• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

Hayat Haberdir

Hayat Haberdir
Bir Gazetecinin sizinle röportaj yapması için ünlü veya zengin olmanıza gerek yok Hakimiyet Ege Gazetesinin Bir Yudum İnsan Köşesinde röportajınızın yayınlaması için sadece İnsan olmanız yeterli
"BİR YUDUM İNSAN"
"HAYAT HABERDİR"
Bir Gazetecinin sizinle röportaj yapması için ünlü veya zengin olmanıza gerek yok Hakimiyet Ege Gazetesinin Bir Yudum İnsan Köşesinde röportajınızın yayınlaması için sadece İnsan olmanız yeterli  Ünlü olan değil, Zengin olan Değil İnsan olan herkese bu köşede mikrofon uzatıyoruz .
Gazetemize gelen yoğun istek üzerine Bir Yudum İnsan Hayat Haberdir  köşemizi Hakimiyet Ege Gazetemizde yeniden canlandırma kararı aldık.Geçtiğimiz yıllarda Dana Hüseyin,Fıstıkçı Burhan ,Yabancı Damat Tom , Has Usta  gibi Foça"nın tanınmış  isimleri ile söyleşi yapan Foça Temsilcimiz Hasan Eser Bir Yudum İnsan Köşesine kaldığı yerden Foça"nın bir başka renkli Siması Kubala Mustafa ile devam ediyor Evet Hakimiyet Ege Gazetesinin Bir Yudum İnsan Köşesindeki bu haftaki konuğu Kubala Mustafa. 
H.Eser: Bize kendinizi kısaca tanıtırımsınız?
Kubala Mustafa: 1935 doğumlu doğma büyüme Foçalı"yım  rahmetli Selim Akarçayın büyük oğluyum Yıllarca Fransız Tatil Köyünde çalıştım ve oradan emekli oldum 20 yılım Foça Balık halinde geçti Foça Spor"da uzun yıllar top koşturdum.
H.Eser: Neden size Kubala diyorlar?
Kubala Mustafa: 1950 yıllarda o zamanlar İspanyolların Kubala adında meşhur bir futbolcusu vardı. Benim o yıllarda oynadığım futbolu  arkadaşlarım İspanyol Kubala"nın sitiline benzetiyorlardı. Gel zaman git zaman  benim adım Kubala kaldı o gün bugündürde ben Kubala"yım. Zaten bizim Foçamız"da eskiler hep lakapları ile anılır.
H.Eser: Futbola kaç yaşında başladınız  futbol hayatınız ne kadar sürdü? Foça spor"dan başka bir takımda oynama fırsatınız odlumu?
Kubala Mustafa : Ben futbola 12 yaşında başladım 15 yıllık aktif  futbol  hayatımda Foça spordan başka bir takıma hizmet etmedim.?
H.Eser: Foça sporda o yıllarda beraber top koşturduğunuz takım arkadaşlarınızdan birkaç isim sayabilirimsiniz?
Kubala Mustafa: Ahh Hasanım Ahh her şey daha dün gibi arkadaşlarımın bir çoğu rahmetli oldu tabiî ki sayarım ben onları hiçbir zaman unutamam ki Hulisi Yenipazar, Mustafa Epçin,Tayfur Merül, Malak Mustafa, Dimitrili Şaban , Arap Feridun  rahmetli olan arkadaşlarıma Allahtan rahmet diliyorum., bugün halen hayatta olan arkadaşlarımda buradan saygı ve sevgilerimi  sunuyorum..
H.Eser: Foça Spor"da hiç şampiyonluk yaşadınız mı?
Kubala Mustafa: Biz o yıllarda bir kez şampiyon olabildik. Biz çok başarılı bir takım değildi fakat başarısızlığımızın sebebi; Biz kendi  çabalarımızla ayakta durmaya çalışan yoksul bir takımdık zaten o yıllarda Foça"nında 700 nüfusu vardı. Önemli olan Foça"yı temsil etmekti bizde elimizden geldiğince yöremizde amatör bir takım olarak yaşadığımız kasabayı her zaman sporda temsil ettik.
H.Eser: Foça Spor"da o yıllarda var mı unutamadığınız bir hatıranız?
Kubala Mustafa: Dikili deplasmanından Foça"ya geri dönüyorduk  o gece Mümin Dayının otobüsünün lastiği tam 10 kez lastiği patladı.Akşam üstü Dikili"den yola çıktık Foça"ya sabaha karşı varabildik. Birde  Ogün açlıktan yolda indiğimiz bir tarlada gece karanlığı ile tarladan topladığımız kabakları biz salata diye afiyetle yemişiz.Ne geceydi ama ben o hatıramızı hiç unutmam
H.Eser:  Eski Bir Foça Sporlu olarak Foça Spor"un bugünkü  durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kubala Mustafa: Bizim zamanımızdaki  bizim gurubumuzda oynayan  rakip takımlar günümüzde 2.ci 3.üncü lige oynuyorlar. Bugün için Foça Spor"ın imkanları çok güzel keşek aynı imkanlar o gün için geçmişte bizlerde de olsaydı  ne güzel olurdu. Foça Spor"un bugünkü gençleri ellerindeki imkanlara sahip çıksınlar değerini bilsinler ayrıca Eski bir Foça Sporlu olarak Foça Sporumuzu modern çağdaş bir kulüp haline gelemezinde çaba gösteren, payı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Foça Spor bu sezon bizi Süper amatör ligde  temsil edecek Foça Spor ile gurur duyuyorum
H.Eser:  Bildiğim kadarı ile siz fanatik Beşiktaşlısınız? Bir futbol sever olarak Beşiktaş2ın son durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kubala Mustafa: Beşiktaş son yıllarda nedense isabetli bir teknik direktör seçemedi Ben Ertuğrul Sağlam"dan çok umutluydum fakat ona da şans yardım etmedi. Çok yakın bir zaman Beşiktaş"ın eski günlerine döneceğine inanıyorum Zaten biz Beşiktaş Şampiyon olsada olmasa da her zaman Beşiktaşlıyız
H.Eser:   Türk Futbolunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kubala Mustafa: Türk Futbolunda acilen yabancı Futbolcu kontenjanı kısıtlanmalı yabancı Futbolcu merakımız bu şekilde devam ederse  Ulusal  olarak başarıyı bulamayız
H.Eser:    Son olarak  söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Kubala Mustafa:  Öncelikle 20  Yıl Foça Balık Halinde hizmet vermiş bir Foçalı olarak Foça"ya bu modern balık halini kazandıran Foça Belediyesine Teşekkür Ediyorum.Çünkü  Foça balık hali deyip geçmeyin o balık halinden kimler geldi geçti Hasan Pesen, Arif Ağa, Pota Muharrem ,40 Yalan Şakir, Hazım Köklü ve nice kardeşlerim Foça balık halinin Foça için her bir karesi bizler için birer hatıradır. Bir Yudum İnsan köşenizde bana yer verdiğiniz için Hakimiyet Ege Gazetesine çok teşekkür ediyorum Foça .tartışılmaz yaşanır.Foçalı olmak bir ayrıcalıktır.Foça2yı Foçalıları seviyorum beni seven veya sevmeyen tüm Foçalılara buradan sevgilerimi iletiyorum.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894