• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 26 °C
  • Çanakkale 19 °C

Halim Yazıcı Şöleni

Halim Yazıcı Şöleni
CHP'li Belediye Başkan Adayı Halim Yazıcı "Bergama, Turizmin, Bilimin, Eğitimin, Çağdaşlığın, Kültürün Aydınlık Yüzü Olacak".

CHP'DE HALİM YAZICI ŞÖLENİ
CHP'li Belediye Başkan Adayı   Halim Yazıcı   "Bergama, Turizmin, Bilimin, Eğitimin, Çağdaşlığın, Kültürün Aydınlık Yüzü Olacak".
Basın Toplantısı  öncesinde Masaya konan uğur böceğini partililere işaret ederek gösteren Halim Yazıcı  " bu Uğur Böceği partimize  yerelde ve genelde CHP'nin  uğur getireceğini şimdiden bize müjdeliyor" dedi.
CHP'den Belediye Başkanlığı İçin Aday Adayı Olduğunu parti binasında basın toplantısı  yaparak açıklayan  İzmir Konak Belediyesi  Kültür Müdürü Şair Yazar ve Basın Hakla İlişkiler Uzmanı Halim Yazıcı, ilçe yönetim Kurulu üyeleri ve büyük bir partili gurubunun katılımı ile  Belediye Başkanlığı  adaylığı için  bu demokratik yarışta bende varım dedi.
CHP'li Belediye Başkan Aday adayı Halim Yazıcı'nın  basın toplantısı da bir şölen havasında gerçekleşti. Toplantıya Demokrat parti adayı Mustafa  Durmazda katılarak Halim Yazıcının  adaylığını kutlayarak başarı dileklerini iletmesi  partide büyük bir jest  olarak değerlendirildi.
CHP Aday Adayı Halim Yazıcı  basın açıklamasında neden  Bergama belediye Başkanlığına  aday adayı olduğunu ise şu cümleler ile açıkladı. "Öncelikle, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Partimizin sonsuza dek yaşayacak kurucu Başkanı, en büyük Devrimci Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun en yakın silah arkadaşı İsmet İNÖNÜ ve Laik, Sosyal Hukuk Devletimizin, Çağdaş Türkiye Cumhuriyet'imizin yılmaz bekçileri Parti Büyüklerimiz başta olmak üzere; bu güne kadar Cumhuriyet ve Demokrasi uğurda emek vermiş, ter dökmüş, şehit olmuş bütün partililerimize sonsuz şükran ve minnet duygularımı sunarak sözlerime başlamak istiyorum.  20 Yıllık Belediyecilik deneyimim ve kamu hizmetim süresince, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün devrim ve ilkelerine ve Partimizin disiplinine olan bağlılığım, benim en önemli çalışma kılavuzum olmuştur. Bu referans ve inançla, mesleğim olan Belediyeciliği, Sosyal Belediyeciliğin ilkelerini hayata geçirerek, halkla beraber, el ele mesleğimin inceliklerini yalnızca kamusal ve toplumsal yarar ilkelerini ön planda tutarak uyguladım. Bergama halkının ve Bergama'nın onurlu geleceğinin, her şeyin ve her düşüncenin üstünde olduğuna inanıyorum.Partimizin İlçe Başkanlığı'nın disiplini ve önderliğinde, Bergama'mızı büyük bir köy olmaktan kurtarıp hak ettiği aydınlık, çağdaş kentler seviyesine el ele taşıyacağız. Bergama, Turizmin, Bilimin, Eğitimin, Çağdaşlığın, Kültürün aydınlık yüzü olacak.Büyük, büyük laflar söyleyerek, kocaman harfler kullanarak, gerçekleştirilmesi olanaksız, yalnızca oy toplamak için söylenen gerçek dışı söylemler benden uzaktır.Sade, ancak gerçekçi projeler üreterek, insan ve kent altyapısını bugün için değil, yarın için planlayan çağdaş projelerle kadromla birlikte Bergama halkına hizmet edeceğim.
Bergama'da Önce İnsan Alt Yapısına Önem Vereceğiz
CHP'li Belediye Başkan adayı Halim Yazıcı, Doğduğumuzda yıkandığımız, güneşinde ısındığımız, toprağına gömüleceğimiz…bunun için Memleketimize hizmet etmek için buradayız diyerek  sözlerine şöyle devam etti. "Büyük Önder Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'nin Temeli Kültürdür" bayrağını bizlere emanet ettiği kutsal şehrimiz…
Her karışının hızla satılmakta olduğu vatan topraklarımız…Bu onurlu hizmet yarışında, benimle birlikte aday adayı olan tüm Partili birbirinden değerli arkadaşlarımla çalışarak, birlik ve bütünlük içinde, sevgiyle ve saygıyla Bergama'nın hak ettiği aydınlık geleceğini el ele kuracağımıza inanıyor ve bu inançla çalışmalarımı sürdürüyorum. Bütün içtenliğim ve samimiyetimle, deneyimimi, bilgi ve birikimimi Bergama halkıyla paylaşarak, yalnızca sosyal belediyeciliğin ilkelerini hayata geçirmek için, Partimizin disiplini altında, Bergama'yı Bergama halkıyla birlikte el ele yönetmek için,  Bergama Belediye Başkanlığı görevine talibim. Bildiğiniz gibi, günümüzde bizleri bekleyen en önemli öncelik, ilkeli birlik ve bütünlük içinde, Partimizin disiplini altında, diğer aday adayı kardeşlerimle ve tüm Partililerimizle birlikte, el ele yürüyerek Partimiz İlçe Başkanlığı emrinde ve önderliğinde Yerel Seçimlerde iktidar olma önceliğidir. Partimizin Yerel Seçimlerde Bergama'da başarısı, Partimize yakışır biçimde tek yürek, tek ses halinde birbirimize hoşgörüyle, alçakgönüllülükle, sevgiyle ve saygıyla kucaklaşarak yürümekten geçer. Bu kucaklaşmayı ve başarıyı sağlayacağımıza olan inancım tamdır. Çünkü başta İlçe Başkanımız Sayın İdris Yavuzyılmaz'a ve İlçemiz Yönetim Kurulu Üyesi değerli arkadaşlarıma, benimle birlikte Aday Adayı olan birbirinden değerli diğer Partili arkadaşlarıma olan güvencim tamdır. Bu inancım ve güvencimle elele, birlik ve bütünlük içinde Partimizi Yerel Seçimlerde iktidara taşıyacağımıza olan inancım tamdır.
Bergama'ya Hizmet Etmek Bizim İçin Kutsal Görevdir
"Bergama'ya hizmet etmek ve  kutsal görevine talip olduğum ilk günden beri, aday belirleme sürecindeki ilk günden bu yana kararlılıkla savunduğum ve tüm toplantılarımda dile getirdiğim gibi, Partili Üye ve Delege arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle gerçekleştirilecekleri Eğilim Yoklamasını ve Ön Seçimi sonuna kadar ve kararlılıkla savundum ve savunmaktayım" diyen Halim Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti. "Diğer konularda olduğu gibi, bu süreçte, Parti Örgütümün vereceği her türlü kararı şu ana kadar olduğu gibi bundan böyle de saygıyla karşılayacağımı ve verilecek olan her türlü görevi yerine getirmeye sade bir Cumhuriyet Halk Partili olarak hazır olduğumu bir kez daha dile getirmek isterim. Bergama'mızı hak ettiği onurlu ve aydınlık geleceğine taşıma ve Partimizin iktidarını sağlama yolundaki mücadele ve kararlılığımın gücümü yalnızca sizlerden, Cumhuriyet Halk Partisinin sade ve alçak gönüllü üyelerinden aldığımın altını kalın çizgilerle çizmek isterim. Bu  yüce görevden kaçmak, Bergamalı'nın onuruna, benim onuruma  yakışmaz. Bu duygu ve düşünceler ışığında içten sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.
Halim YAZICI kimdir?
1954, Bergama doğumlu. Evli, 2 çocuk babası.
Eğitim;
-Bergama Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu,
-Bergama Lisesi,
-İzmir İktisat Fakültesi, Ekonomi Bölümü ( 1974 -1978 )
-Yabancı Dil ( İngilizce )
Mesleği;
-Belediyeci ( 1989 – Halen bu onurlu görevi sürdürmekte )
-Ekonomist ( İzmir İktisat Fakültesi, Ekonomi Bölümü
-Şair, Yazar ( 7 şiir kitabı, 6 ödül )
-Gazeteci ( Dünya Gazetesi Kitap Eki, İzmiRenk köşe yazarlığı )
Tıp Bilimin, tarihin, sanatın, kültürel ve turistik değerlerin merkezi olan, dünyanın en önemli antik kentleri arasında bulunan Bergama'ya hizmet heyecanı, Sosyal Belediyeciliğin ve Kamusal alanda hizmet etme sevgisinin ve kararlılığının en içten ve en önemli ilkesi olduğuna inanan Yazıcı, Bergama'nın köklü ailelerindendir.
Babası Mustafa YAZICI, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 1963 yılındaki Bergama Belediye Başkan Adayı olup, İzmir İl Genel Meclis Üyesi olarak uzun yıllar Bergama'ya ve partimize hizmet etmiştir.
Diğer yandan, Bergama Tekstil Fabrikası'nın kurucuları arasında olan YAZICI, Bergama Ticaret Odası'nda uzun yıllar (1954 – 1975 ) Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Başkan Vekilliğini yapmış olup, Bergama Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereğince, adı halen Bergama'nın en büyük caddelerinden olan "Mustafa YAZICI Caddesi"nde yaşatılmaktadır.
Bankacı olarak gittiği Denizli'de, 1989 Yerel Yönetim Seçimleri çalışmaları sırasında, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanlığı'nda görev aldığı Halkla İlişkiler Propaganda komisyonunda "ÖNCE İNSAN" sloganını üreterek, bu sloganı hizmet etmekten onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Partisinin kamuoyuna kazandırdı.
Bilindiği üzere, söz konusu "ÖNCE İNSAN" sloganı, Partimiz Genel Merkezi'nin aldığı karar gereği, tüm Türkiye genelinde seçim ana sloganı olarak kullanılmıştır.
Denizli'de, Kamusal hizmet ve Sosyal Sorumluluk Projelerini üretmeye devam eden Yazıcı, 1989 Yerel Yönetim Seçiminin Denizli'de kazanılmasının ardından, aldığı çalışma önerisi üzerine, görev yapmakta olduğu İktisat Bankası'ndan istifa ederek, dönemin Belediye Başkanı Sayın Ali MARIM yönetiminde atandığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü görevi ile halen onurla sürdürmekte olduğu Belediyecilik mesleğine adımını attı.
Bu görevi 10 yıl süreyle, 2 seçim dönemi (1989 / 1994 – 1994 / 1999 ) sürdürdü.
1999 Yılında Denizli'de yerel seçimin kaybedilmesinin ardından, çalışma teklifi aldığı İzmir Çiğli Belediyesi'ne Kültür Müdürü olarak atandı. Bu görevi 6 yıl ( 1999 – 2005 ) sürdürdü.
2004 Yerel Seçimleri öncesi, Partimizin İzmir İl Başkanlığı'nca kurulan "Kültür – Sanat Çalışma Komisyonu"nda görev yaptı ve ürettiği projeleri Başkanlık makamına çalışma arkadaşlarıyla birlikte sundu. Halen İzmir'de yürütülmekte olan projelerin büyük bir bölümü bu komisyonca kazandırılmıştır.
2005 Haziran ayında aldığı çalışma teklifi üzerine, birlikte çalışmaktan onur duyduğu Sayın Muzaffer TUNÇAĞ Başkanlığı'nda İzmir Konak Belediyesi'nde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atandı.
Halen bu görevi sürdürmekte.
İş – Kariyer;
İş Bankası – Memur / 1980 – 1985
İktisat Bankası Denizli Merkez – Muhasebe Yetkilisi / 1985 – 1989
Denizli Belediyesi eski Başkanı Sayın Ali Marım yönetiminde;
Deniz Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Kültür Müdürlüğü görevleri ( 1989 – 1999 )
İzmir Çiğli Belediyesi eski Başkanı Sayın Tevfik ALYANAK ve ve halen görevini sürdürmekte olan Sayın Ensari BULUT Başkanlığı'nda;
İzmir Çiğli Belediyesi – Kültür Müdürlüğü / ( 1999 – 2005 )
İzmir Konak Belediyesi Başkanı Sayın Muzaffer TUNÇAĞ yönetiminde;
İzmir Konak Belediyesi – Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ( 2005 – Halen göreve devam etmekte )
Edebiyat – Kariyer;                                                                           Ödülleri (Şiir alanında )-SES, Sağlık Emekçileri Sendikası 1.Ödülü, 2005, Ankara
HOMEROS Emek Ödülü, 2005, İzmir Karşıyaka Belediyesi
Uğur MUMCU 1.Ödülü, 2005, İzmir CUMOK, Cumhuriyet Okurları
Adnan YÜCEL 1.Ödülü, 2005, Adana Çukurova Üniversitesi, Özgür Pencere
HOMEROS 1.Ödülü, 2008, İzmir Karşıyaka Belediyesi
Sunullah ARISOY, KEGEV Özel Ödülü, 2008, Kuşadası Kültür, Eğitim Vakfı
Dünya Gazetesi Kitap Eki'nde, "İzmiRenk" köşesinde
Tahsin TUNA/ Bergama

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894