• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Dünya Çevre Haftasi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Dünya Çevre Haftasi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bornova Belediyesi’nin, Dünya Çevre Haftası nedeniyle ilk ve orta okullar için düzenlediği bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması ve anaokullarına yönelik düzenlenen

DÜNYA ÇEVRE HAFTASI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU

Bornova Belediyesi’nin, Dünya Çevre Haftası nedeniyle ilk ve orta okullar için düzenlediği bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması ve anaokullarına yönelik düzenlenen Mutlu Atıklar-Mutlu Malzeme Proje yarışması sonuçlandı. Dereceye giren okullara ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı törenle verildi. Başkan Atila “Çocuklara daha iyi bir gelecek bırakmak için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi, çevre koruma bilincini geliştirmek ve daha temiz bir kent oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinliklerine devam ediyor. Dünya Çevre Haftası nedeniyle ilk ve orta okulların katıldığı Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması ile anaokullarına yönelik olarak düzenlenen Mutlu Atıklar-Mutlu Malzeme Projesi’nde dereceye giren okullara ödülleri ve teşekkür belgeleri Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması ilkokul kategorisinde birinciliği Fatoş Nurcan Abla İlkokulu aldı. Yunus Emre İlkokulu’nun ikinci olduğu yarışmada üçüncülüğü ise Vedide Baha Pars ilkokulu elde etti. Ortaokul kategorisinde ise Batı Anadolu Çimento Ortaokulu birinci olurken Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Ortaokulu ikinciliği, Mediha Mahmut Bey Ortaokulu da üçüncülüğü aldı.

MUTLU ATIKLAR-MUTLU MALZEME

Bornova Belediyesi’nin çocukların geri dönüşebilen malzemeleri tanıyabilmeleri, geri dönüşümün önemini erken yaşta anlayabilmeleri ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla düzenlediği Mutlu Atıklar-Mutlu Malzeme Projesi’ne ise Bornova’da eğitim veren çok sayıda anaokulu katıldı. Proje yarışmasında TEİAŞ Kreş ve Gündüz Bakımevi “Yem Saksısı” projesiyle birinciliği kazanırken İzmir Özel Türk Hazırlık Sınıfı “Pil Yutan Kutu” projesiyle ikinciliği, Işıkkent Anaokulu da “Korsan Gemisi” projesiyle üçüncülüğü elde etti.

Ödül töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila daha güzel bir çevrede yaşamak ve çocuklara daha iyi bir gelecek bırakmak için aralıksız çalıştıklarını ifade etti. Tüm Türkiye’deki çevre yatırımlarının yüzde 25’nin İzmir’de bulunduğunu vurgulayan Başkan Atila çevre bilincinin gelecek kuşaklar için önemine değindi.

HER ŞEY SAĞLIKLI, TEMIZ BIR DÜNYA IÇIN

Farkındalık yaratmanın eğitimle mümkün olduğuna dikkat çeken Başkan Olgun Atila “Geçtiğimiz hafta atık pil yarışmasında İzmir birincisi olduk. Bu iyi rekabetlerde iddalıyız. Çünkü başta çocuklarımız olmak üzere tüm Bornovalılara güveniyoruz” dedi.

Başkan Atila çevre için gerçekleştirilen projelerin önemine değindiği konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen yıl başlattığımız bahar temizliği hareketimizi bu yıl da gerçekleştirdik. Amacımız etraftaki çöpleri hep beraber toplayarak  bu duyarlılığı vatandaşlarımıza kazandırmak ve asıl gerekenin kirletmemek olduğunu göstermek. Bunların yanında Beşyol Mahallemizde düzenlediğimiz Kiraz Festivali ile hem doğal bir çevre oluşturmaya katkı sağladık hem de üreticimize katkıda bulunduk. Ayrıca, Bahçeşehir Koleji ile başlattığımız İlaç Dedektifi Projemizi de önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Çevre projelerimizi çocuklarla beraber gerçekleştiriyoruz. Çünkü onlara güveniyoruz. Sağlıklı bir gelecek için bu projelere katılan tüm okullarımıza teşekkür ediyorum.”

ÇEVREYE DUYARLI KENT BORNOVA

Geçtiğimiz günlerde uluslararası alanda önemli bir organizasyon olan ve enerji verimliliği konusunda dünya çapında farkındalık yaratan Energy Cities’e ev sahipliği yapan Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması’nda da 6 tondan fazla pil ile İzmir birincisi oldu. Bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları, atık pil ve enerji verimliliği gibi konularda okullarda eğitimler düzenleyen, çevre koruma bilincinin geliştirilmesi için bahar temizliği, fidan dikimi gibi çeşitli etkinliklerde vatandaşları buluşturan Bornova Belediyesi, Dünya Çevre Haftası etkinlikleriyle de farkındalık oluşturdu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894