• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İzmir 8 °C
  • Manisa 6 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Çanakkale 5 °C

Hakikaten YETTİ GARİ

Hakikaten YETTİ GARİ
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Horozgediği köyü sakinleri İZDEMİR A.Ş tarafından yapımına başlanan termik santralin yüksek gerilim hattının köy üzerinden geçirilmesine tepkileri sürüyor. Vatandaşlar yoğun katılımın sağlandığı protesto eylemi düzenled

HAKİKATEN YETTİ GARİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Horozgediği köyü sakinleri İZDEMİR A.Ş tarafından yapımına başlanan termik santralin yüksek gerilim hattının köy üzerinden geçirilmesine tepkileri sürüyor. Vatandaşlar yoğun katılımın sağlandığı protesto eylemi düzenledi.

Raporlarla ciddi sağlık sorunları yaşayacakları ve köylünün haberi olmadan başlatılan çalışmalara tepki göstermek amacıyla köy meydanında düzenlenen protestoya CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, MHP, DSP ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Köylüler            “Kanser olmak istemiyoruz”, “ Torununu görmek babamın da hakkı” “Lösemi olmak istemiyoruz”  pankartlarıyla yapılacak olan yüksek gerilim enerji nakil hattının yapılmasına karşı olduklarını belirttiler.

KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ

Horozgediği Köyün’de yapılan protestoda konuşan köy sakinlerinden Turgay Çetin söz konusu yüksek gerilim hattının insan sağlığına zararlı olduğu alınan raporlar ile tespit edilmesine rağmen yapılmak istenmesine anlam veremediklerini belirterek “Biz Horozgediği Köyü olarak bu radyasyon yayan yüksek gerilim hattını buradan geçirmemek için bütün kanun yollarına başvuracağız. Sesimizi olabildiğince çok kişiye duyurup haklılığımızı ispatlayacağız. Etrafta bu kadar boş arazi varken hatta yüksek gerilim hattının bağlanacağı termik santral şirketine ait boş araziler mevcutken bu derece yüksek oranda radyasyon yayan yüksek gerilim hattının köyümüz üzerinden geçirilmesinin mantığı nedir, bunu kesinlikle istemiyoruz. Kabul de etmiyoruz. Devlet büyüklerimizin de bu konuya el atarak söz konusu yanlışı gidermelerini, köyümüz ve sağlımız konusunda hassas olmalarını istiyoruz” dedi.

İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

Köy tüzel kişiliğinin Avukatı İrfan Medet Akpınar  yaptığı konuşmada çalışmalar başladıktan sonra köy halkının konu ile ilgili haberi olduğu söyledi. Köy üzerinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattının insan sağlığı için çok büyük zararlara yol açacağını alınan raporlarla belgelendiğini, hattın güzergahının değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek “Horozgediği köyü üzerinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattı projesinin güzergahı daha önce sit alanına denk geldiği için değiştirilmiştir. İnsan sağlığının tehdit altında olmasından dolayı güzergah yeniden değiştirilmelidir. Sit alanlarını korumak için hukuk işletilirken insan sağlığı söz konusu olduğunda hukukun evleviyetle işletilmesi gerekip insan sağlığının korunması gerekir. Köyün dışında boş araziler yer alırken bu projenin insan sağlığını hiçe sayarak köyün üzerinden geçirilmesinin tutarlı bir tarafı yoktur. Yüksek gerilim hattının geçirilmesi halinde ortaya ne derece ciddi sağlık sorunları çıkacağı Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlilerinin heyet olarak hazırladığı bilirkişi raporunda açıkça ortaya çıkmıştır. Buna rağmen bu güzergahta ısrar edilmesi köyün haritadan silinmesi anlamına gelir. Burayı yurt edinmiş insanların topraklarından koparılması anlamına gelir, doğacak çocukların lösemi hastası olmaları anlamına gelir” dedi.

HAKİKATEN YETTİ GARİ

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler sorunun millet meclisinde takipçisi olma görevini üstlendiğini söyledi. Güler halk sağlığını tehdit eden yüksek gerilim hatlarının Horozgediği üzerinden çekilip alınacağı cevabını mutlaka alacaklarını belirterek “Burada idarenin hesapsız, kitapsız, usulsüz işi var. Anlaşılan idareciler birde Horozgediği’nden bir ders almak istiyorlar. Türkiye’nin her yerinde usulsüz işler yapıyorlar bizim buraların sözü ile hakikaten yetti gari demekten başka söz bulamıyorum” şeklinde konuştu.

SONUNA KADAR DESTEK OLACAĞIZ

Aliağa MHP İlçe Başkanı Abdürahim Aydemir Horozgediği köyünün sonuna kadar yanında olduklarını ifade ederek “hiçbir şey, hiçbir para insan sağlığından daha önemli değildir. Horozgediği köyü’nün haklı davasında sonuna kadar yanlarında olacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894