• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Dünya Gençleri Bergama’da Buluştu

Dünya Gençleri Bergama’da Buluştu
1985 yılında Ankara’da kurulan ve Uluslararası Gönüllü Gençlik kampları ile çok sayıda projeye imza atan

DÜNYA GENÇLERİ BERGAMA’DA BULUŞTU

1985 yılında Ankara’da kurulan ve Uluslararası Gönüllü Gençlik kampları ile çok sayıda projeye imza atan Gençlik Servisleri Mekrezi (GSM), Fransa, Çin, İspanya, Meksika, Kore, Sırbistan gibi birçok ülkeden gençleri UNESCO Dünya Mirası Bergama’da buluşturdu.

Kurulduğu günden bu yana gençleri toplumun kaynağı ve dinamik kesimi olarak kabul eden ve gençlerin kişisel sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak adına Uluslararası Gönüllü Gençlik kampları düzenleyen Gençlik Servisleri Merkezi (GSM) dünya gençlerini Bergama’da buluşturarak güzel bir projeye imza attı.

Bergama Belediyesi’nin desteği ile Zafer Mahallesi’nde Eski Hastane arkasında bulunan alanda çalışma yapan GSM üyeleri ağaçlandırma ve boyama çalışmaları gerçekleştirdikleri alanı yeşil alan ve park yaparak kente kazandırdılar.  

YÜZLERCE GENCİ TÜRKİYE’DE AĞIRLIYORUZ

Proje ve GSM’ye konusunda bilgiler veren Gençlik Servisleri Merkezi proje sorumlusu Ersever Baş,  Uluslararası Gençlik Kampları’nın 1988’den bu yana GSM tarafından organize edildiğini ve bu kampların tamamen turistik amaca yönelik olmadığını belirtti. Baş, “ 1947-1948 yılında İkinci Dünya Savaşı yıllarında Almanya ve Fransa arasında yapılan anlaşmaya göre her iki ülke birbirine gençlerini gönderiyorlar ve dünya barışı sürecini gençler aracılığıyla başlatıyorlar. Ve gençler gittikleri yerlerde okulları, hastaneleri onararak hem kente kazandırıyorlar hem de yaşama aktif katılım sağlıyorlar.  Türkiye’de bu çalışmaya 1987’de dahil oluyor ve o tarihten bu yana yüzlerce genç yurt dışına gidiyor ve yüzlerce genci de Türkiye’de ağırlıyoruz.” diye konuştu.

BERGAMA’YI TERCİH ETME NEDENİMİZ UNESCO

Kampın temel amacının bir kente ve insanlara faydalı olabilmek adına organize edilmiş bir ortam olduğunu da dile getiren Ersever Baş, “Bergama’da bulunma amacımı buraya bir park kazandırmaktı. Bu konuda Bergama Belediyesi’nin de desteği ile bunu başardık.  Bergama’yı seçme amacımız UNESCO-CCIVS (Coordinating Committee for International Voluntary Services) üyesiyiz.  Ve Bergama 2014 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası bir şehir. Burada görülmesi gereken bir tarih var. İkinci neden ise Bergama Belediyesi’nin bize sonsuz destek sağlaması oldu.  Yaklaşık beş yıldır Bergama’da kamp yapıyoruz ve ilerleyen süreçte de yapmayı planlıyoruz. Bu çocuk parkını Bergama’ya kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

BERGAMALILARA TEŞEKKÜR

Sıcak hava koşullarında çalıştıkları süre zarfında Bergamalıların ilgisinden ve desteğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ersever Baş, “ Çalışmalarımızı sürdürürken bizlere soğuk su getiren, meyve getiren ve yardım etmek talebinde bulunan birçok genç ve yetişkin arkadaşımız oldu. Çarşıda dolaştığımız zamanlarda da bizlere yardımcı olabilmek adına ellerinden geleni yaptılar. Tüm Bergamalılara sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.  

Güney Kore’den projeye katılan 23 yaşındaki Minji ise, “Başka bir ülkede çocuk parkı yapmak hayalimdi. Güney Kore ve Türkiye’nin kardeş ülke olmasından dolayı burası benim için çok özel bir yer. Fakat Türk kültürüne ilişkin yeteri kadar Bilgi Güney Kore’de bize verilmiyor. Bu açıdan Bergama’yı hem tarihi hem de kültürel açıdan tanımaktan dolayı mutluyum.  Bergama Belediyesi’nin bu projeyi desteklemesinden ve projeyi birlikte yaşama geçirmek oldukça sevindirici” diye konuştu./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894