• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Haydi Çocuklar Kültürpark’ta Tenis Oynamaya

Haydi Çocuklar Kültürpark’ta Tenis Oynamaya
Kültürpark Tenis Kulübü, okulların tatil olması ile birlikte çocukların tenis dolu keyifli bir yaz geçirmesi amacıyla yaz okulu kayıtlarına başladı.

HAYDİ ÇOCUKLAR KÜLTÜRPARK’TA TENİS OYNAMAYA

Kültürpark Tenis Kulübü, okulların tatil olması ile birlikte çocukların tenis dolu keyifli bir yaz geçirmesi amacıyla yaz okulu kayıtlarına başladı. Fiziksel ve psikolojik açıdan çocukların gelişiminde etkili olan tenis sporunun önemine değinen Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu, tenis oynamanın çocukların bağışıklık sistemine de olumlu etki yaptığını söyleyerek daha sağlıklı bir gelecek için çocukların tenis oynaması gerektiğini söyledi.

HEM SPOR HEM BESLENME

Üç haftalık dönemlerle Haziran ve Ağustos ayları boyunca çocuklara tenis sporunu aşılayarak hem spor hem de sağlıklı yaşamın önemini aşılayacaklarını belirten Uyaroğlu, “Yaz okulu faaliyetlerimiz boyunca tenis sporunu çocuklarımıza öğretirken, sabah, öğlen ve ikindi olarak üç öğünde düzenli beslenmelerini sağlayacağız. Bizim için öncelikli amaç çocuklarımızın tenis sporunu yaparak daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine destek olmaktır” dedi.

TENİS İLE DAHA GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK

Tenis sporunun aerobik ve kalp dolaşım sistemi üzerindeki olumlu etkilerini açıklayan Uyaroğlu, “wÇabuk hareketler sırasındaki hız atlama, sıçrama, adımlama ve sürati ivmeli bir şekilde yapma becerisini geliştirir. Tenis antrenmanları sayesinde kemik kuvveti ve yoğunluğu artar. Bağışıklık sistemleri gelişir ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanırlar. El göz koordinasyonunu geliştirir. Esneklikleri artar” diye konuştu.

TENİS İLE MEDİTASYON

Tenis sporu sayesinde çocukların psikolojik olarak da rahatladığının altını çizen Uyaroğlu, çocukların etik ve disiplin anlayışlarının da geliştiğini belirtti. Hata yönetimi ve sorumluluk duygularının tenis sporu ile çok daha iyi duruma geldiğini açıklayan Uyaroğlu, “Tenis ile birlikte çocuklar stresle etkin başa çıkma yollarını öğrenmektedir. Problem çözmeyi, sportmenliği, merhametlice kazanmayı ve onurlu bir şekilde kaybetmeyi öğretir. Ekip çalıştırmasını öğretir ve sosyal becerilerini geliştirir. Neşeli olmayı ve eğlenebilmeyi öğretir” dedi.

Daha sağlıklı bir gelecek için tüm çocukları yaz okuluna beklediklerini ifade eden Uyaroğlu, yaz okulu kayıtlarının devam ettiğini söyledi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894