• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Emeğin Şenliği Başladı

Emeğin Şenliği Başladı
İzmir’in Aliağa ilçesinde bu yıl 20.si düzenlenen Emek ve Barış Şenlikleri başladı. 16 Ağustos Pazar günü sona erecek festivalin açılışı ‘’Emek ve Barış Yürüyüşü’’ ile başladı. Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet


ALİAĞA'DAN DÜNYAYA EMEK VE BARIŞ ÇAĞRISI...
 
TÜRKİYE'NİN TEK EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ COŞKUYLA BAŞLADI.

İzmir"in Aliağa ilçesinde bu yıl 20.si düzenlenen Emek ve Barış Şenlikleri başladı. 16 Ağustos Pazar günü sona erecek festivalin açılışı ""Emek ve Barış Yürüyüşü"" ile başladı. Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Alanı"ndan başlayan Atatürk, İstiklal ve Hükümet Caddelerinin ardından başlama noktası olan Cumhuriyet Alanı"nda sonra eren Emek ve Barış Emek ve Barış Yürüyüşü büyük bir coşkuya sahne oldu.
Emek ve Barış Şeniliklerinin açılış törenine CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, CHP İzmir Eski Milletvekili ve Aliağa Belediyesi Eski Başkanı Hakkı Ülkü, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve sendika üyesi işçiler,  çevre ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, Şair Ataol Behramoğlu ve Nihat Behram, Tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Alanı"nda yapılan törende protokol tarafından Atatürk anıtına Aliağa Belediyesi çelengi sunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın 20. Emek ve Barış Şenlikleri mesajının okunmasının ardından CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve Ataol Behramoğlu birer konuşma yaptı. Anadol 1. Emek şenliklerinde de yer aldığını hatırlatarak "" 1. Emek ve Barış Şenliklerinde de 20. Emek ve Barış Şenliklerinde de yer almak çok güzel bir duygu. Bundan böyle Emek ve Barış Şenliklerinin kesintiye uğramadan devam edeceğine inanıyorum"" dedi.  CHP MYK üyesi Susam da 4.5 ayda Aliağa"da yapılan bir çok yeniliğin olduğuna dikkat çekerek ""Aliağalılar çok şanslı çok konuşmayı seven değil çok iş yapmayı seven bir belediye başkanınız var"" dedi. Sanatçı Behramoğlu"da kendisi için Aliağa ve Dikili Belediyelerinin yeri farklı olduğunu belirterek "" Aliağa ve Dikili Belediyesi benim gönlümde çok özel yere sahipler.  Çünkü 80 sonrası sahip çıkan iki belediye var. Bunlardan bir tanesi Aliağa diğeri Dikili. Ne zaman davet etseler koşa koşa gelirim. Hele ki Emek ve Barış Şenlikleri"nde yer almak benim için ayrı bir mutluluk"" dedi.      
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz yaptığı konuşmada 5 yıl ardan sonra Emek ve Barış Şenlikleri"ni yeniden başlatmaktan mutluluk duyduklarını belirterek "" Biz 5 yıl önce adından rahatsızlık duyularak şenliğimizden Emek kelimesinin çıkarılmasını ve  şenlik içeriğinin boşatılmasının büyük yanlış olduğunu belirtmiş ve göreve geldiğimizde bu yanlışlığı düzelteceğimizin sözünü vermiştik. Şimdi, sizlere verdiğimiz  bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her kentin bir kimliği vardır. İlçemizde  sanayi ve emek kentidir Bu gerçeği hiç kimse görmezden gelemez. Emek ve Barış Şenlikleri kentimizle özdeşleşmiş bir şenliktir. 3 Gün boyunca devam edecek Emek ve Barış şenliklerimiz, 14 yıl boyunca olduğu gibi konser ve tiyatroların yanı sıra panel, söyleşi, imza günleri ve açık oturumların yapıldığı, emek ve emekçinin, çalışma yaşamının sorunlarının konuşulduğu kentimizde yaşayan herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir şenlik olacak "" dedi.
Konuşmaların ardından Aliağa Belediyesi Salsa Gösterisi, Dikili Belediyesi Engelli Dans Topluluğu ve Petrol-İş Sendikası Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Ardından Demokrasi Meydanı"nda Mehmet Özer"in ""1 Mayıs Afişleri"" sergisi sinevizyon gösterimi eşliğinde sunulurken  Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği"nin ""Emek ve Barış Karikatürleri"" sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Şenlik etkinlileri Açıkhava Tiyatro Salonu"nda Hüseyin Erdağ"ın resim sergisi, Mesut Selek"in Ebru Sergisi ile devam etti. Emek ve Barış Şenlikleri kapsamında 3 gün boyunca birçok panel düzenlenecek, konser verilecek, yarışmalar yapılacak. Bu arada birçok sanatçı, siyasetçi ve bilim adamını ağırlayacak Emek ve Barış Şenlilerinin sürpriz ismi CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Kılıçdaroğlu 16 Ağustos"ta Aliağa"da olacak.  Şenliklerin kapsamında ünlü sanatçılar Sıla, Volkan Konak ve Edip Akbayram hayranlarıyla buluşacak. Ayrıca festival kapsamında; satranç, streetball turnuvaları ve trap atışları düzenlenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Merve'yle Zamanda Yolculuk!17 Haziran 2022 Cuma 17:32
  • Kenan Doğulu Kıbrıs’ı Salladı16 Haziran 2022 Perşembe 10:18
  • İzmir’De Kenan Doğulu’Ya Yoğun İlgi08 Haziran 2022 Çarşamba 09:03
  • Zakkum 10 Bin DEÜ’lüyü Coşturdu04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:05
  • Edremit’te Flemenko Esintileri04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:00
  • DEÜ’DE Bahar Şenliği Manuş Baba Konseri İle Başladı03 Mayıs 2019 Cuma 14:20
  • Kitap Fuarı İlk 3 Günde 80.000 Kişiyi Ağırladı09 Nisan 2019 Salı 14:01
  • 24. İzmir Kitap Fuarı Yarın Açılıyor06 Nisan 2019 Cumartesi 16:30
  • Çeşme’de Bahar Konseri13 Mayıs 2017 Cumartesi 16:33
  • Ildırı Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi28 Ağustos 2016 Pazar 15:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894