• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

Foça Duble Yol İstiyor

Foça Duble Yol İstiyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / İzmir'in turistik ilçesi Foça'yı Çanakkale asfaltına bağlayan 26 kilometrelik güzergaha biran önce duble yol yapılması bekleniyor.
FOÇA DUBLE YOL İSTİYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
İzmir'in turistik ilçesi Foça'yı Çanakkale asfaltına bağlayan 26 kilometrelik güzergaha biran önce duble yol yapılması bekleniyor.  Yaz sezonu ve hafta sonu tatillerinde Foça yolunda  trafik yoğunluğunun her geçen yıl  arttığına işaret eden Foçalı sürücüler, "On yıllardır  aynı yolu kullanıyoruz. Türkiye'de turizm ilçesi olup, yolu  yetersiz olan tek kent Foça'dır. Bu yol üzerindeki  keskin viraj ve kasisler yüzünden sık sık kazalar meydana gelmektedir. Foça'ya duble yol yapılması artık lüks değil, ihtiyaçtır " diyerek, duble yola bir an önce kavuşma hayali içinde olduklarını belirtti.
 
TURİZMCİLER DE DERTLİ
Konuya ilişkin açıklama yapan Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, "Foça'nın en önemli sorunlarından biri ulaşımdır. Foça'yı Çanakkale asfaltına bağlayan kara yolunun duble yol haline getirilmesi şart. Bir zamanlar Çeşme ve Alaçatı'nın esamesi okunmazken ilçemiz Foça turizm sektörünün göz bebeğiydi.1996 Yılında Çeşme-İzmir arasına otoban yapıldıktan sonra Çeşme Foça'yı geride bıraktı. İnsanlar ve dolayısıyla turizm yatırımcıları ulaşımı rahat olduğu için  Foça yerine Çeşme'yi tercih etmeye başladı.Bu soruna  Foça yerel yönetimlerin vizyonsuz  idare anlayışı da dahil olunca Foça turizmde adeta havlu atmış oldu" dedi.
 
70'Lİ YILLARIN TÜRKİYE'SİNİ ANDIRIYOR
Günübirlik gelen  tatilciler için İZBAN seferlerinin faydalı olduğunu, ancak kendi aracıyla konaklamak üzere Foça'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin Foça yolunda seyahat etmekten  kaçındığını anlatan Acar, açıklamalarını, "İnsanlar haklı olarak sık sık üzücü kazaların yaşandığı sorunlu bir yolda seyahat etmek istemiyor. Hiç kimse mecbur kalmadıkça bir servet ödediği otomobili ile 70'li yılların Türkiye'sini andıran bozuk yollarda seyahat etmek istemez. Bunun için duble yolun gerçekleşmesi halinde ilçemizin turizm alanında kalkınacağına inanıyorum" şeklinde sürdürdü.
 
DAHA BİR İYİLİĞİNİ GÖREMEDİK
Konuyu ilgili kurumlara iletmek üzere bölge milletvekillerini göreve çağıran Acar, "Her seçim öncesinde  Foça halkına çok sözler söylendi, ama somut bir adım atılmadı. Herkes Sayın Binali Yıldırım'ın çok iyi bir bakan olduğunu söylüyor ama biz daha bir iyiliğini göremedik. Ana muhalefet partisinin milletvekilleri de bu konuya çok duyarsız. İnşallah herkes üzerine düşeni yapar da bizde ilçe halkı olarak bu önemli sorunumuzdan bir an önce kurtuluruz" diye konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894