• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Hasan Eser Yazıyor

Hasan Eser Yazıyor
Foça DYP’li seçmenler nereden bilebilirdi ki? Foça Belediye Meclisi’ne DYP listesinden seçilen bazı meclis üyelerinin onları hayal kırıklığına uğratacaklarını! Bende Foça ilçesinin bir seçmeniyim fakat o hayal kırıklığı içinde olanların arasında değilim

SAĞ GÖSTERİP SOL VURANLAR
İlçemizde 2004 yılında yapılan yerel seçimde Doğru Yol Partisi, CHP"den bir meclis üyesi fazla çıkarmıştı. Seçim sonrasında o günlerde eski adı ile DYP yeni adı ile Demokrat Parti seçmenleri biz seçimi değil koltuğu kaybettik diyerek 2004 seçimini kaybettiklerini kabul etmemişlerdi. DYP meclisinin CHP meclisinden fazla oy alması kimine  teselli, kimine vizyon farkı, kimine göre de birilerinin akıllıca yaptığı bir satranç hamlesi olarak yorumlanıyordu. Ortada kabul edilmesi gereken bir gerçek vardı ki o da DYP meclisi CHP meclisinden fazla oy almıştı! Bu tabloda seçimi 10 oy ile kaybeden DYP"liler için belki de tek teselliydi.

GAZETELERİMİZİN SON SAYILARINI OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ ÖRNEKLERE TIKLAYINIZ

 

Son Sayı  Son Sayı  Son Sayı  Son Sayı 
                                                         ***
 Foça DYP"li seçmenler nereden bilebilirdi ki? Foça Belediye Meclisi"ne DYP listesinden seçilen bazı meclis üyelerinin onları hayal kırıklığına uğratacaklarını! Bende Foça ilçesinin bir seçmeniyim fakat o hayal kırıklığı içinde olanların arasında değilim çünkü o günlerde ilerisini görebildiğim ve DYP adayının listesinde beğenmediğim isimler olduğu için itiraf ediyorum DYP"ye oy vermedim. İyi ki de vermemişim yoksa ben de DYP seçmenleri gibi geçtiğimiz dört buçuk  yıl boyunca yaa.. ben ne yapmışım diye dövünüp duracaktım. Geçtiğimiz Dört buçuk yıl boyunca birçok DYP"li seçmen ile konuşma fırsatım oldu. DYP"li seçmenler seçtikleri bazı meclis üyelerinin hayal kırıklığı üstüne hayal kırıklığı yaşattıklarını çünkü seçtikleri meclis üyelerinin bazılarının DYP rozeti altında gerçek birer CHP"li olduklarını söylediler bana. Bu iddialara gerekçe olarak ise bazı meclis üyelerinin  kimi belediye  başkanı ile Avrupa gezileri yaptığını , kimi  listesinden aday olduğu yola beraber çıktığı arkadaşını kötülediğini , kimisi  22 Temmuz genel seçimleri öncesinde başka bir partinin  milletvekili adayı ile kapı kapı dolaşıp  başka bir parti "ye oy istediğini , kimisinin de Meclis toplantılarında ağzını bıçak açmadığını  ve grup kararı bile alamadıklarını iddia ediyorlar..
                                                            ***
Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK"ün de dediği gibi “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir.” Sonuç olarak aradan dört buçuk  yıl geçti. Kaldı seçimlere birkaç ay hakikat DYP"li bazı seçmenlerin iddia ettikleri gibi bazı DP meclis üyeleri gerçekten CHP gönüllüsü iseler herhalde önümüzdeki yerel seçimde gidip CHP listesinden aday olurlar tabiî ki olabilirlerse! Benim tanıdığım Foça CHP ilçe teşkilatı meclis üyesi adaylarını genellikle parti tabanından seçer. Gerçi benim şahsi görüşüm  bir partiye gönül vermek sadece o partinin içinde aktif görev almak değildir! Gönül vermenin hizmet etmenin  günümüzde birçok yolu var diye düşünüyorum…  Mesela bugün sağ görüşlü olduğu bilinen ve yıllarca sağ partilerde siyaset yapmış her hangi bir siyasetçi özellikle genelde iki parti veya iki kişi arasında geçen bir seçimde kazanamayacağını bile bile  çıkıp ta çok fazla gücü olmayan bir partiden aday oluyor ve adaylığı ile sağ görüşün en kuvvetli adaylarının oylarını bir şekilde bölerek sol parti adayının kazanmasına vesile oluyorsa,,, işte bundan daha büyük bir hizmet yoktur diye düşünüyorum. Elbette demokrasi gereği kimse kimsenin adaylığını engelleyemez. Her vatandaşın seçme seçilme hakkı var fakat gerçekten bende varım, bende  kazanmak için geliyorum diyen canını dişine takarak var gücünle seçim çalışmalarını yapan  adaya ben saygı duyarım,alkışlarım, şapka çıkartırım, lakin birine kazandırmak birine kaybettirmek için rol gereği arenaya çıkan adaylar bence siyaseti çirkinleştiriyorlar!
                                                             ***
Konuyu dağıtmayalım bizim bugünkü asıl konumuz Foça DP"li bazı meclis üyeleri.  Evet, seçimlere birkaç ay kaldı özellikle sağ görüşün seçmenlerinin kulislerine kulak misafiri oluyorum… kulislerde; 2004 seçiminden bugüne dört buçuk yıl geçmiş eee artık bazı siyasetçilerin  koltuğu koruma zamanı geldi de geçiyor… Şimdi siyaset yapma  zamanı dört buçuk yıl göz açıp kapayıncaya kadar geldi geçti! Şimdi tek gaye koltuğunu sağlama almaya çalışmak! Bunu sağlamak içinde halkın gözüne tekrar girmek lazım ve bunun içinde siyaseti sağlam yapmak lazım nitekim de öyle olmuyor mu? Dört buçuk yıldır masaya yumruğunu vuramayanlar! Sembolik olarak meclis üyeliği yapanlar bugün ciddi ciddi siyaset yapmaya çalışıyor belediye başkan adaylığına talip olanlar bile var! şeklinde benzer yorumları duyuyorum. Bu söylenenlere ise benim yorumum çok kısa siyasetten az buçuk anlayanlar bilir siyasette hedefi yukarda gösterirseniz size aşağılardan bir yer vermek zorunda kalırlar.
                                                                 ***
Geçenlerde aklıma geldi kendi kendime “ya Hasan varsayalım ki  sen kendi çıkarını düşünen bir siyasetçisi olsan mesela yani! Diyelim ki  güçlü bir partiden de meclis üyesi adayı oldun, kısacası meclise girmende garanti! İzleyeceğin politika ne olurdu?” Şimdi bunu kendi çıkarını düşünen bir zihniyet ile düşündüğümde aklıma ilk şu geldi! En başta listesinden aday olduğum adayın kazanmasını istemem tüm akrabalarıma eşime dostuma mecliste bana adaylıkta en güçlü rakip adaya oy vermelerini isterim çünkü listesinden aday olduğum başkan adayı seçimi kazanırsa öyle ya her insanda azda olsa bir vefa vardır. Şimdi adam beni listesine almış beni meclis üyesi seçtirmiş ne derse iyi kötü desteklemek zorundayım. Fakat rakip partinin adayı kazanırsa özellikle eşitlik anında benim kaldıracağım el çok önemli olacağı için bende o mecliste önemli adam olur ve rakip başkan için kendi meclis üyesinden daha kıymetli olurum diye düşündüm. Yani kendi çıkarını düşünen bir zihniyet ile kendi partisinin adayının kazanacağına rakip parti adayının kazanmasını tercih eder diye düşünüyorum. Sonuç olarak  size verdiğim bu örnek sadece benim bir varsayımım!  Fakat bir gerçek var ki favori Belediye Başkan Adayları"na şimdiden sesleniyorum. Artık koltuk sevdasında kartvizit peşinde olan siyasetçilere değil gerçekten içinde hizmet etme aşkı olan kişilere yer verin. Çünkü halk diyor ki biz artık “a” partisinden seçilip “b” partisine gönül kaptıran siyasetçileri istemiyoruz!...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894