• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Her Engeli Aşarız

Her Engeli Aşarız
Her zaman Çağdaşlığın, Uygarlığın ve ileri Medeniyetlerin merkezi olan İzmir, bu niteliğini Cumhuriyetin değerlerine bağlı ve çağdaş yaşam standartlarını yurttaşlarına sunan bir kent olarak Türkiye’ye önder’lik ediyor.

Her Engeli Aşarız / Uğur EREN (Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı)

Her zaman Çağdaşlığın, Uygarlığın ve ileri Medeniyetlerin merkezi olan İzmir, bu niteliğini Cumhuriyetin değerlerine bağlı ve çağdaş yaşam standartlarını yurttaşlarına sunan bir kent olarak Türkiye"ye önder"lik ediyor.

bildiğiniz üzere İzmir büyükşehir Belediyemiz 2010 yılını “Engelliler Yılı” ilan etti. Türkiye"de merkezi hükümetlerin, bakanlıkların yapamadığını başaran İzmir Büyükşehir Belediyemize bu duyarlı ve Tüm Türkiye"ye örnek olacak yaklaşımı nedeniyle Aliağa halkı olarak teşekkür ediyoruz.

2009 Nisan Ayında, yani tam bir yıl önce göreve başladığımızda, Sosyal Belediyecilik uygulamalarıyla kentte yaşam kalitesini yükseltmeye, toplumumuzun tüm kesimlerine hizmet götürmeye karar verdik. Bu konuda birçok çalışmayı da bir yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu süreçte bizim en büyük yardımcımız ise İzmir Büyükşehir Belediyemiz oldu.

Büyükşehir Belediyemizin, Yerel Gündem 21"in önerisiyle engelli yurttaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya başladığı “2010 Engelliler Yılı” eylem planını biz de Büyükşehire bağlı bir İlçe belediyesi olarak bu alanda yaptığımız hizmetlerle Aliağa"da destekledik. Çünkü biliyoruz ki, Çağdaşlığın en önemli ölçütlerinden biri de engelli vatandaşlara sağlanan yaşam koşullarıdır. Bizler; Bu kentte Mimari engelleri kaldırmayı, engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere katılmalarını kolaylaştırmayı, bu toplumun bağımsız ve üretken bireyleri olmalarını önde gelen görevlerimiz arasında sayıyoruz.

Aliağa Belediyesi olarak, kent dokusunun, mimari yapının engelli yurttaşlarımıza yaşam alanı tanıyacak şekilde düzenlemesi için projeler üretiyor ve bunları hızla hayata geçiriyoruz. Bu noktada Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz önderliğinde; Belediye Birimlerimiz, Kent Konseyimiz, kentimizdeki sivil toplum örgütleri, Dernekler ve meslek kuruluşlarıyla koordineli olarak çalışıyoruz. Bu konuda engelli yurttaşlarımızın oluşturduğu örgütlerden de büyük destek alıyoruz.

Engelli yurttaşlarımızın sosyal ve iş yaşamına daha çok katılımının sağlanması, ekonomik bağımsızlıklarının gelişmesi, sağlık ve eğitim gibi alanlarda hizmet almaları için neler yaptığımızı arkadaşlarımız sizlere detaylı olarak aktaracaklar. Ben bu kısa konuşmamda bunlara değinmeyeceğim.

Ancak;  Aliağa"yı, tüm yurttaşlarımız için “engelsiz bir kent” yapabilmek için hangi adımları attığımızı burada başlıklar halinde dile getirmek istiyorum; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimizle, Otoparklarla, Ücretsiz Spor ve fizik tedavi olanaklarıyla, Eğitim ve Sağlık hizmetleriyle, Kaldırımlardan yollara, bina girişlerinden sosyal paylaşım alanlarına kadar her noktanın engellilerimize kolaylaştırılmasıyla ve daha burada sayamayacağım birçok hizmetlerle Aliağa"da engelleri kaldırmaya çalıştık. Yakında yapımına başlanacak olan ve bir çok ilde dahi olmayan Zeytinli Park Engelliler ünitesi, Görme engelliler yolu ve yeni yapılacak Düğün Salonunda da engelli yurttaşlarımız için büyük kolaylıklar ve hizmet noktaları bulunacak.

Kurumumuz Aliağa Belediyesi  adına engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşam içerisinde kendilerine daha iyi yer bulmaları amacıyla atılacak tüm adımlara, tüm girişimlere destek vermeyi sürdüreceğimize, kendi görev ve sorumluluklarımızı da eksiksiz yerine getireceğimize söz veriyoruz

İnanıyoruz ki, birlik ve beraberlikle biz her türlü engeli aşarız..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894