• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Hababam Sınıfı Menemen’de…

Hababam Sınıfı Menemen’de…
HABABAM SINIFI MENEMEN’DE…

Sanatın ve ekonomik yaşamın canlandığı bir haftayı geride bırakan Menemen, Türk Sineması’nın ölümsüz eseri ‘Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncularını da ağırladı. Asker arkadaşı Bülent İğdiroğlu ve Hababam Sınıfı’nın efsane kadrosundan kalan diğer nadir isimleri Menemen’de buluşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, hemşerilerine büyük mutluluk yaşattı.
 

Türk sinema tarihinin en önemli komedi filmlerinden olan Hababam Sınıfı'nın unutulmaz kadrosunda yer alan Bülent İğdiroğlu, Tuncay Akça, Ahmet Arıman, Ercan Gezmiş, Cafer Dere, Faruk Şavlı, Dilaver Gür, Eyüp Güçmen, Ümit Doğru, Gazanfer Şener ve Teoman Ayık, iki günlük dolu dolu Menemen ziyaretlerinde; Menemen Belediyesi’nin düzenlediği “9. İnadına Tiyatro Festivali”, “Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı” ve “Attila İlhan Büstü Açılış Töreni”ne katıldı.

Hababam Gençlerle Buluştu..!

İlçesinin kültürel, sosyal ve ekonomik hayatının gelişimine önemli katkılar sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in daveti üzerine geldikleri Menemen’de ilk olarak, ülkemizin önde gelen tiyatro organizasyonlarından biri haline gelen ve Menemen Belediyesi’nin bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında 9.’sunu gerçekleştirdiği İnadına Tiyatro Festivali kortej yürüyüşüne katılan Hababam Sınıfı oyuncuları, Menemen Belediye Kültür Merkezi’nde düzenledikleri söyleşide ise gençlerle bir araya geldiler.
 
Hababam’ın sırrı?
 Gençlerin “Hababam güm güm” tezahüratı karşısında duygulu anlar yaşayan Hababam Sınıfı oyuncularına, soru cevap şeklinde devam eden söyleşide, Türk sinemasının en çok güldüren filmlerinden olan Hababam Sınıfı'nın kuşaklar boyu izlenmesi ve ölümsüzleşmesinin nedeni soruldu. Oyuncu Ercan Gezmiş; “Hababam Sınıfı filmlerinde oynamak için seçilip, rahmetli Ertem Eğilmez tarafından filmin çekileceği yere götürüldüğümüzde, 15 gün bizi orada Ertem Eğilmez kampa aldı. Düşünün 17 yaşındasınız, bir sete gidiyorsunuz ve karşınızda Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Şener Şen, devler var. Öyle olduk ki 15 gün sonra, artık onlar bizim bir ağabeyimiz, bir babamız, bir dayımız, bizler de onların bir çocukları, yeğenleri gibi olduk. 16. gün rahmetli Ertem eğilmez ‘motor’ dedi ve biz filme öyle başladık” dedi.
 
 “Bizler bakır cezvede köz bir ateşte ağır ağır kaynayan bir kahveyiz, bugünkü makine kahvesi tadında olamayız” sözleriyle konuşmasına devam eden Gezmiş, Hababam Sınıfı’nın içerisindeki tılsımlardan bir tanesinin de Hababam Sınıfı’nın müziği olduğunu söyleyerek; “Hababam Sınıfı’nın müziği klasik müzik, hızlı müzik. Çaldığı zaman neşeleniyoruz ama ağıra geçtiği zaman hepimiz duygusallaşıyoruz. Bunun tılsımı nedir? Biz 42 senedir bulamadık bunu” dedi.
                      
Hababam’ın vefat eden oyuncularını rahmet ve saygıyla anan Ercan Gezmiş’in son sözleri; “Gönül isterdi ki Hababam Sınıfı eksiksiz olarak burada olalım. 3 gün evvel Halit abiyi toprağa verdik, buraya geldik. Dün ben elimde ‘Halit Akçetepe burada!’ diye bir pankartla dolaştım. İnanın bugün bir Halit Akçatepe artık gelmez. Ama Halit Akçatepe’nin cenazesine de, bugün dizilerde trilyon alan sanatçılar gelmiyor. Böyle de sinirleniyorum. Bir tane dizide oynayan, trilyon alan bir insan, ustaya saygı diye cenazeye gelmez mi? Ama Halit Akçatepe, Tarık Akan, Kemal Sunal hayattayken hiçbir ustasının cenazesini kaçırmadı. İşte Hababam Sınıfı bunun için Hababam Sınıfı” oldu.  
                      
Oyuncu Bülent İğdiroğlu ise duygularını şöyle aktardı; “Hababam Sınıfı’nın büyüsünün oluşumunun en büyük nedenlerinden bir tanesi, Ertem Eğilmez’in inanılmaz büyük bir rejisör olması. 100 kişilik ekipteki herkes elinde tepsi ile sıraya girip, o yemeği alıp öyle yiyorlardı. Orada bir demokrasi vardı, paylaşım vardı, kişilerin rütbesi yoktu, herkes eşitti. Filmin bu kadar güzel olmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi de buydu. O kadar güzel bir arkadaşlık vardı ki, biz şu anda inanılmaz bir arkadaşlık yaşıyoruz.”
                       

Gençlerin sorularını içtenlikle cevaplayan oyuncular, Tuncay Akça’nın kahkahaları eşliğinde, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte söyleşiyi tek ayak üzerinde sonlandırdılar.
                      
Başkan ŞAHİN’e teşekkür ziyareti…
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret ederek, örnek misafirperverliğinden dolayı çiçek sunup teşekkürlerini ileten Hababam Sınıfı oyuncularını temsilen Ercan Gezmiş;  "Bize gösterdiğiniz misafirperverlik için çok teşekkür ederiz” dedi.

Türk sinemasının unutulmaz komedi filmi Hababam Sınıfı oyuncularını Menemen’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Şahin; “Hababam Sınıfı’nı ağırlamaktan son derece keyif aldım, mutluk duydum, onur duydum. Hababam Sınıfı’nın neden bu kadar başarılı bir film olduğunu da bir kez daha anlamış oldum. 40 yıldan bu tarafa oyuncu grupları olarak dostluklarınız bu şekilde devam ediyorsa, demek ki Hababam Sınıfı’nın içinde, benim yaşamda en önem verdiğim hadiselerden bir tanesi samimiyet, Hababam Sınıfı’nda da bu samimiyetin olduğunu görmek beni gerçekten çok onurlandırdı, gururlandırdı. Hababam Sınıfı’nı Türkiye sevdi, Menemen sevdi” diye konuştu.
                      
Hababam Sınıfı oyuncularına ziyaretleri anısına, üzerlerinde isimleri yazılı olan Menemen Belediyespor forması hediye eden Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Hababam Sınıfı Menemen Belediyespor’a kesinlikle uğurlu gelecek. ‘Hababam gümbür gümbür’ diyorsak,’Menemen gümbür gümbür’ diyeceğiz inşallah” dedi.
 
 Menemen Beldiye Ailesi ile Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Hababam Sınıfı oyuncuları, güzel anılarla Menemen’den ayrıldıklarını ve artık kendilerini Menemenli hissettiklerini belirterek ilçeden ayrıldılar. 

 

Aliağa / Aliağa Haber / Aliağa Haberleri / Aliağa Gündem

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Menemen Çıkarması17 Şubat 2024 Cumartesi 10:43
  • Türkiye’de İlk Kez Menemen’de12 Şubat 2024 Pazartesi 10:36
  • Battı Çıktı’da Işık Göründü05 Şubat 2024 Pazartesi 15:20
  • Menemen Belediyesi Agroexpo’ya Hazır25 Ocak 2024 Perşembe 17:46
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894