• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 19 °C

Helvacı’da Zeytin Fidanları Üreticiyle Buluştu

Helvacı’da Zeytin Fidanları Üreticiyle Buluştu
Aliağa Belediyesi’nin “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında mahallelerde gerçekleştirdiği zeytin fidanı dağıtımlarının son durağı Helvacı oldu.

Helvacı’da Zeytin Fidanları Üreticiyle Buluştu

Aliağa Belediyesi’nin “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında mahallelerde gerçekleştirdiği zeytin fidanı dağıtımlarının son durağı Helvacı oldu. Yoğun ilginin yaşandığı fidan dağıtım programında Helvacılı 104 üreticiye 2 Bin 600 adet zeytin fidanı hediye edildi.

Çıtak Mahallesi’nden “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla başlayan ve Çaltılıdere, Güzelhisar, Samurlu, Uzunhasanlar, Kalabak, Hacıömerli, Karaköy, Bahçedere, Aşağı Şakran, Şehitkemal, Çoraklar, Bozköy, Horozgediği, Kapukaya, Karakuzu, Yeni Şakran, Yalı, Kazım Dirik, Atatürk, Kurtuluş, Siteler, Yeni ve Kültür Mahallelerinde gerçekleştirilen fidan dağıtımları Helvacı’da son buldu. 

684 ÜRETİCİYE 17 BİN 100 ADET ZEYTİN FİDANI 
Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen dağıtım programında Aliağa genelinde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 684 üreticiye toplam 17 Bin 100 adet zeytin fidanı teslim edildi. “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi”nin ilk desteklemeleri olan zeytin fidanı dağıtım programına Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dışında olup da zeytin üreticiliği yapmak isteyen tüm vatandaşlar dahil edildi. 

Aliağa Belediyesi’nin fidan dağıtımlarına yoğun ilgi gösteren üreticiler ve mahalle muhtarları desteklemelerin üreticiler için çok önemli ve yerinde bir karar olduğunu belirterek Aliağa Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

MİMAR SİNAN MAHALLE MUHTARI KAMİL GEDİK: “TARIMSAL KALKINMADA GELECEK İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU”

Fidan dağıtımlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Kamil Gedik, “Fidan desteklemelerinin çok önemli ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Tarımsal kalkınmada gelecek için önemli bir çalışma oldu. Tarımsal kalkınmaya desteklerinden ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Doğan ise “Üreticinin ihtiyacının karşılanmasına dönük olarak yapılan çalışmadan ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyorum” dedi. 

ALİAĞA BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRÜ ADİL ÇAĞLAR: “ÜRETİCİLERİMİZ BİZDEN TEKNİK DESTEK ALABİLİR” 

Aliağalı üreticilerin fidan dağıtımlarına göstermiş olduğu ilgi ve alakadan memnun kaldıklarını belirten Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çağlar, “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında ilk olarak zeytin fidanı dağıtımlarını gerçekleştirdik. 684 üreticiye toplamda 17 Bin 100 adet fidan dağıtımı yaptık. Üreticilerimizin ilgi alakası bizleri çok memnun etti. Aynı zamanda da heyecanlandırdı. Müdürlüğümüz bünyesinde tarımsal danışma ofisi kurduk. Üreticilerimiz tarımsal danışma ofisimizden sürekli olarak teknik destek alabilirler. Tarımsal kalkınma anlamında üreticilerimiz, muhtarlarımız, ziraat odamız ve ilçe tarım müdürlüğümüzle sürekli olarak diyalog halindeyiz. Zeytin fidanı dışında projelendirdiğimiz desteklemeleri de yakın bir zamanda hayata geçirmeye başlayacağız” dedi. helvaci’da-zeytin-fidanlari-ureticiyle-bulustu-(1).jpghelvaci’da-zeytin-fidanlari-ureticiyle-bulustu-(3).jpg

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894