• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

E-BELEDİYE

E-BELEDİYE
Huyum kurusun çocukluğumdan beri bir şeyleri karıştırmayı çok severim. Can çıkarmış ama huy çıkmazmış diye boşuna dememişler! Her neyse lafı uzatmayayım, bir kenara bırakalım.Geçenlerde yine bilgisayarımın başına geçtim
E-BELEDİYE
Hasan ESER -FOÇA
  Huyum kurusun çocukluğumdan beri bir şeyleri karıştırmayı çok severim. Can çıkarmış ama huy çıkmazmış diye boşuna dememişler! Her neyse lafı uzatmayayım,  bir kenara bırakalım.Geçenlerde yine bilgisayarımın başına geçtim  net sayfalarını karıştırırken aklıma birden bire  belediye web siteleri geldi, malum ben Foçalıyım beni ilgilendiren Belediyelerde belli Yeni Foça ,Bağarası,Gerenköy ve  Foça . Tek tek her belediyenin sitesine şöyle bir göz gezdirdim dört ayrı web sitesinde dikkatimi çeken bir tek şey oldu. Foça Belediye web sitesi haricindeki diğer web sitelerinde bilgi edinme yasası formu mevcuttu. Muhtemelen  bilgi edinme yasasını bilmeyen yoktur! Olsun biz yinede bir daha hatırlayalım.Yasanın açılımını bir okuyalım! 
                         BİLGİ EDİNME HAKKI YASASI
24 Nisan 2004"te yürürlüğe giren Bilgi Edinme Hakkı Yasası, vatandaşların kamu ve kuruluşlarından talep ettiği pek çok bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Devletin şeffaflığını amaçlayan yasayla kendi hayatımızı ilgilendiren kararlar konusunda bilgi edinme hakkına kavuşurken,Yasa hükümleri çerçevesinde diğer konularda da bilgi sahibi olabiliyoruz. Ancak bu konuların devlet sırrı, özel hayatın gizliliği ve ülkenin ekonomik çıkarlarını olumsuz yönde etkileyecek konular olmaması gerekiyor.
 Evet yasamız gerçekten önemli bir yasa fakat Yeni Foça ,Bağarası, Gerenköy belediyelerinin web sitelerinde bulunan bilgi edinme hakkı yasası başvuru formu yer alırken  neden bizim Foça belediye sitesinde yok doğrusu çok merak ettim ! Sn Başkan  Hani E-BELEDİYE olacaktık?   2004 seçimlerinde seçim broşürlerinize Foça Halkına   e-belediye olacağız vaatleri veriyordunuz hani  ne oldu? ! Sevgili okuyucularım E- belediye öle belediyenin web sitesinde sivil toplum örgütlerinin reklamını yapmakla fotoğraf albümü gibi resimlerle doldurmakla olmaz! Ayrıca diyelim ki Yeni Foça, Bağarası, Gerenköy belediyelerinin web siteleri istisna iyi be kardeşimde onlarca belediye"nin web sitesine göz gezdirdim hepsinde bu bilgi edinme başvuru formu veya en azından linki mevcut !   Cidden şimdi kafama takıldı Gerçekten neden Foça Belediyesi Web sitesinde yok? Acaba sayın başkanın böyle bir konudan  haberimi yok? Kendi reklamını yapmak ve yaptırmaktan başka  Kim bilir belki de birileri görüp te bir şeyleri sorup öğrenmesin diye mi koydurmuyor acaba  bilgi edinme formunu www.foca.bel.tr isimli belediye web sitesine!.
Her neyse ben Bu konunun yasal boyutunu bilmiyorum fakat her ne kadar yasal olarak mecburi olsa veya olmasa da ben Türkiye"de tüm belediye web sitelerinde yer alan bu formu Foça Belediyesi web sitesinde göremediğim için bir Foçalı vatandaş olarak bu konudan ötürü üzüntü duydum. Bu arada şunu belirtmek isterim e- belediye  sistemini bilgi edinme yasası ile sınırlıda değildir. E-Belediyeciliğe "de örnek vermek gerekirse çok fazla uzağa gitmemize gerek yok çünkü İzmir"in belediyecilikteki duayeni Mimar Cemil Şeboy "un 3 dönemdir başkanlığını yaptığı Buca Belediyesi, İzmir"de ilk kez e-belediyeciliği çoooktan  hayata geçirdi bile Geçtiğimiz yıl düzenlediği bir  Basın toplantısı ile sistemi tanıtan Belediye Başkanı Cemil Şeboy,. Çok kısa aralıklarla belediye binasını küçülteceklerini ve  Belediyede artık ne daha fazla insan ne de daha fazla çalışan olacak. e-belediye stratejisi, bürokrasi merkezli değil, vatandaş odaklı, çağdaş kurum anlayışı içerisinde uygulanacağını açıklamıştı. Evet sonuç olarak Buca"lı vatandaşlar  tahsilat, tahakkuk, borç bilgilerini, sokak rayiç değerlerini görüntüleyip  ve kredi kartı ile on-line ödeme bile  yapabilirken bizim Foça Belediyesi bilgi edinme formunu bile web sitesine gereksiz görüyor.  fakat önemli değil Foça halkı da zaten  sn başkanı  artık gereksiz görüyor! Son olarak benden bir tavsiye Sn Başkan senin bu belediyecilik işini beceremediğin ortada… gel sen istifa et o koltuğu da bu işi  üst düzeyde yürütebilecek biri otursun  Foça"da kurtulsun, sende kurtul hiç olmazsa senin istifan etmen sayesinde Foça"nın çağdaş bir kent olma yönünde   gelişmesi için 29 mart seçimlerini beklememiş oluruz. Bu fedakarlığı benim için değil Foça için yap sayın başkanım!
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894