• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İzmir 10 °C
  • Manisa 8 °C
  • Balıkesir 4 °C
  • Çanakkale 8 °C

Emekçi Başkan Şahin, Güne Tarım İşçileriyle Başladı

Emekçi Başkan Şahin, Güne Tarım İşçileriyle Başladı
18 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir taşeron işçi dahi çalıştırmadığı gibi, kendi isteğiyle ayrılan işçisini kıdem tazminatından mahrum etmeyen emekçi dostu Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin

EMEKÇİ BAŞKAN ŞAHİN, GÜNE TARIM İŞÇİLERİYLE BAŞLADI

18 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir taşeron işçi dahi çalıştırmadığı gibi, kendi isteğiyle ayrılan işçisini kıdem tazminatından mahrum etmeyen emekçi dostu Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; sabahın ilk saatlerinde tarım işçilerinin ve ardından Belediye Ailesi’nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sabanın ilk saatlerinde Emiralem’deki tarım işçilerine sürpriz ziyaret gerçekleştiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sabahın 07:00’sinde çilek toplayan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan emekçi kadınlarla sıcak bir simit ve çayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Tarım işçileriyle buluşmasının ardından, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde geleneğini bozmayarak bu yıl da “Ailem” dediği Menemen Belediyesi emekçileriyle el ele, kol kola kortej yürüyüşü gerçekleştiren Başkan Tahir Şahin, yürüyüş için Menemen Belediyesi önünden toplanan Belediye çalışanlarına karanfil sunarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Yüzlerce Belediye çalışanının ellerinde Türk Bayrakları ile katıldığı kortej yürüyüşü, davul zurna eşliğinde, marşlar söylenerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı kortej yürüyüşünde; “Yaşasın 1 Mayıs, Meydanlardayız”, “Yaşasın İş, Ekmek, Özgürlük Mücadelemiz” sloganları atıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama töreni ise, Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Menemen Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

BAŞKAN ŞAHİN; “İŞİMİN EMEKÇİSİYİM”

Kendisini işinin emekçisi olarak değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında; “Kendimi işimin emekçisi olarak değerlendirdim, işimi hep öyle yaptım. Her ne kadar Belediye Başkanınız olsam da kendimi sizin yerinize koyarak, o şekilde ikimiz birleşerek 18 yıldan bu tarafa bu ilçeye katkı koymaya gayret ediyoruz” dedi.

KENDİ İSTEĞİYLE AYRILANA DA KIDEM TAZMİNATI ÖDENİYOR…

Kendisinin hala işletmesi olduğunu ve hiçbir zaman sermaye düşmanı olmadığını söyleyen Başkan Tahir Şahin açıklamalarına şöyle devam etti, “Yanınızda çalıştırdığınız emekçi kardeşimin hakkını neden vermek istemezsiniz, bu anlayışa neden bürünürsünüz bunu anlamış değilim. Kendi isteğiyle ayrıldığı zaman biliyorsunuz orada kıdem tazminatı yok. Biz Menemen Belediyesi olarak kendi isteğiyle ayrılan arkadaşımıza, emekçimize bile kaç günse kıdem tazminatını ödüyoruz. Bir süre sonra gideceğimiz yer belli, bu dünyanın bir de öbür tarafı var.”  

TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞTIRMAYAN TEK BELEDİYE…

Taşeron işçi çalıştırmayan Türkiye’deki tek Belediye olduklarını da söyleyen Başkan Şahin; “Türkiye’de taşeron işçisi olmayan tek Belediye Menemen Belediyesi’dir. Göreve geldiğimiz günden bugüne değin, tabi ki çok yasal mevzuata oturmuyor benim bu yaptıklarım ama konu emek olunca, benim mesai arkadaşlarım olunca, emekçi arkadaşımın evladı olunca, Tahir Şahin geldiği günden beri risk aldı, risk almaya devam edecek” diye konuştu.

“MÜCADELEDEN KORKMAMAK LAZIM”

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatının fona devrinin işçinin menfaatine olmadığını da söyleyen Başkan Şahin açıklamalarına şöyle devam etti; “Hükümet, emeğin hakkını nasıl sömürürüm diye mücadele içerisine girişmiş vaziyette. Ne yazık ki en son, kıdem tazminatların fona devredilmesi konusu gündemde. ‘Bir gün bile çalışırsanız kıdem tazminatınızı alacaksınız’ gibi yaklaşım göstermek istiyorlar. Hiç kanmayın arkadaşlar. Türkiye’nin geçen yıl ile bu yıl arasındaki işsizlik farkı 695 bin kişi. Her 4 genç kardeşimden 1 tanesi işsiz. Bu ortamda böyle bir fon hikayesi uyduruluyorsa, ben inanıyorum ki Menemen Belediye Ailesi’nde çalışan emekçi kardeşlerim buna ‘Hayır’ demek için, ‘Birlik ve beraberlik içerisinde haydi alanlara’ dediğimizde, ‘Haydi alanlar burada’ diyecek kadar yürekli ve cesaretli insanlarsınız. Mücadeleden korkmamak lazım. Eğer mücadele etmezsek, haklarımızı alabilmek için birlik beraberlik içinde olmazsak, o zaman hiçbir şekilde haklarımızı alamayız, kıdem tazminatlarımız da fona kaydırılır gider. Korkmayacağız, çekinmeyeceğiz,  haklarımız için mücadele edeceğiz. Bayrağımız için, devletimiz için, emeğimiz için, tek milletimiz için mücadele edeceğiz. 1977’de Taksim Meydanı’nda 34 emekçi arkadaşımızı kaybettik. Bugün tam 40 yıl oldu. Onlar mücadele etmekten korkmuşlar mı ki; Menemen Belediye Ailesi mücadeleden korksun. Sömürü düzenine son. Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü.”

EMEKÇİ DOSTU BAŞKAN…

Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi temsilcisi Nilay Akbay konuşmasında; “Sendikamız ve emekçi arkadaşlarımız adına Belediye Başkanımız emekçi dostu sayın Tahir Şahin’e; taşeronu işyerimize sokmadığı için, iş barışımızı devam ettirdiği için, her zaman yanımızda yer aldığı için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” sözlerine yer verirken, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Menemen Temsilciliği Üyesi Nadir Arabacı ise şunları söyledi; “Bizi, bir günlük kıdeminizi bile alabileceksiniz diye kandırmak isteyenler, asıl gelecek güvencemizi, mücadele ederek kazandığımız haklarımızı elimizden almak istiyorlar. Böyle bir durumda örgütlü mücadelenin önemi bir kat daha artmaktadır. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın 1 Mayıs.”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama töreni Menemen’de, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekilmesi ve ardından halaylar çekilmesiyle sona erdi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Menemen’de Zafer Coşkusu31 Ağustos 2023 Perşembe 11:30
  • Menemen’e iki İZBAN durağı kazandıracağız25 Ağustos 2023 Cuma 14:38
  • Pehlivan Ankara’dan Müjdelerle Döndü24 Ağustos 2023 Perşembe 15:37
  • Pehlivan’dan Promosyon Müjdesi18 Ağustos 2023 Cuma 15:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894