• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Doğalgaz Ateşi Menemen’de

Doğalgaz Ateşi Menemen’de
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Ucuz, temiz ve konforlu enerji doğalgaz düzenlenen törenle Menemen’e verildi. Doğalgaz dönüşüm işlemlerini tamamlayan Menemenliler bu kışı doğalgaz konforu ile geçirebilecekler.

Doğalgaz Ateşi Menemen’de Yandı

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Ucuz, temiz ve konforlu enerji doğalgaz düzenlenen törenle Menemen’e verildi. Doğalgaz dönüşüm işlemlerini tamamlayan Menemenliler bu kışı doğalgaz konforu ile geçirebilecekler.

İzmirgaz tarafından 5,5 milyon liralık yatırımla Menemen’in doğalgaza kavuşması dolayısıyla Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan gaz yakma törenine; Belediye Başkanı Tahir Şahin,  İzmirgaz Genel Müdürü Hamdi Burçin Yandımata, Genel Koordinatör Halil Tataş, CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan tören, Menemen Belediye Tiyatrosu’nun (MEBET) “Gaz’a Geldik” adlı tiyatro oyunu ile renklendi. Doğalgaz’ın ekonomik, çevreye duyarlı, temiz, konforlu, güvenli bir ürün olduğu MEBET oyuncuları tarafından mizahi bir dille anlattı. Menemen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin Menemen yöresine ait zeybek oyunlarını sahnelediği törende, Harmandalı eski Belediye Başkanı Metin Oktay’ın annesi Melek Oktay Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin için yazdığı şiiri okudu, yoğun alkış aldı. 

Başkan ŞAHİN; “İnsanımızı seviyor, hizmet etmeyi hedefliyoruz”

Düzenlenen bu törenle Menemen’in uzun zamandan beri arzu ettiği temiz ve kaliteli enerjiye kavuştuğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuşmasında şunları söyledi; “İlçemiz İzmir metropole en yakın, İzmir’in en güzel yerleşim bölgelerinden birisi. Büyükşehir sınırlarına girdiğimizden bugüne değin, yeni bağlanan belde belediyelerimize hizmetlerin en büyüğünü götürmeye çalıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzsu Genel Müdürlüğü tarafından ilçe merkezimiz ile Koyundere ve Asarlık bölgelerimizde su şebekesinin yenilenmesi sebebiyle yollarımız bozuluyordu. Bu süreçte çağdaşlığın simgesi doğalgazın ilçemize gelmesi için çok çaba sarf ettik. Menemen ilçemiz, 2014 yılı yatırım programında görülüyordu.  İzmirgaz Genel Müdürü Sayın Hamdi Burçin Yandımata ve Genel Koordinatör Sayın Halil Tataş’ın bütçelerini şaşırtarak, 2014 bütçelerini 2012 ve 2013’de Menemen’de kullanmaları sonucunda bugün bu güzel töreni ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Bu çağdaşlığı, konforu ilçemize getiren arkadaşlarımı kutluyorum. Bizim görev ve sorumluluk anlayışımızda sadece insan var. İnsanımızı seviyor, hizmet etmeyi hedefliyoruz.”

İzsu ve Doğalgaz çalışmalarından bozulan yolları,  kaldırımları da genişleterek yenilediklerini, bazı yollarda tek yön uygulamasına geçildiğini açıklayan Başkan Şahin; Menemenlilerin merak ettiği “Esnaf kaldırıma ürün koyacak mı?” sorusunu da yanıtlayarak; “Menemen esnafı, Bakırçay’ın en kaliteli ve dürüst esnaflarından birisidir. Esnafımız,  vatandaşımıza saygı gösterecek bilinçtedir. Ben, hiçbir esnafımızın bu kaldırımlara malını koyacağına inanmıyorum” dedi.

YANDIMATA ; “Tarihi bir güne tanıklık ediyoruz”

Çevreci ve ekonomik doğalgazın lisans alanlarında yer alan bölgelere ulaştırılmasında büyük mesafeler kat ettiklerini belirten İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, “Menemen ilçemiz de hedeflerimize ulaşmamızda önemli noktalarımızdan biriydi. İzmirgaz mensupları olarak tarihe geçecek bugünü Menemenlilerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada, sadece tarihi bir güne tanıklık etmekle kalmıyoruz, gelecek nesillere temiz, konforlu ve ucuz bir enerjiyi bırakmanın da temelini atıyoruz. Menemenliler bundan sonra konutlarında çevreci, ucuz ve konforlu enerji doğalgazı pişirme, sıcak su ve ısınma amaçlı olarak kullanabilecekler” dedi.

Menemen’e 5,5 milyon liralık yatırım…

Menemen’de gerçekleştirilen doğalgaz yatırımlarının toplam bütçesinin 5,5 milyon lira olduğunu açıklayan Yandımata, “Bu çalışmalar kapsamında 19 kilometre çelik hat, 85 kilometre polietilen ana hat, 32 kilo metre servis hattı döşenerek, 1688 binaya doğalgaz servis kutusu bağlanmıştır” diye konuştu.

Doğalgaz’ın Menemen’e gelmesinde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in büyük emekleri bulunduğunu söyleyen Genel Müdür Yandımata; “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlerin yaptığı çalışmalarda çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tekrar özür diliyoruz ama bunlar geçti ve bitti. Başkanım bozulan yolları eskisinden çok daha güzel bir hale getirdi. Doğalgaz Menemen’e hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Menemen’e ilk gaz verildi…

Törenin ardında Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, Genel Koordinatör Halil Tataş, İzmirgaz 1. Bölge Şefi Sertel Kabadayı ve Menemen’de doğalgaz çalışmalarında görev alan Aksu İnşaat Ltd. Şti. Sahibi Metin Aksu’ya plaket, çiçek ve Menemen’e özgü toprak vazolardan hediye etti.

Coşkulu tören, ilçeye ilk gazın verilmesini temsilen kurulan dev doğalgaz meşalelerinin, protokol üyeleri tarafından 10. Yıl Marşı eşliğinde ateşlenmesi ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Menemen Çıkarması17 Şubat 2024 Cumartesi 10:43
  • Türkiye’de İlk Kez Menemen’de12 Şubat 2024 Pazartesi 10:36
  • Battı Çıktı’da Işık Göründü05 Şubat 2024 Pazartesi 15:20
  • Menemen Belediyesi Agroexpo’ya Hazır25 Ocak 2024 Perşembe 17:46
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894