• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Dikili'ye BARIŞ Mesajı

Dikili'ye BARIŞ Mesajı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Tsipras, "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri"ne barış mesajı gönderdi. Ayrıca Panos Trigazis tarafından Yunanistan'dan getirilen barış'ın simgesi zeytin fidanı Nazım Hikmet Parkı'na dikildi.

TSİPRAS DİKİLİ'YE BARIŞ MESAJI GÖNDERDİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Tsipras, "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri"ne barış mesajı gönderdi. Ayrıca Panos Trigazis tarafından Yunanistan'dan getirilen barış'ın simgesi zeytin fidanı Nazım Hikmet Parkı'na dikildi.

Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri'nde yapılan “Ülkemizde, sınırlarımızda ve dünyada barış” konulu panel CHP 22.Dönem İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, 22.Dönem Ankara Milletvekili Prof.Dr. Yakup Kepenek, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Birgül Güler Ayman, Sol Koalisyon Partisi Dış İşleri Sorumlusu Panos Trigazıs tarafından masaya yatırıldı.

Panelde Sol Koalisyon Partisi Dış İşleri Sorumlusu Panos Trigazıs Yunanistan Ana Muhalefet Partisi SYRİZA (Radikal Sol Koalisyon Partisi) Genel Başkanı Alexis Çıpras tarafından gönderilen barış mesajını okundu.

Yunanistan Ana Muhalefet Partisi SYRİZA (Radikal Sol Koalisyon Partisi) Genel Başkanı Alexis Çıpras'ın SYRIZA milletvekili Panos Trigaziz aracılığıyla etkinliğe gönderdiği mesajında; Türk-Yunan ilişkileri hakkında, ulusal egemenliğe karşılıklı saygı ve uluslararası hukuk temelinde, militarizm milliyetçilik ve emperyalist sisteme karşı iki ülkenin barışçıl geleceğinden söz etti.

Tsipras mesajında, "Nazım Hikmet eğer bugün yaşasaydı şiddetli jeopolitik çalkantılar içinde bulunan ve sürekli emperyalist müdahalelere maruz kalan yorgun coğrafyamızda halka her zaman barışı savunma çağrısında bulunurdu. Yabancı ordu ve üsler olmadan Kıbrıslı Rum ve Türklerin adil birlikteliği temelinde Kıbrıs'ın yeniden birleşmesini desteklerdi" dedi. Sol Koalisyon Partisi Dış İşleri Sorumlusu Panos Trigazıs ise adı dünya çapında barış ile anılman Dikili'nin Türk-Yunan ilişkilerinde gösterdiği özveri için Dikili Belediye Başkanı Osman özgüven'e şükran duyduklarını belirtirken, Özgüven'de barıştan kimseye zarar gelmediğini ve barış için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Özgüven katılımlarından dolayı Trigazis'e Nazım Hikmet Barış plaketi verdi.

Ayrıca Panos Trigazis tarafından Yunanistan'dan getirilen barış'ın simgesi zeytin fidanı Nazım Hikmet Parkı'na dikildi. Çıpras'ın barış mesajı Yunan basınında da oldukça yer aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894