• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 14 °C

El Ele Verelim İnciraltı'nı Ve Expo 2030’u Kazanalım

El Ele Verelim İnciraltı'nı Ve Expo 2030’u Kazanalım
2015 ve 2020 EXPO seçimlerinde aday olan İnciraltı'nın bugün kaderine terk edilmiş olarak atıl bir şekilde beklediğini söyleyen İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “El ele verelim hem İnciraltı'nı kazanalım hem de EXPO 2030'u kazanalım” d

EL ELE VERELİM İNCİRALTI'NI VE EXPO 2030’U KAZANALIM

2015 ve 2020 EXPO seçimlerinde aday olan İnciraltı'nın bugün kaderine terk edilmiş olarak atıl bir şekilde beklediğini söyleyen İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “El ele verelim hem İnciraltı'nı  kazanalım hem de EXPO 2030'u kazanalım” dedi.

EXPO seçimlerinde tüm dünyayı dolaşıp,  resepsiyonlarla milyonlarca para harcanarak İzmir ve İnciraltı’nın güzelliklerinin anlatıldığını,  ancak her geçen gün ekonomik olarak İzmir’in şartlarının zorlaşması ve İnciraltı’nın kamuya faydasız olarak beklemesinin şehirde büyük üzüntü yarattığını dile getiren İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “1991 yılında Resmi Gazete’de yayınlanması ile Turizm bölgesi ilan edilen İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri o günlerden bugüne plan bekliyor. Yaklaşık 40 yıldır planlamayı sabırla bekleyen bizim gibi örnek toprak sahipleri ülkemizde her halde yoktur. Düşünün ki  5 nesildir sahip olduğumuz şehrin içerisinde bulunan topraklarımıza gecekondu yapmadık, yaptırmadık. Bu süreçte sularımızın borlanması ile uzun yıllardır topraklarımızda tarım yapılamaz oldu. Kenarından kıyısından kemirilen topraklarımızı, bugünkü hayat koşullarında elimizde tutmak her geçen gün dayanılmaz duruma geldi. Bu geçen süreçte Devletimize, Hükümetimize ve Belediyelerimize hep güvendik” diye konuştu.

İZMİR VE İNCİRALTI ÇOK FARKLI DURUMDA OLACAKTI
Türkiye’nin en güzel toprağı olan İnciraltı ve Bahçelerarası'nda yapılması planlanan 2015 ve 2020 EXPO adaylığı sürecinde,  toprak sahipleri olarak sürece destek verdiklerini hatırlatan Karabulut, “2020 EXPO seçimi öncesi İnciraltı ve Bahçelerarası planlandı. Ancak EXPO' nun kaybedilmesi ile açılan davalarla planlar mahkemece iptal edildi. Her zaman vurguladığımız, EXPO kazanılmış gibi İzmir bütün halde mücadele etseydi bugün İzmir ve İnciraltı çok farklı durumda olacaktı. İzmir nitelikli genç işsizlikte daha az mağduriyet yaşayacaktı. Turist sayısında daha fazla artış olacak ve Kent Ormanı karşısındaki 5 bin dönümlük arazi kamuya faydasız (düğün salonu-mangalcı-nargileci v.b.) kalmayacaktı” şeklinde konuştu.

SİYASETLE DEĞİL AMA SAMİMİYETLE BAŞARABİLİRİZ
İnciraltı Gelişim Derneği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve Balçova Belediyesi'nin  aynı masa etrafında vakit geçirmeden buluşup İnciraltı ve Bahçelerarası’nı toprak sahiplerini mağdur etmeden,  İzmir'e faydalı bir şekilde planlanarak EXPO 2030'a bugünden hazır olunması gerektiğini dile getiren Karabulut, “Yerel seçimler geçeli 1 ay oldu. 4.5 yıl seçim olmayacak.Hükümetin ve muhalefet partileri İzmir Milletvekillerinin, destekleri ile gerekli yasal zeminlerin hazırlığına  şimdiden başlamalıyız. Artık tüm siyasilerin, kent yöneticilerinin, kanaat önderlerinin ve hepimizin amacı İzmir’i ve ülkemizi büyütmek olmalıdır. Bunu da sadece siyasetle değil samimiyetle başarabiliriz” dedi. 

ARTIK DURMAYALIM, EL ELE VERELİM, KOŞALIM 
İnciraltı'nın sağlık turizmi odaklı planlandığında İzmir'e en az 15 bin yeni istihdam, 100 bin yeni nitelikli turist ve 10 milyar dolar yabancı yatırımcı çekeceğini ifade eden Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “seçimleri 2023 yılında yapılacak olan,  EXPO 2030’da  otellerin, sağlık merkezlerinin yerleştiği ve yeni nitelikli yeşil alanların bulunduğu güçlü aday İnciraltı o zaman İzmir’e seçimi kazandıracaktır. 1900'lü yılların başından beri bu topraklarda yaşayan, bugün beşinci nesile ulaşan toprak sahipleri olarak bizler her zaman olduğumuz yerdeyiz, gelin artık sadece konuşmayalım, harekete geçelim, el ele verelim dünyaya açılalım.”dedi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894