• BIST 9524.59
  • Altın 2487.645
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.59
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Hasan ESER Yazıyor

Hasan ESER Yazıyor
Çok değil, bundan daha üç beş gün önce Ak Parti eski İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan ve bir ağabey gibi sevdiğim dostumun dükkanından alışveriş yapıyordum. Vakitte epey geç olmuştu.
ÇAYDANLIK ARANIYOR
Çok değil, bundan daha üç beş gün önce Ak Parti eski İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan ve bir ağabey gibi sevdiğim dostumun dükkanından alışveriş yapıyordum. Vakitte epey geç olmuştu. Alışverişimi yaptım fakat sohbet siyasetten açılınca konu konuyu açtı takıldım kaldım, dükkandan çıkamadım. Derken, AKP"li dostumun dükkanına Ak Parti"nin yeni İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden olan başka bir AKP"li daha geldi yanımıza ve kendi kendime dedim o anda “ne güzel eski yöneticiler ile yeni yöneticiler kaynaşmışlar.” Fakat ben yanılmışım yeni Yönetim Kurulu üyesi arkadaş eski Yönetim Kurulu üyesine bir kağıt uzattı ve dedi ki; “İl Başkanlığımızdan yazılı emir geldi, sizin döneminizde faturası kesilmiş İlçe Parti binasında demirbaş olan çaydanlık kayıp bize gelen emirde bu çaydanlığı bulun, geri alın dendi, çaydanlık nerede?” Yemin ediyorum birbirlerine şaka yapıyorlar sandım fakat sordum yine kendi kendime “Allah Allah ne çaydanlığıymış bu acaba” diye sonra öğrendim ki; hepimizin bildiği, çay demlenilen çaydanlık… Her neyse, eski Yönetim Kurulu üyesi konuyu uzatmadı, “haklısın” dedi, çaydanlığı isteyen yeni Yönetim Kurulu üyesine; “Bulur, teslim ederim” dedi. Aklıma geldikçe gülüyorum, bazı arkadaşlarımla konuyu paylaşıyorum ve bana ilk söyledikleri “eee oğlum Hasan kolay mı, sonuçta mevzu bahis olan iktidar partisinin çaydanlığı…” Bu işler böyle, birileri yerel seçimi ne yaparda acaba kazanırız peşinde, birileri de çaydanlığın peşinde! Ne diyeyim Allah muvaffak etsin.
DİĞERLERİ KONYA SEVDALISI MI?
Geçtiğimiz hafta içinde Foça esnafına bir gazete dağıtıldı, gazetenin baş sayfasında bulunan haberin başlığı fazlasıyla dikkatimi çekti. Ben daha önce de bir yerlerde okumuştum o başlığı;  “FOÇA SEVDALISI” manşetiyle yazılmış bir haberdi. Bu haber beni düşündürdü, çünkü Foça sevdası taşıyan ilçemizin diğer sakinleri için, sanki Konya sevdalısıymış gibi bir hava esmesine sebep oldu aklımda. Foça"ya hizmet eden veya hizmet etmek için mücadele veren her ağabeyimizin, kardeşimizin içinde muhakkak Foça Sevdası vardır. Bu arada hatırlatayım, yıl 2008 hatta yerel seçim 2009"da yapılacak Ecevit, Özal hakkın rahmetine kavuştu, Demirel duayen oldu, Erbakan Hoca köşesine çekildi, artık o eski siyasetçilerin o klasik sözleri sökmüyor, vatandaş inanmıyor süslü sözlere, vatandaş icraat istiyor. İlçemizin çeyrek asırlık siyasi geçmişine bakıyorum bir taraf çıkıyor; “Hemşerilerim ben dürüstüm” diyor, diğer tarafta çıkıyor “Ben sevdalıyım” diyor, kardeşim ben vatandaşım, bana ne senin sevdandan, dürüstlüğünden. Haaa sevdalı mısın; halk değerlendirir merak, etme neye ne kadar sevdalı olduğuna halk bir dönem seçer seni, dediğin gibi sevdan Foça ise merak etme seçilirsin bir dönem daha! Fakat sevdan başka türde ise halk yolcu eder seni en az 350 oy fark ile hem de bir de daha geri gelmemek üzere. Dürüst müsün? Tamam, baş tacımsın zaten dürüst değilsen devletin kanunları, yasaları, müfettişleri var. Hata yaparsan gelirler, incelerler, açığını buldular mı da verirler soruşturma iznini, yargılanırsın haklı isen adalet yerini bulur, suçlu isen cezanı çekersin.
BAŞKA KUŞ TANIMAM
Şu gazeteciliğe başladım başlayalı onlarca belediye başkanı ile tanışma fırsatı buldum.  Ayrıca birçok belediye başkanını da yakından inceledim. Burada kimseyi eleştirmek değil amacım fakat İzmir bölgesinde kargadan başka kuş, Cemil Şeboy kadar başarılı bir Belediye Başkan"ı ve Belediye Başkan  adayı tanımam. Ben kendisiyle 3 kez röportaj yaptım. Yaptığım 3 röportajda da bana ne sevdasından söz etti, ne de dürüstlüğüyle övündü. Adam gibi çıkardı masaya projelerini, arkadaş ben bugüne kadar şu projeleri gerçekleştirdim, talip olduğum göreve seçildiğim takdirde de projelerim şunlar diye anlattı. Bakıyorum, yakından tanıdığım siyasetçilere, “Efendim ben yeni bir yüz, yeni bir güç, yeni bir rüzgar, yeni bir efsane…  başkanım….”
Bu arada eminim ki tüm okuyucularım kelime anlamını biliyorlardır fakat ben sağda solda “Benim projelerim var” diye atıp tutanlar için proje kelimesinin tam anlamını yazmak istedim. “Proje; değişik alanlarda önceden planlanmış ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş, bilimsel çalışma tasarısı.”Kısacası, lafla peynir gemisi yürümediği gibi projede öyle “benim projelerim var” diyerek söz ile söylemekle uygulanacak, yürütülecek ve gerçekleştirilecek bir çalışma değildir.
ASARIM KESERİM MUHABBETİ
Geçen sezonu nefes kesici bir finalle kapatan 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisi yeni yayın döneminde Ergenekon örgütlenmesine göndermeler yaparak başladı. İtiraf ediyorum bende bir Kurtlar Vadisi fanatiğiyim ancak bu diziyi bu kadar çok sevmeme rağmen yinede Kurtlar Vadisi"nin yayından kaldırılması hakkında fikir beyan edenlere katılıyorum çünkü bu diziyi çoluk çocuk ve gençler izliyor ve Karakteri henüz tam oturmamış olduğu için bu dizideki karakterlere özenen bu çocuk veya gençler sokakta önüne gelene asarım, oranı buranı keserim muhabbeti  yapıyorlar. Gençlere kötü örnek olan bu dizi yasaklanmalı diyorum.
Haftanın Sözü,” El yumruğu yemeyen, kendi yumruğunu balyoz sanır”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894