• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 27 °C
  • Çanakkale 21 °C

Dünya Çocukları Aliağa'da

Dünya Çocukları Aliağa'da
Dünya çocukları Aliağa’da bayram edecek. Dünya çocuklarının coşkuyla hazırlandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Aliağa Belediyesi de 22, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde

ALİAĞA BELEDİYESİ"NDEN 1.ULUSLARARASI ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI ŞENLİĞİ

Dünya çocukları Aliağa"da bayram edecek. Dünya çocuklarının coşkuyla hazırlandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Aliağa Belediyesi de 22, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği “1.Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği”nde Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan"dan toplam 200 e yakın çocuğu misafir edecek. 20–25 Nisan tarihleri arasında ilçede kalacak olan çocuklar Aliağalı aileler tarafından misafir edilecek.

Toplu dans gösterilerinin ardından Özgür Dünya Çocukları Kortej yürüyüşü ile başlayacak şenlikler kapsamında misafir ülkelerin çocukları 23 Nisan Fener Alayına katılacak.  Düzenlenecek şenlik kapsamında ilçedeki halk dansları toplulukları, modern dans grupları çevre ilçelerden gelecek halk danslarının yanında misafir olarak gelen ülkelerin halk dansları grupları çeşitli noktalarda gösteriler sunacak. Diğer yandan şenlik boyunca Zeytinli Parka 10 adet şişme oyun parkı kurulacak ve 15 kişilik animasyon ekibi de tüm çocukların Çocuk Bayramını doyasıya yaşayabilmesi için çeşitli animasyonlar sunacak ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıtacak.

Büyük Önder Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan ettiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Atatürk'ün bu günü çocuklara armağan etmesi onlara verdiği değerin, güvenin en büyük göstergesidir ve Dünya'da çocuklara armağan edilen tek bayramdır" dedi.  Son yıllarda uluslararası boyuta taşınarak farklı ülkelerden çocukların ülkemize gelerek hep birlikte bayram yapmalarını yarının büyükleri olarak dünya da ki tüm insanların dostluk, barış ve kardeşlik içinde yaşabileceklerinin göstergesi ve Atatürk"ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünün gelecek nesillere aktarılması için büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Oğuz “Biz de kentimizde dünya çocuklarını misafir ederek bütün  çocukların  renkleri, ırkları, dinleri ve milletleri ne olursa olsun, barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceklerini tüm dünyaya göstereceğiz.” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894