• BIST 9530.47
  • Altın 2479.488
  • Dolar 32.4228
  • Euro 34.7158
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 18 °C

İş Dünyasında Ülkü Beklentisi

İş Dünyasında Ülkü Beklentisi
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Yerel seçimler öncesi belediye bakan adaylarını misafir eden, projelerini dinleyen Aliağa Ticaret Odası (ALTO), DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü’yü ağırl
İŞ DÜNYASINDA HAKKI ÜLKÜ BEKLENTİSİ
 
DSP ALİAĞA ADAYI HAKKI ÜLKÜ: “YAŞANABİLİR KENTLER OLUŞTURMAK İÇİN GÖREVE TALİBİZ”
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Yerel seçimler öncesi belediye bakan adaylarını misafir eden, projelerini dinleyen Aliağa Ticaret Odası (ALTO), DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü’yü ağırladı. Aliağa Ticaret Odası Meclis ve Meslek Komitesi üyelerine Aliağa için düşündüğü 5 yıllık plan, program ve düşüncelerini anlatan Hakkı Ülkü üyelerden gelen tüm soruları içtenlikle yanıtladı. 
 
HAKKI ÜLKÜ’DEN ÇARPIK YAPILAŞMA UYARISI
İlçenin genel durumu anlatarak sözlerine başlayan ve kentin şu an ki nüfusunun mahalleye dönüştürülecek köylerle birlikte 81 bine ulaştığını, hızla göç aldığını dolayısı ile çevre, imar ve istihdam konusunda planlamalar yapılmadığı takdirde Aliağa’nın çarpık bir düzene mahkûm kalacağını belirten Hakkı Ülkü ‘’ Geçmişte gerek çevre düzenlemesi anlamında gerekse imar konusunda çalışmalar yaptık. Belediye konut kooperatifleri kurarak kimsenin burnu dahi kanamadan Aliağa’yı çarpık kentleşme ve gecekondulaşmadan kurtardık. Fakat o zamandan bu zamana kadar geçen süre içerisinde Aliağa’da nüfus hızla arttı. Biz yaşanabilir kentler oluşturmak için göreve talibiz. Sosyal belediyeciliğin amacı sorunları düzeltmek üzerinedir. Bağlanacak köylerle birlikte köy ve kent arasındaki arazilerin kaderi de bu seçimlerde belirlenecek. Biz bu alanlarıkonutlandırmak değil ormanlaştırmak istiyoruz. Deniz gören evler vaat etmiyoruz. Çevre kirliliğinin çok yüksek boyutlara ulaştığı, kanser vakalarının diğer bölgelere göre iki kat olan Aliağa’nın nefes almaya ihtiyacı var. İmara açılacak bölgeler için elbette yerler var bu yöndeki çalışmaları tamamen Aliağa ve halkının çıkarlarına göre yapacağız.” Dedi
 
“HALKLA BERABER HALK İÇİN HİZMET”
Amacının geçmişte olduğu gibi gelecekte de Aliağa’ya en iyi en doğru hizmeti vermek olduğunu vurgulayan Hakkı Ülkü belediyecilik anlayışınıgeçmiş döneminden bir örnek vererek anlattı. Ülkü “Kentler tıpkı insan vücudu gibidir. Bazen vücutta sorun çıkabilir. Mesela bazen damarlar tıkanabilir ve müdahaleye ihtiyaç duyar hale gelir. Biz bunu geçmişte Aliağa’ya,  ‘kentlerin tüm kimliğini gösteren meydanlar ve bulvarlardır’ mantığıyla hareket ederek Demokrasi Meydanı’nı kazandırarak yapmıştık. Bilirkişi raporu ilk önce ‘Aliağa’nın meydana ihtiyacı yok’ şeklindeydi, fakat biz tekrar bir bilirkişi raporu isteyip bu yanlışı düzelttirdik. İlk başta bazı kesimlerden itiraz edenler bile meydanın Aliağa’ya kazandırılmasından sonra bizi tebrik etti ve teşekkür aldık. İşte bizim belediyecilik anlayışımız bu.  Hiç kimseyi mağdur etmeden hakla beraber tamamen kamu yararına hareket etmek.” dedi.
 
ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE ETKİN MÜCADELE
Bir başka üyenin “Belediye başkanlığınız döneminde Aliağa çevre konusunda Türkiye çapında ses getiren bir profil çizdiniz. Göreve geldiğiniz takdirde hızla artan çevre kirliliği için tekrar aynı iştah ve hassasiyette olacak mısınız?”  sorusu üzerineHakkı Ülkü  “Bu konuda samimi olarak şunu ifadeyi edeyim;  mevcut çevre kirliliği kesinlikle en aza indirilecek, isteyen istediği gibi çevreyi kirletemeyecek. Bu konudaki yetkilerimizi kesinlikle kullanacağız. Yetkilerimizin yetersiz kaldığı noktalarda sosyal demokrasi anlayışımıza paralel olarak, toplumsal yararı gözeten bir duruş sergileyeceğiz ki; biz bunu zaten geçmişte yapmıştık” dedi. 
 
BELEDİYE ŞİRKETLERİ
Belediyenin şirket kurması, işletmesi ile ilgili bir soruya DSP Aliağa Adayı Hakkı Ülkü; “Belediyeler zorunlu olarak şirket kuruyor. Hizmet alanını çeşitlendirmek ve kaynak konusundaki çıkmazları aşmak için, sıkıştığı noktada çıkış yolu olarak görüyor.’’ şeklinde yanıtladı. 
 
CAZİBE MERKEZLERİ OLUŞTURULMALI
Aliağa’da ticari cazibe merkezi yapılabilecek yerler konusundada kurumların ve vatandaşların görüşü doğrultusunda belediyenin çalışmalar yapması gerektiği ifade eden DSP Aliağa adayı Hakkı Ülkü Taşhan bölgesinin restore edilerek cazibe merkezi konumuna getirilme yönünde sorulan soruya da “olabilir” yanıtını verdi. 
 
ADNAN SAKA’DAN KURUMLAR ARASI DİYALOG VURGUSU
Sunumuiçin  DSP Adayı Hakkı Ülkü’ye teşekkür eden ALTO Başkası Adnan Saka '' Biz ALTO olarak tüm başkan adaylarımıza destek vermek, bilgi paylaşmak, düşüncelerimizi dile getirip birlik, beraberlik sağlamak istiyoruz. Kurumlar arası işbirliğininsağlıklı bir şekilde yürütmek gerektiğine inanıyoruz'' dedi.
 
ALİAĞASPOR’UN DRAMATİK DURUMU
Kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yapan ve Aliağa sporkonusuna değinen Saka, ''Önümüzde bir Kardemir Karabük örneği var. 15-20 milyon dolarlık yardımla, kaynakla birçok şey yapılabiliyor. Birinci ligde oynayan bir takımları var. Kurumların sadece spor alanında değil diğer tüm alanlarda kente destek vermesi lazım. Kurumlar arası diyalog ve işbirliğinin kent için doğru bir yöntem olduğunu düşünüyoruz ve bu yönde hareket etmek istiyoruz'' dedi.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894