• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Helvacı Tarihi Kent Meydanı’nda Sona Yaklaşılıyor

Helvacı Tarihi Kent Meydanı’nda Sona Yaklaşılıyor
Aliağa Belediyesi’nin kentin en eski yerleşim yerlerinden olan Helvacı’da başlattığı Tarihi Kent Meydanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Helvacı Tarihi Kent Meydanı’nda Sona Yaklaşılıyor

Aliağa Belediyesi’nin kentin en eski yerleşim yerlerinden olan Helvacı’da başlattığı Tarihi Kent Meydanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa’nın tarihini, kültürel mirasını koruma ve geleceğe taşıma vizyonu kapsamında hazırlanan proje, peyzaj çalışmalarının ardından Helvacı sakinlerinin kullanımına sunulacak.  

Mahalle tarihine tanıklık eden Helvacı Meydanı, düzenleme çalışmalarıyla doğal ve tarihi dokusu bozulmadan kültürel mirasa atıfla Aliağa’nın ve bölgenin simge meydanlarından biri haline geliyor.

SAAT KULESİ’NDE SON RÖTUŞLAR
Proje içinde yer alan ve çalışmalarında son aşamaya gelinen, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan saat kulesinde, çalışmalar yüzde 90 oranında tamamlandı. Tarihi motiflerle bezenmiş, 10 metre yüksekliğe sahip 3 çeşmeli saat kulesi şimdiden Helvacı Meydanı’nın simgesi oldu.

TARİHİ BİNA AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ OLARAK HİZMET VERECEK
Çalışmalar kapsamında mahalle tarihine tanıklık eden, anıları yaşatan ve meydan ile bütünleşen eski muhtarlık ve belediye binası mahalleye sağlık hizmeti vermek için restore edildi. Tarihi bina, Helvacı 4 nolu Aile Sağlığı Merkezi olarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı. 

TARİH VE YEŞİL DOKU BİR ARAYA GELİYOR
Toplam 3 Bin 550 metrekare alana sahip Helvacı Tarihi Kent Meydanı’nda mevcut ağaçlar korunarak meydana ek olarak 580 metrekarelik yeni yeşil alan daha kazandırılıyor. Çeşitli bitki türleri ve ağaçlarla zenginleştiren meydanda 27 araçlık otopark da yer alıyor. Resmi tören alanı olan Atatürk Anıtı, meydana daha hakim bir noktada görkemli bir şekilde yerini alacak. Doğal ve tarihi dokusuyla ön plana çıkacak meydan, peyzajının yanı sıra modern oturma ve dinlenme alanlarıyla da Helvacı’ya değer katacak. 

PROJE ŞEFİ VE PEYZAJ MİMARI YASEMİN YAĞMUR ZENGİN, “SAAT KULESİNİ YÜZDE 90 ORANINDA BİTİRDİK”
Helvacı Tarihi Kent Meydanı’ndaki çalışmalarında sona gelindiğini belirten Aliağa Belediyesi Proje Şefi ve Peyzaj Mimarı Yasemin Yağmur Zengin, “3 Bin 500 metrekarelik alan üzerinde planladığımız Helvacı Tarihi Kent Meydanı’nda oturma alanlarımız tamamlandı. Meydanın simgelerinden olan saat kulesini yüzde 90 oranında bitirdik. Hafta içinde çatı ve saat montajı yapılacak. Önümüzdeki günlerde son rötuşları yaparak ve peyzaj çalışmalarını tamamlayarak meydanı halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.  

3-helvaci-tarihi-kent-meydani’nda-sona-yaklasiliyor.jpg9-aliaga-yagmur-zengin.jpg5-helvaci-tarihi-kent-meydani’nda-sona-yaklasiliyor.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894