• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Gençler Çanakkale Ruhunu Yaşadı

Gençler Çanakkale Ruhunu Yaşadı
Aliağa Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 161 genci şanlı Türk tarihinin yazıldığı topraklara götürdü.

Aliağa Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 161 genci şanlı Türk tarihinin yazıldığı topraklara götürdü. 

Aliağa Belediyesi ile Aliağa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin iş birliğinde gerçekleştirilen Çanakkale gezisine Aliağa ve çevre ilçelerden gençler katıldı. İki gün süren gezide kamp yapma fırsatı da bulan gençlere Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’da eşlik etti. 

BÜYÜK ZAFERİN ÖYKÜSÜNÜ YERİNDE DİNLEDİLER
‘Dedemiz’e Gidiyoruz…” sloganı ile dört otobüsle Aliağa Demokrasi Meydanı’ndan hareket eden gençlerin büyük çoğunluğunu üniversite öğrencileri oluşturdu. Gezi programında gençler, Birinci Dünya Savaşı´nda hayatını kaybeden askerlerin anısına hazırlanan şehitlikler ve anıtlarla tarihin yaşatıldığı mekânları görme imkânı buldu. Rehberler eşliğinde yapılan gezide, vatan uğruna can veren şehitlerin kahramanlık hikâyelerini dinleyen gençler, duygulu anlar yaşadı. Çanakkale Şehitleri Anıtı önünde dev Türk Bayrağı açan gençler, Yahya Çavuş Şehitliği’nde bulunan siperlere girerek savaş döneminin ruhunu yaşadı. Şehitlik ziyaretlerinde Çanakkale kahramanları dualarla yad edilirken Aliağa’daki şehit mezarlarının üzerine dökülmek üzere Çanakkale şehitliklerinden toprak alındı. Gezi boyunca bol bol fotoğraf çektiren gençler, yaptıkları ziyaretleri ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi. 

ÇANAKKALE DESTANI’NIN ATMOSFERİNİ YAŞADILAR
İki günlük gezi süresince gençlere ücretsiz olarak sabah, öğle ve akşam yemeğinin yanı sıra çeşitli meşrubatlar ikram edildi. Gezinin birinci gün sonunda Dardanos mevkiinde kamp yaparak ateş yakan gençler, burada söyledikleri Çanakkale türküleri ve şiirleri ile Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü kutladı. Yapılan kutlamalarda Aliağa’nın yöresel şairi ve sunucusu Yunus Yeşilöz, Çanakkale kahramanlıklarını konu alan şiirleriyle dinleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı. Aliağa Belediyesi tarafından dağıtılan çadırlarda kalan gençler, o günlerin atmosferini yaşadı.

İKİ GÜNLÜK ÇANAKKALE GEZİSİ
Gezi programı kapsamında; Kilitbahir kaleleri, namazgah tabyaları, mecidiye tabyaları, mecidiye şehitliği, Seyit Onbaşı’nın görev yaptığı top, gerçek şehit mezarlarının bulunduğu Şahindere Şehitliği, en çok şehit verilen Zığındere Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Arı Burnu Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Gezisi, Bomba Sırtlığı Bölgesi 57. Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliği ziyaret edildi. Gezi; şehir turu, sahil yürüyüşü, Truva Atı, aynalı çarşı ve tarihi mekân ziyaretleriyle son buldu. 

MEHTERANLI KARŞILAMA
Gezi programının ardından Aliağa’ya dönüş için hareket eden gençleri Aliağa Demokrasi Meydanı’nda zihinsel ve ortopedik engellilerden oluşan Aliağa Engelliler Derneği Mehteran Takımı ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Engelliler tarafından seslendirilen; Ceddin Deden, Fetih Marşı, Türkiyem marşları vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. // EGE BASIN GRUBU // 
Aliağa

aliaga-gencler-canakkale-ruhunu-yasadi-(41).jpgaliaga-gencler-canakkale-ruhunu-yasadi-(28).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894