• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 18 °C

Havran’da köy mucizesi

Havran’da köy mucizesi
Balıkesir’in Havran İlçesi’nde bir ilke imza atıldı. Köylerdeki, tek göz odalı, elektriği bile olmayan evler yıkıldı, yenileri yapıldı. Köylülere yeni geçim kaynakları sağlandı. Köy meydanından, muhtarlık binasına kadar her şey sıfırdan yapılarak, köyler

HAVRAN'DA KÖY MUCİZESİ

 Tahsin TUNA / BERGAMA

Balıkesir"in Havran İlçesi"nde bir ilke imza atıldı. Köylerdeki, tek göz odalı, elektriği bile olmayan evler yıkıldı, yenileri yapıldı. Köylülere yeni geçim kaynakları sağlandı. Köy meydanından, muhtarlık binasına kadar her şey sıfırdan yapılarak, köyler adeta yeniden yaratıldı.
Havran"a bağlı Taşarası, Karalar, Hüseyinbeşeler ve Çakırdere Köylerinde 1.5 yıl önce başlatılan Sosyal Yaşamı Geliştirme ve Kalkındırma Projesi"nde sona gelindi. Havran Kaymakamı Fatih Genel"in desteğiyle başlatılan, hayırseverlerin büyük katkı koyduğu kampanya çerçevesinde; elektriği, suyu, tuvaleti olmayan, tek göz odalı evlerde yaşam mücadelesi veren köylülerden 18"i için yeni ev yapıldı, 22 ev de onarıldı. Geçim kaynağı olmayan köylüler için, Bademciliği Teşvik Projesi kapsamında 40 aileye 12 bin 500 adet badem fidanı, onlarca aileye küçükbaş hayvan verildi. Okuma yazma kursları açıldı, arıcılığı teşvik için arıcılık kursları düzenlendi. Köy kahvehanesi, muhtarlık binası yeniden yapıldı.                                                              Pilot köy seçilen Taşarası Köyü"nün yeni yapılan köy meydanında düzenlenen açılış törenine AKP Balıkesir Milletvekilleri İsmail Özgün, Edip Uğur, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Havran Kaymakamı Fatih Genel, yerel yöneticiler ve köy halkı katıldı. Vali Hatipoğlu, “1.5yıl önce bir inceleme gezisi nedeni ile Taşarası köyüne ziyarette gelmiştim ve kırsal kesimin içler acısı halini gördük. Ancak bu köyleri bu seviyeye getirmenin sevincini büyük şekilde yaşadık, yaşamaya da devem edeceğiz” dedi. Kaymakam Genel de, adeta yüz yıl öncesinin yaşam standardında olan köylerin günümüz şartlarına taşınmasının hedeflendiğini ifade ederek, “bu köylerimizde katırla tarla sürülüyor, ekinler orakla biçiliyor, eski bir üretim modeli uygulanıyordu. Birçok ev tek göz odalıydı ve hatta birçok evde elektrik bile yoktu. Şimdi 18 ev sıfırdan yapıldı, 22 tanesi onarıldı. 22 ev projesi onaylandı yakında ihaleye çıkıyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894