• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

DTO Aliağa Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

DTO Aliağa Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Tarkan Avcı başkanlığında; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve şube meclis üyelerinin katılımıyla video konferans sistemiyle yapıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Tarkan Avcı başkanlığında; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve şube meclis üyelerinin katılımıyla video konferans sistemiyle gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde Aliağa Limanları arka alan ulaşım ve altyapı sorunlarını belirlemek için İZKA tarafından hazırlanan proje detayları ve Aliağa Limanları ile Türkiye genelinde gerçekleşen yük ve konteyner istatistikleri yer aldı.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla video konferans sistemiyle gerçekleştirilen meclis toplantısında geçen ayın toplantı zabıtları onaylandı. Şubat ayı mizanları onaya sunuldu, oy birliğiyle onaylandı.

Mart ayı faaliyet raporunun da video konferansa katılan üyelerle paylaşıldığı İMEAK DTO Aliağa Şubesi Olağan Meclis Toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım’ın konuşmasıyla devam etti.

İZKA, Aliağa’da ilk saha çalışmasını yaptı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in Aliağa ziyaretlerine değinerek konuşmasına başlayan İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım şunları söyledi: “Geçtiğimiz aylarda İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’i Aliağa’mız da ağırladık. Bu vesile ile Kaymakamımız Sayın Ömer Kahraman ve Oda olarak Aliağa bölgemizin ve denizciliğimizin gelişiminde en önemli problemlerinden biri olan Aliağa Limanları ‘arka alan ulaşım ve altyapı sorununu’ dile getirdik. Sayın Valimizin emirleri doğrultusunda İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), liman bölgesi ile ilgili olarak ilk saha çalışmasını Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubemizin koordinasyonunda tamamladı. Bundan sonraki süreçte haziran ayında tekrar tüm paydaşlarla birlikte bir toplantı organize edeceğiz. Proje 6-8 ay aralığında tamamlanması planlanıyor.” Dedi.

“Sektör olarak ekonomide ivmeyi yukarı taşıyoruz”

Aliağa ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2022 yılının ilk 3 aylık dönemindeki konteyner ve yük istatistiklerine değinen Ufuk Yıldırım şunları söyledi: “2022 yılının ilk 3 ayında Aliağa limanlarında elleçlenen konteyner miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 11 artış göstererek 360 bin TEU olarak gerçekleşti. Bu dönemde Aliağa limanlarında elleçlenen yük miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 29 milyon groston olurken; Netton olarak ise yüzde 32 artış ile 20,5 milyon ton olarak gerçekleşmiştir. Türkiye toplamında ise 135 milyon netton olarak gerçekleşti. Aliağa Limanlarına gelen gemi adedi sayısına baktığımızda bu yılın Ocak, Şubat ve Mart dönemiyle geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9 artış göstererek bin 448 olarak gerçekleşti. Son aylar da gelen gemi adedin de ve tonajda ciddi oranda yükselme yaşandı. Ocak ve Şubat aylarında elleçlenen net tonda Kocaeli limanını geçip birinci sıra da yer aldık. Mart ayı itibariyle de Kocaeli limanıyla aynı seviye de gidiyoruz. Özellikle gaz tesislerimizdeki hareketlilik dikkat çekici boyutta! Mevsim değişikliğinden dolayı sert kış şartları ve geçicide olsa İran doğalgaz boru hattının kapatılmasından sonra Aliağa limanlarımız aktif olarak çalışmış, terminallerimiz gerekliliğini yerine getirerek sanayi ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamıştır. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarını TEU bazlı olarak değerlendirdiğimizde ise 2022’in ilk üç ayının,  geçen yılın aynı dönemine oranla çok az bir artışla 3,2 milyon TEU olarak gerçekleşmiştir. Bu sonuçlara bakarak 2022 yılında da sektör olarak ekonomide ivmeyi yukarı taşımaya devam ediyoruz.” Dedi.   

“2 yıl sonra seferler yeniden başladı”

Ayvalık ile Midilli arasındaki yolculu gemi seferlerinin pandemi yasaklarının kaldırılmasının ardından iki yıl sonra yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Yardımcısı Yıldırım; “Seferlerin hem Ayvalık esnafına hem de ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Seferlerin başlamasıyla birlikte hem yerel halkımıza hem de ülkemizin ekonomisine sağlayacağı katkıdan umutluyuz. Kazasız belasız, bol kazançlı bir sezon olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Konuşmasını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlayarak sonlandıran Yıldırım: “Ulusal Egemenlik, Ulusun namusu, onuru ve şerefidir. Bu vesileyle ülkemizin egemenliğini eline aldığı bugünü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi. Toplantı dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894