• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Gemisander'e Çevre Ziyareti

Gemisander'e Çevre Ziyareti
ALİAĞA VİDEO HABER / Türkiye’nin tek Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi olan İzmir Aliağa da ki tesisleri inceleyen Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu Gemi Geri Dönüşüm Sektörünün geldiği noktadan

 

 

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI ALİAĞA GEMİ SÖKÜM TESİSLERİNDE İNCELEME YAPTI

 

MÜSTEŞAR YARDIMCISI KADIOĞLU “TÜRKİYE"NİN HER ALANDA İLERLEMESİ GURUR VERİYOR”

 

Türkiye"nin tek Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi olan İzmir Aliağa da ki tesisleri inceleyen Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu Gemi Geri Dönüşüm Sektörünün geldiği noktadan memnuniyet duyduklarını söyledi. Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar ve beraberinde ki heyet ile Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesislerine gelerek Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı (GEMİSANDER) Adem Şimşek ve yönetim kurulundan bilgi aldı. Kadıoğlu, Atık Yönetim Birimi Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker tarafından verilen brifingin ardından bölgeye hakim konumda bulunan Leyal Gemi Söküm"e geçerek incelemelerini sürdürdü. Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu burada da Dernek Başkanı Adem Şimşek"ten bilgi aldı. Türkiye"nin sanayi anlamında yaşadığı büyümenin sevindirici olduğunu ve sanayi gelişirken çevre olgusu ile birlikte büyümenin önemli olduğunu söyleyen Kadıoğlu “Türkiye"nin sektörel açıdan tek bölgesi olan Gemi Geri Dönüşüm Tesislerinin geldiği nokta ve kaydettiği ilerlemeden dolayı  mutluluk duyuyoruz. Türkiye"nin her alanda ilerlemesi gurur verici” dedi.

 

ÇEVRE KALKINMANIN ÖNÜNDE ENGEL DEĞİLDİR

 

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu Türkiye"nin her geçen gün geliştiğini ve büyüdüğünü ifade ederek “ Sürdürülebilir kalkınma hamlesi içersinde hem kalkınacağız hem de çevresel etkileri dikkate alacağız. Koruma ve kullanma dengesi içerisinde büyümemizi sürdüreceğiz. Çevre hiçbir zaman gelişimin ve kalkınmanın önünde engel değildir. Çevre hassasiyetleri de aynı zamanda yeni bir sektör doğurmuştur. Çevre konusu başlı başına bir sektördür ve yeni iş alanları ve istihdamlar ortaya çıkarmaktadır, ekonomiye katkı koymaktadır. Bu sektörden insanlar ekmeklerini kazanıyorlar. Gemi söküm bölgesine gelmeden önce demir çeliklerde incelemelerde bulunduk. Buralarda da cüruflar vardı ama şimdi bu cürufların geri kazanımı ile ilgili de yeni bir sektörün oluştuğunu görüyoruz. Buradan hareketle çevrenin gelişmenin önünde bir engel değil aslında gelişimin itici güçlerinden biri diyebiliriz.” Diye konuştu

 

ÇEVRE HASSASİYETİMİZ HER ALANDA OLDUĞU GİBİ GEMİ SÖKÜM SEKTÖRÜNDE DE İYİLEŞTİRMELERE SEBEP OLDU

 

Çevre ve Orman bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu değişen çevre mevzuatlarının etkisiyle sanayi ve çevre ikilisinde önemli aşamalar kaydedildiğini sözlerine ekleyerek “Buraya 1993 yıllarında gelmiştim ve durum hiç iç açıcı değildi ama şimdi dernek yönetiminin hassasiyeti ve ülkemizin çevresel bakışının gereği olarak ortaya çıkan tablo bizlere gurur veriyor. Bugün bu sektörde Dünya"nın ileri gelen ülkelerine bilgi ve deneyimlerini aktaracak konuma gelmişler. Bu ilerleme çıkarmış olduğumuz mevzuatlar ve sektör temsilcilerinin bu alanda ki gayretleri ile olmuştur. Her şey çok mükemmel ama gelişme devam etmeli. Önceden bir yenilik olduğunda acaba Avrupa da var mı diyorduk şimdi ise biz yeniliklerin öncüsü olmaya başladık. Biz gemi söküm alanında önde gelen ülkelerden biri konumuna geldik. Bir taraftan gemi sökeceğiz, bir taraftan çevreye duyarlı olacağız ve bir taraftan da ekonomiye katkı koyacağız. Çevre ve kalkınmayı birlikte yürütmek mecburiyetindeyiz.” Şeklinde konuştu.

 

HEM EKONOMİYE KATKI KOYUYORUZ HEM DE ÇEVREYİ KORUYORUZ

 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek te Türkiye"nin tek gemi geri dönüşüm bölgesi olan Aliağa da Dünya"ya örnek olabilecek çalışmalara imza attıklarını söyleyerek “Biz kendi sektörümüzü daha iyi hale nasıl getirebiliriz diye çok çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada bugün Dünya"nın bu sektördeki lider isimlerinden biri olan Pakistan"ın sektör temsilcileri ve hükümet temsilcilerine tecrübe ve bilgilerimizi aktaracağız. 14-15-16 Temmuz 2010 tarihlerinde bir Çalıştay da İzmir de bir araya geleceğiz. Bu toplantılarda İLO"nun, İMO"nun en üst kademe temsilcileri de bulunacak. Çevre ve Orman Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz ve Denizcilik Müsteşarlığımızın sektörümüze katkıları çok büyük. Bize her zaman yol gösterici oldular ve desteklerini esirgemediler. Biz de bu destekleri ilerleme alanında kullanarak sektörümüzü Dünya standartlarına çıkardık. Sektör olarak ekonomimize katkı koyuyor ve aynı zamanda da çevresel yatırımlarımızı geliştirerek, büyüterek çevremizi koruyoruz, Dünya"ya örnek oluyoruz.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894