• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Foça Demokrat mı ?

Foça Demokrat mı ?
Çarşıda pazarda rastladığım okuyucularım , “Hasan Bey,Foça gibi küçük bir ilçe’de nasıl oluyor da siz her hafta Foça’ya özgü makale konusu çıkarıyorsunuz ” diye sık sık soruyorlardı.Bu soru karşısında sadece tebessümde bulunuyordum,cevaplamak bugüne

FOÇA FAŞİST Mİ? DEMOKRAT MI?
Çarşıda pazarda rastladığım okuyucularım , “Hasan Bey,Foça gibi küçük bir ilçe"de nasıl oluyor da siz her hafta  Foça"ya özgü  makale konusu çıkarıyorsunuz ”  diye sık sık soruyorlardı.Bu soru karşısında  sadece  tebessümde bulunuyordum,cevaplamak bugüne kısmetmiş. Ulusal Gazetelerde köşe yazan büyüklerim  bile Türkiye gündeminden konu bulmakta zorlanabilirler . Ama  ben Foça"da konu bulma konusunda  hiç mi hiç sıkıntı çekmiyorum. Zaten ilçemizde başarısızlıkları halk arasında artık  tescillenmiş olan  Foça Belediyesi gibi muamma bir kurum varken ,ben bu ilçede işleyecek konu bulamıyorum diyen köşe yazarını hatta siyasetçileri bile ayıplarım.Öte yandan sanırım halk ile çok içli dışlı olmamdan sebep olsa gerek, günlük yaşantımda karşıma o kadar çok ilginç  kesitler çıkıyor ki yaşadıklarımı görüp,şahit olduklarımı kaleme almadığım zaman  kendimi suçlu gibi  hissediyorum ..Zaten hayat başlı başına bir haber ,yaşananlarda yorum değil midir?
 YANILMIŞIM
Bundan tam bir hafta önce Foça sokakların da 95 haftadır bizzat kendi elimle dağıttığım gazetemizin yeni sayısını dağıtırken, sanki daha önceden  anlaşılmış gibi üst üste gelişen olaylar  karşısında  son yıllarda hiç bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum.Ben yıllarca mesleğim icabı Türkiye"nin bir çok  sahil kentinde kaldım..Gittiğim her yerde  tanıştığım insanlara doğup büyüdüğüm ilçem Foça"yı aydın,entelektüel,medeni,demokrasi yanlısı insanların yaşadığı çağdaş bir kasaba olarak  her zaman gurur duyarak  tanıttım.. Yanılmışım, Foça benim tanıttığım gibi bir yer değilmiş. Bunu sağlık problemlerimden dolayı bıraktığım denizcilik mesleğimden ayrılıp 7/24 Foça"da yaşamaya başladıktan sonra ancak anlayabildim.
 SOSYAL DEMOKRATIZ DİYE GEÇİNİYORLAR
Belirtmek isterim ki benim gazeteciliğe başlama nedenim, ilçemiz yerel gazetelerinde belediye ve yerel iktidar partisine şakşakçılık yapılmasından ötürü duyduğum rahatsızlıktan sebeptir.İsim vermeden anlatmak istiyorum.Geçen hafta gazetemizi dağıtırken  yaşadığım ilk olayda bir esnaf ağabeyimin . “Sen neden durmadan bu Saadet Partisi İlçe Başkanı S.Şen"i gazeteye çıkarıyorsun?  O kim oluyor da bize fikir beyan ediyor” Şeklinde tepkisi ile karşı karşıya kaldım. Haliyle neden diye sordum. Bu seferde, “O adamın ticaret hayatında bazı hataları var. Hem burası Foça ,burada Saadet Partisi ne alaka. Yayımlamayın kardeşim” diye cevap verdi. Uzun süre tartıştık. Fakat o kişi söylediklerimi maalesef dinlemedi bile..O gün, bugüne o kadar bir çok kez karşılaştığım gibi  buna benzer birkaç olay daha yaşadım.. Hatta tesadüfün bu kadarı  olur. genelde Foça"da sol görüşe sahip olan insanların  oturduğu bir kafeye gazete bıraktım. Kafede o sıra  CHP"li olduklarını bildiğim bir grup oturuyordu.içlerinden bir tanesi  gözümün önünde gazetemizi param parça ederek yere attı.Bu eylem  karşısında , “Sizin yaptığınız ayıptır. Sosyal Demokratız diye geçiniyorsunuz. Hiç olmazda emeğe saygı gösterin..okumak istemiyorsanız gazeteyi geri iade edebilirdiniz” dedim. Bana ne emeğimi?  diye bağırdılar.Doğru  siz emekten ne anlarsınız.Ne diyeyim yazıklar olsun. ( Ayrıca, konumuz dışında ama  Mersin"de CHP"li hanımların   siyah çarşafları yırtıp, ayakları altında ezerek eylem yapmasını da tasvip etmiyorum.. )
 
 BEN BAŞKAN YALAKASI DEĞİLİM
Evet, Saadet Partisi"nin basın açıklamalarını 21 yıldır CHP"nin yerel iktidarında olan bir ilçenin gazetesinde yayımlamamız tepkilere neden oluyor. Günde minimum 10 okuyucum  bana  bu tepkisini dile getiriyor.Burada  ifade etmek isterim ki hiç kimse"nin özel yaşantısında, ne yaptığı,ticari ilişkileri beni ilgilendirmez. Birileri birilerinden ticari olarak zarar görmüşse  bu zararını gider yargıya taşır. Burası muz Cumhuriyeti değil. Burası hukuk devleti.  Kim kimden zarar görmüşse  gider  hakkını adliyede arar.Ben hakim,savcı,avukat değilim. Gazeteciyim hiç  kimseyi yargılayamam. Ayrıca insanları özellikle gazeteci kimliğimle de, dini,ırkı, etnik kökeni, mesebi ve  siyasi görüşüylede ayıramam. Benin gözümde her insan eşittir. Yayın ilkemize göre bizim gazetemizde kim ne konuşmak istiyorsa, çıkıp fikrini beyan edebilir.Yayınlanan beyanatlar karşında  isteyen herkes cevap hakkını kullanabilir.Hatta ve hatta bu gazete de isteyen herkes benim yazılarımı  bile eleştirebilir. Ayrıca yeri gelmişken  Benim arkamdan kendini gazeteci sanıyor köpek diye bağıranlara da buradan seslenmek istiyorum.  Siz kabul etseniz de etmeseniz de ben gazeteciyim. Ben Başkan yalakası değilim. 3 yıldır  onurumla,şerefimle kalemini  satmadan, vatandaşın mağduriyetini de,memnuniyetini de  gazetemizin sayfalarına büyük bir onurla taşıyorum.Yineliyorum.Bizim gazetemiz bu ilçede belediyeden yardım almadan çıkan tek gazetedir..
 
 TEK PARTİ ANLAYIŞI
Güya ilçemiz halkı aydın, entelektüel ama Saadet Partisi  milli görüşten olduğu için,  yada  aman CHP bölünmesin mantığı ile  TDH ve DSP gibi siyasi parti temsilcilerinin gazetelere  beyanat vermesini içine sindiremiyor. Ee tabi bu ilçe"nin yarım asırdır  yerel iktidarında Türkiye"de yarım asırdır iktidar olamayan   CHP var..Doğaldır  CHP zihniyetine sahip olanlar   tıpkı 1950 yılına kadar olduğu gibi her zaman tek parti anlayışını benimseyebilirler. Onlar için milli görüşçüler  laiklik düşmanı, diğer sol partiler CHP"yi bölerek sağ"a hizmet edenler grubu,  merkez sağcılar emperyalist uşağı, bölgesel partiler için dediklerine hiç girmiyorum bile ..Kısacası bizim Foçalı CHP"lilere kalırsa CHP"li olanlar Atatürk"çü Cumhuriyetçi ,CHP"li olamayıp başka partili olanlarda tam tersi. Yani onlara göre kaçış yok ya CHP"li olacaksınız yada CHP"li olacaksınız. Allah aşkına bumu sizin demokrasi anlayışınız?
 DEMOKRASİYE AŞIĞIM
Ben demokrasi aşığı bir insanım. Benim için demokrasi bir ülke"nin olmazsa olmazıdır.Bu nedenle demokrasiye inanan bir gazeteci olarak ta   partileri ve insanları siyasi görüşlerine göre ayırmam.Bugün Foça"da BDP İlçe Başkanlığı olsa ve  ilçe başkanı bana ben gazetenize beyanat vermek istiyorum dese ben tepki alacağımı bile bile yinede röportajımı yapar gazetemizde O partinin de haberini  yayınlarım. Çünkü her şeyden önce ben bir gazeteciyim ve demokrasi bunu gerektirir.
 
 ARANIZDA SALDIRMAZLIK ANLAŞMASI VAR?
Gazetemizi yırtıp yere atan ,muhabirine köşe yazarına ulu orta hakaret eden ve  SP Foça İlçe Başkanı Selahattin Şen ile  DSP Foça İlçe Başkanı Köksal Gider"in beyanatlarının gazetemizde yayınlanmasını içine sindiremeyip, tepki gösteren sevgili gizli okuyucularım. Siz gazetemize beyanat veren siyasi parti temsilcilerine tepki göstereceğinize önce gidin, savunduğunuz partinizin ilçe başkanına  “Başkan bey  şu ,şu partilerin temsilcileri  gazetelere beyanat verirken  siz  neden vermiyorsunuz? ” diye bir sorun bakalım. Hadi bizim gazetemiz size ters geliyor. Canım Foça"da gazeteden bol ne var ki?  2 dönemdir ilçe başkanlığınızı yapan Şener Bey"in ben daha hiçbir gazetede beyanatını görmedim. Bakın tepki gösterdiğiniz siyasi partiler iktidar partisi  Ak Parti"ye ve Başbakan Erdoğan"a  gazetemizde sert eleştiriler yapıyorlar.Aslında Tesadüfe bakar mısınız  Foça Ak Parti"de Foça CHP"yi hiç eleştirmiyor. Merak ediyorum. Acaba aralarında saldırmazlık anlaşması mı var? Yoksa başkanların  kelime hazinesi mi yeterli değil? Gerçi CHP"li Şener  Başkan"da  AKP"li Kadir Başkan"da  deyim yerindeyse profesyonel  hatip, verin mikrofonu ellerine saatlerce konuşsunlar. Normalde ikisi de genel başkan niteliklerine sahip siyasetçiler. Ama  işte bir türlü havaya giremiyorlar.Bu arada unuttuğumu sanmayın. Siz halen yazımın başlığında kaldınız.Hiç sormayın bildiğiniz üzere 2 ay önce  ilçemize Demokrat Foça adında yeni bir gazete daha kazandırdık. 2 aydır okuyucularımızdan mail yağmuru geliyor. Gelen maillerde  yeni gazetenin adını  "Demokrat Foça"  adını vermekle hata yapmışsınız. .Keşke  "Faşist Foça" adını verseydiniz.ifadesi kullanılıyor. Ben çok kararsız kaldım. FOÇA   FAŞİSTMİ ? DEMOKRATMI? Bana lütfen yardımcı olun düşüncelerinizi [email protected]   adresimize yazın.  
 
Not : Siyasi kulislerde Foça"da  siyaset yapacak adam yok diye konuşuluyor. Benim tanıdığım bir adam vardı onu da belediye başkanı yaptınız . Bu mantık ile Allah geçinden versin Başkana bir şey olsa ithal belediye başkanı getirmek zorunda kalabiliriz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894