• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 14 °C

Diyanet'ten Kazakistan’a 4 Bin Kur'an

Diyanet'ten Kazakistan’a 4 Bin Kur'an
Anadolu’nun İslamlaşmasında büyük rolü bulunan Hoca Ahmet Yesevi’nin torunlarına Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Kazakça mealli 4 bin Kur'an-ı Kerim hediye edildi

DİYANET'TEN KAZAKİSTAN’A 4 BİN KUR'AN

Anadolu’nun İslamlaşmasında büyük rolü bulunan Hoca Ahmet Yesevi’nin torunlarına Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Kazakça mealli 4 bin Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından başlatılan “Hediyem Kur'an Olsun” projesi kapsamında 4 bin Kur'an-ı Kerim, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yılmaz ve TDV yetkilileri tarafından Kazakistan Diyanet İşleri Başkanlığına teslim edildi.

Din Hizmetleri Müşaviri Yılmaz, TDV Gönüllüsü Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, TDV Eğitim Hizmetleri Uzmanı Ali Güner ile birlikte Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi’ni ziyaret ederek, Kazakistan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Astana Başimamı Navruzbay Taganoğlu Ötpenov’a Kazakça mealli Kur'an-ı Kerimleri teslim etti.

Kur'an-ı Kerimlerin teslim edilmesinin ardından konuşan Din Hizmetleri Müşaviri Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi’nin iki kardeş kurum olduğunu söyledi.

Ramazan ayında "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında Kazakça mealli 4 bin Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini vurgulayan Din Hizmetleri Müşaviri Yılmaz, şunları söyledi: "2014 yılından bu yana hem metin hem de meal olarak 14 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıttık. Diyanet olarak “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası çerçevesinde dağıtılan Kur'anların yanı sıra çok sayıda dini eser Kazakçaya çevrildi. Başkanlığımızın Kazakçaya tercüme ettiği temel dini bilgiler eserinden 12 bin adet dağıttık. 3 yıldır Kazakça diyanet takvimi yaptık. Bu yıl 7 bin adet dağıttık. Başkanlığımızın 11 eserden ibaret olan ailem serisini tercüme ettirdik, basıma hazır. Hadislerle İslam 7 ciltlik eserin tercümesine başlandı. İnşallah ekim ayı sonunda bitecek. Bu yıl sonuna kadar bu eserlerin tamamını bastırıp dağıtmayı planlıyoruz."

Kazakistan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ötpenov da Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi ile Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının ilişkilerin çok iyi olduğunu kaydederek, "Her türlü çalışmaları birlikte yapıyoruz. Bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV eliyle bastırılan Kur'an-ı Kerim'i mübarek Ramazan ayında dağıtıyoruz. Bunun dışında da birçok ekinlikleri işbirliği halinde gerçekleştiriyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı’na desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerimler, Hoca Ahmet Yesevi Türbesinin yer aldığı Türkistan kentinde ve başkent Astana'da dağıtıldı.    

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894