• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Helvacı Kırkıpınara Döndü

Helvacı Kırkıpınara Döndü
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından yapılan 11. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri şenlik havasında geçti. 300’ün üzerinde pehlivanın kispet giyip kol bağladığı ve kıran kırana geçen mücadelelerin
HELVACI KIRKPINAR’A DÖNDÜ
 
HELVACI’NIN 11. BAŞBEHLİVANI MEHMET YEŞİLYEŞİL
 
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/  Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından yapılan 11. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri şenlik havasında geçti. 300’ün üzerinde pehlivanın kispet giyip kol bağladığı ve kıran kırana geçen mücadelelerin sonunda pehlivanlar izleyenleri güreşe doyurdu. 
11. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı; finalde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Osman Özgün’ü mağlup eden 2009-2010 yılı Kırkpınar Başpehlivanı olup 2 kez altın kemerin sahibi olan Antalya Belek Belediyesi güreşçisi Mehmet YeşilYeşil oldu.
 
5 Bine Yakın Güreş Sever Helvacı’yı Kırkpınar’a Çevirdi
11. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne güreş severler yoğun ilgi gösterdi. 5 Bine yakın güreş sever Helvacı’yı adeta Kırkpınar’a çevirdi. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşlerini; Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Garnizon Komutanı Burak Akçaoğlu, Mahalle ve Köy Muhtarları, Sivil Toplum Örgütü ve Dernek Yöneticileri,  siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile 5 Bin civarında güreş sever izledi.
 
5 bin kişi baharı doyasıya yaşadı
Helvacı Stadı’nda gün boyu devam eden güreşlerde konuklara ücretsiz ikramlar yapılırken havanın da güzel olması ile beraber yurttaşlar Helvacı’ya akın etti. Finalde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Osman Özgün’ü mağlup ederek 11. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin baş pehlivanı olan Mehmet YeşilYeşil’i tebrik eden Helvacı Eski Belediye Başkanı ve Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav “Güreş severlere kaliteli ve güzel mücadele seyrettirdikleri için tüm güreşçilere teşekkür ediyorum. Helvacı Yağlı Güreşleri geleneksel sporumuz olan yağlı güreşlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında önemli bir organizasyon. Tüm yurttaşlarımız gibi ben de güreşleri izlerken çok keyif aldım. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Boy Şampiyonları
Mehmet Yeşil Yeşil’in başpehlivanlığını aldığı 11. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde diğer boylarda şampiyon olanlar:
Minik 1: Ferdican Çoraplı
Minik 2: Çağatay Özacar
Tozkoparan: Halilcan Dekan
Teşvik: Nusrettin Turgay
Küçük Deste: Şahin Karacan
Büyük Deste: Tunahan Gündoğdu
Küçük Orta Küçük: Ali Göksen
Küçük Orta Büyük: İbrahim Tergili
Büyük Orta: Abdulhadi Akçay
Baş Altı: İsmail Koç
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894