• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Foça'da Çiftlik Bilmecesi

Foça'da Çiftlik Bilmecesi
İzmir'in Foça İlçesinde Hacı Mehmet Çiftliği bilmecesi devam ediyor.Büyük bir bölümü Foça ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne (Yenifoça) bağlı olan Gencelli'de, uzun süreden beri "Hacımehmet Çiftliği semtinin nereye

FOÇA'DA 'HACI MEHMET ÇİFTLİĞİ' BİLMECESİ

İzmir'in Foça İlçesinde Hacı Mehmet Çiftliği bilmecesi devam ediyor.Büyük bir bölümü Foça ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne (Yenifoça) bağlı olan Gencelli'de, uzun süreden beri "Hacımehmet Çiftliği semtinin nereye bağlanacağı" ile ilgili  tartışma sürüyor. Foçep (Foça Çevre ve Kültür Platformu) dönem sözcüleri Hakan Barçın ve Hayrettin Yıldırım tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Gencelli'nin Hacımehmet Çiftliği bölümüne Foça belediyesi'nin hizmet vermesine, emlak vergilerini, su, elektrik paralarını Foça'ya yatırmalarına rağmen, arazi kayıtları vb. açıdan Aliağa'ya bağlı durumda.olduğu ifade edilerek , idari açıdan ortaya çıkan belirsizliğin, söz konusu bölgeyi satın almaya çalıştığı iddia edilen Enka şirketi tarafından kullanılmaya çalışıldığı iddia edildi


 
Hacımehmet Çiftliği ile Enka'nın termik santral kurmak için Çakmaklı'dan satın aldığı arazileri sadece bir yol ile ayrıldığına dikkat çeken Foçep dönem sözcüleri,"Enka bu bölümü de satın almaya çalışıyor. Hatta Enka'da çalışan ve Gencelli'de oturan bir kaç kişi aracılığı ile semt sakinlerden evlerini satıp satmadıkları yolunda araştırma yaptırılıyor. Enka bu vesile ile satın aldığı iki evi bir gecede ortadan kaldırdı"iddiasında bulundu.  
Enka'nın bölgedeki  taşınmazları satın almaya çalışmasının bir başka nedeni olarakta söz konusu alanın  çok uzun bir sahil bandına sahip olması olduğuna işaret eden  Foçep dönem sözcüleri,Bölgeye  ileriki tarihlerde rahatlıkla  çok büyük ve uzun bir iskele yapılmasına müsait olduğunu belirterek  Sanayi ve ticaret alanı oluşturabilmek  açısından  önemli bir bölge olduğuna dikkat çekiyor. 
 
FOÇA'YA BAĞLANMAK İSTİYORUZ

Foça İlçesi Cumhuriyet Mah. muhtarı ve Aliağa kaymakamının ısrarlı takibi ve telkini ile Hacımehmet Çiftliği Aliağa'ya bağlanmak istenerek bu amaçlarla çoğusu belirsiz 60 imza toplanarak , Aliağa kaymakamlığına verildiğini iddia eden, Foçep Dönem sözcüleri, Bu duruma karşılık olarak Foçep ve Gencelli sakinlerinin ortak çalışması ile bir bilgilendirme toplantısı yaparak  , ardından da "Foça'ya bağlanmak istiyoruz" içerikli imza kampanyası başlatıldığını  ifade etti. İmza kampanyası neticesinde 27-ağustos Cuma günü itibariyle Hacımehmet Çiftliğinde yaşayanların %90'ını ifade eden 155 adet "Foça'ya bağlanmak istiyoruz" içerikli imza FOÇEP (Foça Çevre ve Kültür Platformu) Yürütme Kurulu üyeleri ve Gencelli'den vatandaşlarla birlikte Foça Belediye başkanı Gökhan Demirağ'a, Foça kaymakamlığına, Aliağa kaymakamlığına teslim edildiği” bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894