• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Foçalı 114’lük Fatma Nine Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Foçalı 114’lük Fatma Nine Gözyaşlarıyla Uğurlandı
İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yenifoça Mahallesi'nde 114 yaşındaki Fatma Ortakaşıkçı dün yaşlılığa bağlı nedenlerle yaşamını yitirdi.

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yenifoça Mahallesi'nde 114 yaşındaki Fatma Ortakaşıkçı dün yaşlılığa bağlı nedenlerle yaşamını yitirdi. Bölgenin en yaşlı insanı olarak bilinen Fatma Nine gözyaşlarıyla uğurlandı.

Foça'ya bağlı Ilıpınar Köyü'nde dünyaya gelen, yüzyılı aşkın yaşamını geçirdiği bölgenin canlı tarihi olan, güler yüzüyle ve yaşına rağmen çalışkanlığıyla tanınan Fatma Ortakaşıkçı dün gece yarısına yakın saatlerde Yenifoça'daki evinde yaşama veda etti.

Edinilen bilgiye göre, 2 oğlu, 6 torunu ve torunlarının 10 çocuğu bulunan, özellikle güler yüzüyle hatırlanan Fatma Ortakaşıkçı bir yıl öncesine kadar hiçbir sağlık sorunu olmadan yaşamını sürdürdü. Geçen yıldan itibaren zaman zaman tansiyon problemleri yaşamaya başladı. Yaşamının büyük bölümünde çiftçilik işleriyle uğraşan, Yenifoça'ya yerleştikten sonraki yıllarda esnaflık yapan eşine yardım eden, hava durumu ne olursa olsun her gün evi ile arada 4 kilometre mesafe olan Burunucu mevkiine yürüyüş yapmayı asla ihmal etmedi. Yolda yürüyüş yapanlarla şakalaşmaktan geri durmayan Fatma Nine, hem mahallesinde hem Foça'da kendisini çok sevdirdi.

İlerlemiş yaşına rağmen ciddi bir hastalık geçirmeden vefat eden Fatma Ortakaşıkçı, Yenifoça Yeni Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Yenifoça Mezarlığında toprağa verildi. Ailesinin yanı sıra, Yenifoça'nın eski ve son belediye başkanı Osman Yurtseven, bazı belediye meclis üyeleri, yakınları, komşuları, "Ulu ve güler yüzlü bir çınarı uğurlamaya geldik" diyen yüzü aşkın Yenifoçalı hemşehrisi onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Fatma Ortakaşıkçı'nın torunlarından Elif Soytok, babaannesinin 114 yaşında olmasına rağmen, kalp, tansiyon,şeker gibi sürekli rahatsızlıkları bulunmadığını, bir gün önce yemek yemediği için hastaneye götürdüklerini, kan dolaşımının zayıfladığının söylendiğini, öğleden sonra rahatsızlığının arttığını ve bazı yakınlarını tanıyamadığını anlattı. Daha önce hiç bir rahatsızlık geçirmediğini ve ilaç kullanmadığını belirten Soytok,"Sevilen sayılan çok güzel bir insandı. Herkesin tanımasını isterdim." dedi.

Foçalı 114’lük Fatma Nine Gözyaşlarıyla Uğurlandı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894