• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Divriğililerden Dostluk ve Dayanışma Şenliği

Divriğililerden Dostluk ve Dayanışma Şenliği
ivriği Kültür ve Dayanışma Derneği’nin İnciraltı Kent Ormanı ve Piknik Alanında düzenlediği dostluk, dayanışma ve pilav şenliğinde yüzlerce Divriliği bir araya geldi

DİVRİĞİLİLERDEN DOSTLUK VE DAYANIŞMA ŞENLİĞİ

Divriği Kültür ve Dayanışma Derneği’nin İnciraltı Kent Ormanı ve Piknik Alanında düzenlediği dostluk, dayanışma ve pilav şenliğinde yüzlerce Divriliği bir araya geldi. CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, İzmir ve Ege Bölgesi Sivaslılar Federasyonu Başkanı Zeki Karaoğlu’nun da katıldığı şenlikte yöreye ait geleneksel etli pilav ikramı ağızları tatlandırdı. Gün boyu süren şenlikte Hikmet Karadeniz, Ahmet Mercan, Aziz Çınar, Cem Güngör, Lokman Demirkıran gibi birbirinden özel sanatçılar da türkülerle kulakların pasını sildi. Seyfi Aydoğdu ve ekibinin davul zurna şovu kalabalığı coşturdu.

DOĞAN: ORTAK DEĞERLERİMİZDEN BESLENMELİYİZ

Etkinlikte konuşan Divriği Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğan, derneğin faaliyetlerini aksatmadan bugüne gelmesine katkı sağlayan geçmiş yönetimlere teşekkür etti. Dernekleşmenin, örgütlü olmanın önemini vurgulayan Doğan, “Kucaklayıcı, demokrat, bağımsız bir yapıyla örgütlenmenin en büyük gücü olan ortak değerlerimizden, kültürümüzden beslenmeliyiz. Büyük kentlerde yaşayan bizler geldiğimiz yörenin kültürünü inanç ve kimliğini özgüre yaşamalı ve bu zenginliği yaşadığımız şehre ve genç kuşaklara ve de yarınlara taşımalıyız. Bugün tarihi, yer altı zenginlikleri ve Anadolu’nun tüm güzelliklerini barındıran güzel Divriğimizi türkülerle, halaylarla anlatmaya çalışacağız. Birbirinden değerli sanatçılarımız sizleri yaylalara çıkaracak, ovalara götürecek” dedi.

KARAOĞLU: BİRLİKTE OLMANIN VERDİĞİ GÜÇLE YÜRÜYORUZ

İzmir ve Ege Bölgesi Sivaslılar Federasyonu Başkanı Zeki Karaoğlu da yaptığı konuşmada, “Biz blok oluşturmazsak, yan yana gelip sesimizi birleştirmezsek yapılacak hiçbir şey yok. Tek tek hiçbir şey yapamayız. Sivil toplum kuruluşları bu yüzden çok önemli. Biz de tüm Sivas derneklerini federasyon bünyesi altında topladık ve birlikte olmanın verdiği güçle yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

AKYILDIZ: ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas derneklerinin tek çatı altında birleşerek güçlenmesinden çok mutlu olduğunu belirtti. Örgütlü olmanın önemine değinen Akyıldız, “İzmir’deki hemşerilerimle bir araya gelmekten çok büyük mutluluk duydum. Atatürk’ün devrimlerine, laik, demokratik, hukuk devletimize sahip çıkmak için hep birlikte olmak, birleşmek zorundayız” ifadelerini kullandı. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894