• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

DSPlilerin İhracında Özcan Durmaz İmzası

DSPlilerin İhracında Özcan Durmaz İmzası
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET/ CHP Aliağa’da kongre takvimi işlemeye devam ederken, sular bir türlü durulmuyor. Delege skandalı ile çalkalanan CHP Aliağa İlçe Örgütü, Özcan Durmaz’ın iktidarını koruma politikaları karşısında şaşkınlığı gizleyemedi

DSPLİLERİN İHRACINDA ÖZCAN DURMAZ İMZASI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET/ CHP Aliağa’da kongre takvimi işlemeye devam ederken, sular bir türlü durulmuyor. Delege skandalı ile çalkalanan CHP Aliağa İlçe Örgütü, Özcan Durmaz’ın iktidarını koruma politikaları karşısında şaşkınlığı gizleyemediği gibi; tepkilerini de dile getirmekten geri durmuyor.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın akademilere ders konusu olabilecek nitelikte ki siyasi operasyonlarına gün geçmiyor ki bir yenisi daha eklenmesin.  

CHP’li Aliağa eski Belediye Başkanı ve eski İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü’nün 2014 yerel seçimlerinde DSP’den Aliağa Belediye başkan adayı olması Aliağalı CHP’lileri ikiye bölmüştü. 

Yerel seçimlerde CHP’nin duayenlerinden Hakkı Ülkü’ye destek verenler hain ilan edilmişti.

Yerel seçimlerde DSP’den belediye başkan adayı olan Hakkı Ülkü’ye destek verenleri ‘Partilerine ihanet etmekle’ suçlayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz,  Ülkü taraftarlarını tek tek tespit ederek, Disiplin Kurulu’na sevk etti. 

CHP’DEN İHRAÇ İSTEMİNDE ÖZCAN DURMAZ İMZASI

Günümüz dünyasında vatana ihanet edenler bile pişmanlık yasalarından faydalanırken,  DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü’yü destekledikleri için pişman olduklarını belirterek, partilerine geri dönmek isteyen birçok partili, Başkan Özcan Durmaz’dan kırmızı kart gördü.

Dost meclislerinde; “Allah affeder ama ben etmem” dediği iddia edilen Başkan Özcan Durmaz’ın ilçe kongresi gündeme geldikten sonra fikir değiştirdiği ve tabir yerindeyse yelkenleri suya indirdiği ortaya çıktı. 

28.05.2014 tarihinde gerçekleştirilen CHP Aliağa İlçe yönetim kurulu toplantısında; Aydın Gökalp, Bekir Taşköprü, Canan Özyiğit Cengiz, Erdinç Şahin, Eylem Gezer, Fazlı Sarıoğlu, Güven Ülkü, Muharrem Şen, Naime Baltacı, Orhan Özkan, Serdar Turan Serpil Ciner ve Sinem İnanlı isimli parti üyeleri alınan 497 sayılı karar gereği İl Disiplin Kuruluna sevk edilmişlerdi.  

Alınan bu yönetim kurulu kararında da Çiğdem Armutlu, Namık Kaçar, İlhan Aktaş, Berna Ekmekçiler, Yücel Laçinel, Meral Aydın, M.Sonay Özoğul, Ali Karanfil, Fikri Temur (imzasız), Engin Eroğlu, Kasım Narin, Nermin Akdemir, Ecevit Yılmaz ve Demet Akdoğanoğlu  ile birlikte imzası bulunan Özcan Durmaz ilçe kongresi gündeme gelince çark etmeye başladı.

“ÖZCAN DURMAZ ESKİ DSP LİLERE  ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYOR” İDDİASI

Aliağa’nın siyasi kulislerinde yeniden gündeme gelen iddiaya göre; DSP’ye destek olanların ihracında kendisinin hiçbir müdahalesi olmadığını belirterek, söz konusu kişilerin 2014 CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu’nun müdahalesiyle ihraç edildiklerini söyledi. 

Ancak, Başkan Özcan Durmaz kucağında ki topu Barış Eroğlu’na atınca, bu seferde belgeler sosyal medya da gezinmeye başladı.  

Kendini kamuoyuna uzlaşma taraftarıymış gibi yansıttığı halde; söz konusu isimleri yeniden partiye kazandırmak yerine ihraç edilmeleri için yönetim kuruluna karar aldırdığı ortaya çıkan Özcan Durmaz’a tepki gösteren Aliağalı CHP’liler, “Sayın Özcan Durmaz, Ali Cengiz oyunlarını sürdürmeye devam ediyor. Sayın Durmaz şunu çok iyi biliyor ki; DSP’yi destekleyen isimlerin eş, dost ve akrabaları CHP’nin müstakbel delegeleridir. Koltuğunu koruma planları yapan Sayın Durmaz, 20 aydır rafta bekleyen ihraç dosyasını adeta pazarlık konusu yapıyor. Partililer üzerinden algı operasyonu yapan Sayın Durmaz,  kendi hazırladığı senaryoyu bizzat kendi oynuyor. Bazı yayın organlarına haber yaptıran Sayın Durmaz, bir taraftan Barış Eroğlu’nu hedef gösterirken, diğer taraftan da ‘eğer beni bu koltukta tutmazsanız, benimle birlikte sizde gidersiniz’ algısını oluşturmaya çalışıyor.” 

İŞTE O KARAR 

CHP Aliağa İlçe Başkanlığına ait  yönetim kurulu karar defterinin 28.05.2014 tarih ve 497 sayı nolu sayfasında yer alan Özcan Durmaz imzalı kararda şu ifadeler yer alıyor: “ Başka bir parti adayını desteklemek, CHP ve belediye başkan adayı hakkında olumsuz propaganda yaparak disiplin suçu işleyen Aydın Gökalp, Bekir Taşköprü, Canan Özyiğit Cengiz, Erdinç Şahin, Eylem Gezer, Fazlı Sarıoğlu, Güven Ülkü, Muharrem Şen, Naime Baltacı, Orhan Özkan, Serdar Turan Serpil Ciner ve Sinem İnanlı hakkında hazırlanan dosyanın İl Disiplin Kurulu’na gönderilmesine, istifa eden (bu amaçla) üyelerin yeniden dönme taleplerine ilişkin üst yazımızın da gönderilmesine karar verildi.”

ALİAĞALI CHPLİLER BU AÇIKLAMAYI UNUTMADI

Özcan Durmaz fikir ayrılığına düştüğü gerekçesi ile partisinden istifa ederek bağımsız kalan Aliağa Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan için yaptığı açıklamada da gerçek yüzünü göstermişti. Belediye meclis üyesi Selma Orhan'ın istifasını siyasi ahlaksızlık olarak değerlendiren Durmaz, şu ifadeleri kullanmıştı: “Transfer pazarı kurmak siyasi ahlaksızlıktır. Transfer pazarına metaa olmak siyasi ahlaksızlıktır. Siyasi ahlaksızlık yapanları bu pazarda metaa olanları bu pazarı kuranları kınıyorum. Bu bir ihanettir. Hainlerle de işimiz yoktur. Onlar davalarını yolda satanlardır."

“CHP’YE İHANETİN HESABINI SORACAĞIZ GÜNÜ GELECEK HERKES HESABINI VE YAPTIĞININ KARŞILIĞINI BULACAK”

Kürsüde eleştirilerini sıralarken adeta öfke patlaması yaşayan Başkan Durmaz, şunları söyledi: “Bu coşkulu kalabalık bu inanmış insanlar. Bu partiyi genel iktidara taşıyacaklar. Biz ki karanlıkları yıkmaya çalışırken, biz ki faşizmi çökertmeye uğraşırken, biz ki halkın iktidarını kurmak demokrasiyi ve özgürlükleri yeniden hayata geçirmek için uğraşırken, birileri kendi kişisel geleceklerini kendi menfaatlerinin peşine düşmüşlerdir. Ayıplıyorum. Bir menfaat birlikteliği yok demişler. Gülüyorum. 17-25 Aralıktan sonraki en büyük siyaset sürecidir. Gülüyorum. Bugün burada bunları söyleme zorundaydık. Hiçbir ihaneti cevapsız bırakılmayacaktır. Bu sadece CHP’ye karşı değil halka karşı yapılmış ihanettir. Hesabını soracağız günü gelecek herkes hesabını ve yaptığının karşılığını bulacak”

karar-defteri1a.20151113145721.jpg

karar-defteri2b.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894