• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Esnafın Sorunlarını Dinledi

Esnafın Sorunlarını Dinledi
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi.
İBRAHİM ETEM YORULMAZ, SANAYİ SİTESİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi.Yaklaşık 450 esnafın bulunduğu ve 1500 kişinin istihdam edildiği Aliağa Sanayi sitesinde çok fazla sorunlarının olduğunu ve bu sorunların yıllardır çözülemediğini belirten sanayi esnafı, Belediye başkan adayı İbrahim Etem Yorulmaz’dan destek istedi.
 
Sanayi esnafı olarak birçok sorunları olduğunu belirten 32 yaşındaki Emre Alan en büyük sorunlarının su olduğunu belirtti.
Sanayi sitesinde şebeke suyu olmadığı için kooperatifin açtığı kuyudan su verilmeye çalışıldığını, verilen suyun  çok az aktığını bazen ise tamamen kesildiğini söyleyen Emre Alan, “Burada başlıca sıkıntımız, temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak suyumuzun olmaması. Kendi imkânlarımızla, kendi dükkânlarımıza derin kuyu vurduruyoruz. Burada yangın hidrantında dahi su yok şuanda. Burada sanayide herhangi bir atölyede bir patlama olsa müdahale edebileceğimiz hiçbir şey yok. Su ihtiyacımızı gördüğünüz gibi, yani rezilliğimizin biri bin para görüyorsunuz.  Kendi imkânlarımızla kendi artezyenimizi kuruyoruz. Genelde herkes sırayla vurduruyor. Sadece ben yaşamıyorum bu sorunu, sanayi sitesi olarak yaşıyoruz. Aşağı yukarı herkeste var. Susuzluktan bezginlik gelen esnaf, benim gibi işyerinin ortasına kuyu vurduruyor. Lavaboda bile kullanabileceğimiz suyumuz yok. Pet şişelerle su taşıyoruz lavabolara” diye konuştu.
 
“İNSANLARIN SUYU YOKSA, SU DA HAYAT İSE  BURADA İNSANLARA DEĞER VERİLMİYOR DEMEKTİR”
Aliağa’da gezmedik, görülmedik yer bırakmadıklarını belirten Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, sanayi esnafının sorunlarını dinlemek için  biraya geldiklerini fakat inanılmayacak bir olaya şahit olduklarını belirtti.
 
 Yorulmaz, “Arkamızda gördüğünüz sistem bir işyeri ve o işyeri içebilecekleri suyu bırakın tuvaletlerde kullanacak suyu bulamıyorlar. Bunun için kendilerince çözüm bulmuşlar. Çalışma yaptıkları, para kazandıkları dükkânlarının bir bölümünün betonun kırmışlar, 30 metre inmişler ve oradan su çıkarmaya çalışıyor. Bunun gibi örnekleri Aliağa Sanayi Sitesi’nde birçok yerde görmek mümkün. İnsanların suyu yoksa su da hayat ise burada insanlara değer verilmiyor demektir. Burada su yok, yol yapılmış ama onun dışında bütün problemler es geçilmiş. Yine tekrar ediyorum insanlar para kazandıkları dükkânları darmadağın edip, betonlarını delip 30 metre 40 met aşağıya inip, ellerini yıkayabilecekleri su bulmaya çalışıyorlarsa daha başka görüntü çekmenin bir şey söylemenin anlamı yok”  dedi.
 
SU SORUNUNU ÇÖZEREK BAŞLAYACAĞIZ SANAYİ SİTESİNDE
Sanayi sitesine girildiğinde terk edilmiş bir halin göze çarptığını söyleyen Ak Parti Belediye Başkan adayı İbrahim Etem Yorulmaz, “Suyun dışında, yeşil alanlar inanılmaz, terk edilmiş araçlar, güvenlik sıfır, ışıklandırma yok insanlar banka hizmetlerinden yararlanmak için Aliağa’ya gitmek zorunda, bankamatik yok. Burada çalışan insanların sağlık anlamında ilk müdahalelerini yapacak sağlık sistemi yok. Aliağa sanayi sitesinin insanı inanılmaz sevgi dolu çalışkan insanlar ama bakım yapılmamış bu bölgeye. Biz her zaman olduğu gibi insan merkezli hizmetimize burada devam etmek istiyoruz. Öncellikli sorunumuz, su hayatsa eğer ki! Öyle, su sorunun çözerek başlayacağız sanayi sitesinde, onlarla sürekli birlikte olacağız. Onlar için 2 tane meclis üyesi temsilcisi koymuştuk onlar bizim köprümüz olacak. Ben o insanları önemsiyorum. Emin olsunlar 30 Marttan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Onlara su olacağız, onlara sağlık olacağız, onlara güler yüz olacağız, onlara hizmette Aliağa”da yapılanların eşit niteliğini sunacağız” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894