• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Dikili’ye Bölge Hastanesi

Dikili’ye Bölge Hastanesi
Özgüven; “600 dönümlük bir alana yapılacak projeye göre 400 yataklı hastane, 50 kişilik diyaliz merkezi, 400 yataklı transfer oteli, 400 yataklı apart otel olacak. 1250 yatak kapasiteli tam teşekküllü ve termal nitelikli bölge hastane projesin de

BÖLGENİN EN BÜYÜK HASTANESİ İÇİN BİR ADIM DAHA

 

DİKİLİ TAM DONANIMLI VE TERMAL NİTELİKLİ BÖLGE HASTANESİNE KAVUŞUYOR.

 

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hayata geçirmeye düşündükleri hastane projesi ile ilgili Dikili belediyesinin kültürevinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya projeyi gerçekleştirecek olan IFTC (Internatıonal Finance Und Trade Company) adına Ahmet Kaya ile Dursun Çelebi İnş. Taah. Tic. İthalat. İhracat. Ltd. Şti adına Dursun Çelebi de katıldılar.

Yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Özgüven; “Uzun zamandır konuşulan Dikili"nin özlemle beklediği bir projemiz vardı. Bu epeyce bizi yordu. Mera vasfı olması nedeniyle, mera vasfından çıkarılması gerçekleşti. Yer olarak Barışkent"in yan tarafında 600 dönümlük bir arazi. Buranın mera vasfından çıkarılması için çalışmalarımızı tamamladık. İnşaatın eylül ayında başlamasını kararlaştırdık. Projeyi yaşama geçirecek olan kurumu buraya davet ettik. Bu kurum Almanya"dan ve Türkiye"den ortak bir grup. Projemiz tam donanımlı ve termal nitelikli bölgenin en önemli ve en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyacak. Eylül ayında törenle temellerini atacağımız bu proje yapacağımız protokol gereği 3 yıl içerisinde tamamlanacak. Projeyi tamamlayacak olan şirket ile yarı yarıya ortak olacağız. Buradan kazanılacak gelirin de yarısı belediyemize kalacak. 800 milyon euro gibi bir rakama tamamlanacak olan proje için bazı şartlarımız vardı. Karşılıklı yaptığımız anlaşmaya göre projeyi gerçekleştirecek olan grup jeotermal projemizin bitirilmesini sağlayacak. Türkiye"nin bütün engelli vatandaşlarının yararlanabileceği Engelsiz Sevgi Köyü de anlaşmamız gereği bu grup tarafından tamamlanacak. Ayrıca yarım kalan Cem evinin tamamlanmasını ve Dikili"ye kazandırmayı amaçladığımız Kültür, sanat köyü projemizin bitirilmesini sağlayacaklar. Bütün bunların yanı sıra burada görev yapacak olan uzman ekip dışında çalışacak 1000 kadar kişi anlaşma gereği Dikili"den seçilecek. Böylece ilçemizde ki işsizlik sorunu çözümlenmiş olacak. Burada aynı zamanda Dikili"de yaşayan ve hiçbir güvencesi olmayan vatandaşlarımız ücretsiz tedavi olacaklar. Hastanenin yönetimi 30 yıl sonra tamamen belediyemize kalacak” dedi.    

Yapılacak proje ile ilgili konuşmasına devam eden Özgüven; “600 dönümlük bir alana yapılacak projeye göre 400 yataklı hastane, 50 kişilik diyaliz merkezi, 400 yataklı transfer oteli, 400 yataklı apart otel olacak. 1250 yatak kapasiteli tam teşekküllü ve termal nitelikli bölge hastane projesin de helikopter pisti, konferans salonu, restoran, alış-veriş merkezi, otopark, çocuk bahçesi, spor kompleksi (futbol, basketbol, tenis vs.) ve yüzme havuzu da bulunuyor” dedi.

Özgüven; “Dikili ve çevresi için hayati önem taşıdığına inandığım bu projeye herkesin destek olması gerektiğine inanıyorum. Herkesten ricam bu konu üzerinden politika yapılmaması. Bu söylediğime bende dâhilim. Çünkü sağlık üzerinden politika yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Özgüven; “Bu proje ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını değiştirecek. Yaklaşık 1 milyar euroyu bulan bu proje ilçemizde büyük bir para akışı sağlayacak. Bitirilmemiş projemiz kalmayacak” dedi.

Belediye Başkanı Osman Özgüven"in ardından proje ile ilgili bilgi veren Dursun Çelebi İnş. Taah. Tic. İthalat. İhracat. Ltd. Şti adına Dursun Çelebi ve olan IFTC (Internatıonal Finance Und Trade Company) adına Ahmet Kaya toplantı sonrası soruları cevaplandırdılar. Toplantı sonrası eski İzmir Defterdarı Mete Gönenç yer ile ilgili olarak mera vasfından kaldırılması hakkında bilgi verdi. Oben ULU / Dikili

 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894