• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 0 °C
  • Çanakkale 4 °C

Foça Barış Kadınlarından Kadın Hakları Paneli

Foça Barış Kadınlarından Kadın Hakları Paneli
Foça Barış Kadınları İnisiyatifi üyeleri “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla “Haklarımızdan ve Mücadelemizden Vazgeçmiyoruz” konulu panel düzenlendi.

Foça Barış Kadınları İnisiyatifi üyeleri “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla “Haklarımızdan ve Mücadelemizden Vazgeçmiyoruz” konulu panel düzenlendi. Görsellerle desteklenen panelde; kadına yönelik şiddetin arttığı, karar vericilerin ise şiddet ve kadın cinayetlerini durdurmaya yönelik mekanizmaları ortadan kaldırmaya çalıştığı iddia edildi.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Fulya Onay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Şenay Yavuz, Mübetcel İlhan ve Zeynep Tuna konuşmacı olarak yer aldı.

Program kapsamında önce, Dominik Cumhuriyeti’nde, diktatörlük rejimine karşı mücadeleyi sürdürürken tecavüz dahil her türlü şiddeti gören ve en sonunda 25 Kasım 1960’da araçlarıyla uçurumdan atılarak katledilen MirabalKardeşler’den Minerva Mirabal’ın kızı Minou’nun, annesi Minerva ve teyzeleri Patria ve Tete'ye yazdığı mektubun bir bölümünü içeren film izletildi.  Ardından, Foça Barış Kadınları’nın 2015 yılından bu yana yaptıkları da dahil olmak üzere Türkiye’deki “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Hayır” eylemlerinin özetini içeren bir video gösterimi yapıldı.

Foça Barış Kadınları İnisiyatifi üyesi Gül Atmaca paneli açış konuşmasında Türkiye’de kadına yönelik her türlü şiddetin artarak devam ettiğini belirtti. Atmaca; “Karar vericiler bu şiddeti ve cinayetleri durdurmak bir yana kadın mücadelesiyle elde edilmiş mekanizmaları ortadan kaldırmaya çalışıyor” dedi. İstanbul Sözleşmesi örneğini vererek, bu anlaşmadan geri çekilme kararını alanların,6284, nafaka hakkı ve evlilik yaşı, kürtaj ve benzeri konulardaki düzenlemelerde geri adım atarak yaptıkları işe devam etmek istedikleri hatırlattı.

Panel bölümünde; Kadın ve İnsan Hakları Aktivisti Avukat Şenay Yavuz; “İstanbul Sözleşmesi ve Kadınların Yasal Haklarına karşı Tehditlerle Mücadele Dinamikleri”, İzmir Tabip Odası KadınHekimlik Komisyonu üyesi Doktor Mübetcel İlhan; “Sağlık Hizmeti ve Politikalarında Kadına Yönelik Şiddet”, Feminist Aktivist Zeynep Tuna ise; “Kadın Hakları ve Şiddetle Mücadelede bir STK deneyimi, İzmir Kadın Dayanışma Derneği başlıklı sunumlarını yaptılar. Son bölümde katılımcılar birlikte; “Yasalarıma Dokunma, Uygula!, “6284’e Dokunma!”, “Nafakama Dokunma!”, “İstanbul Sözleşmesi’ nden Vazgeçmiyoruz!”, “Haklarımızdan ve Mücadelemizden Vazgeçmiyoruz!” sloganlarını attılar.

Seyfi GÜL 

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894