• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Egeli Bakan Talebi

Egeli Bakan Talebi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Efes Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açan Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı’na sektör temsilcilerinin , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın
HAYVANCILIK FUARI’NDA EGELİ BAKAN TALEBİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Efes Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açan Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı’na sektör temsilcilerinin , Gıda Tarım  ve Hayvancılık Bakanı’nın “Egeli” olması talebi damgasını vurdu.
 
Türkiye'nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı , dün Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.  Platform Fuarcılık tarafından ilki geçtiğimiz yıl İzmir'de gerçekleşen fuarda, büyük ve küçükbaş hayvanlar ile sektördeki teknolojik son gelişmeler görücüye çıktı. Fuarın açılışında konuşan sektör temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın “Egeli” olmasını istedi.  Törende konuşan  Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (HAYKOP)  Başkanı Ahmet Ertürk,  “Tarım ve hayvancılıkta Ege, Türkiye’nin öncü bölgesi. Bu  bölgenin insanı sektörün sorunlarını çok daha yakından bileceği gibi çözümüne de daha büyük katkı koyacaktır. O yüzden yeni hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın Ege’den olmasını istiyoruz” dedi.  Ertürk fuarın ise Türkiye’de bir gerçeği net şekilde ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Bu fuar, sektörün bir araya gelip neler yapabileceğinin ön önemli göstergesi” dedi. Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı
da çiftçilerin “milli kahraman” olduğunu, bölgenin de Egeli bir bakana ihtiyacı olduğunu söyledi. Posacı, “Aydın hem tarım üretiminde hem de hayvancılıkta Türkiye’nin ilk 8 kenti arasında yer alıyor. Son 10 yılda hayvan sayımız 170 binden 340 bine çıktı. Artık sektör, lokomotif sektör haline geldi. Ege bir tarım kenti olduğuna göre, tarım bakanı da bölgemizden olsun” diye konuştu. 
 
Fuar için bir yıldır hazırlık yapıldığını söyleyen Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ise tarım ve hayvancılık teknolojileri sektörünün en iyi firmalarının bir araya geldiğine dikkat çekerek, "Biz bir değişim başlattık.  Dünya bu değişimi gördü ve 12 ülkeden acılılar fuarımıza katılarak ikili görüşmelerle satın almalara imza atacak. Bu değişim bununla da sınırlı kalmayacak. Sektördeki son yeniliklerde yine ilk kez fuarımızda sergilenecek ve üreticimiz bunlar hakkında bilgi edinme fırsatı yakalayacak. Teknolojiyle birleşen yeni üretim ise Ege’nin tarım ve hayvancılıkta daha fazla söz sahibi olmasına neden olacak” dedi.  Aydın Vali Yardımcısı Aydın Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otçu , Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı’nın  değişen koşulları görmek adına önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Otçu, “Unutmayın eğer değişen koşulları görmezseniz, kendi dünyanıza çekilirseniz, babadan kalma usullerle çalışırsanız, evet ölmezsiniz ama diğer toplumların, diğer milletlerin yakaladığı gelişmişliğin arkasında kalırsınız” dedi. Kuşadası Kaymakamı  Muammer Aksoy, 10 milyon turist hedefi olan ilçede, turizmi 12 aya yaymak adına fuarların önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.  Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da fuarın, hayvancılık ve süt politikalarına yön vereceğini belirtti. Kayalı,  “Bu fuarın Kuşadası’nda gerçekleştirilmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör,  Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme  İl Koordinatörü Erhan Çiftçi de fuarın, yeni nesil teknolojiyle üreticileri tanıştıracağını, sorunların tesbiti ve çözüm önerileriyle de  sektöre yol haritası çizmesi açısından önemli olacağını söyledi. Fuar  ziyaretçileri sergilenen danalara çikolata ikram etti.
 
ÜRETİCİLER ALICILARLA BULUŞACAK
45 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara yurt içi ve Cezayir, Tacikistan, Azerbaycan, Gürcistan,  Tunus,  Makedonya, Hindistan, Türkmenistan, Pakistan, Rusya ile Sudan’dan alıcılar gelerek ilk günden görüşmelere başladı. 
 
3. ULUSAL SÜT ZİRVESİ
Fuar kapsamında Cuma günü 3. Ulusal Süt Zirvesi düzenlenecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği işbirliğindeki zirvede süt sektörünün yeniden yapılandırılması ele alınacak. 
 
EN GÜZELLERİ SEÇİLECEK
Fuar renkli görüntülere de sahne olacak.  Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği önderliğinde gerçekleştirilecek olan Anadolu Expo 2. En Verimli Besi Sığırı Yarışması'nda bölgenin birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkları boy gösterecek. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894