olarak her güne ve her toplantıda başarılı ve dayanıklı olabilmek adına aşağıdaki karışımı hazırlayabilirsiniz.  Yeşil çayı 200 ml sıcak suyla demleyin, soğusun.  İçinde 1 salatalık, 1 kivi, 1 dilim taze zencefil ve 10 çileği blenderize edin. Soğuk veya buzlu tüketebilirsiniz.
 
// EGE BASIN GRUBU
 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894