• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 11 °C

Dikili'de Şenlik Başlıyor

Dikili'de Şenlik Başlıyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Ünü ülke sınırlarını aşmış Dikili Barış ve Demokrasi Festivali; "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri" adıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü başlıyor.

DİKİLİ'DE ŞENLİK BAŞLIYOR

'DİKİLİ BARIŞ VE NAZIM HİKMET GÜNLERİ"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Ünü ülke sınırlarını aşmış Dikili Barış ve Demokrasi Festivali; "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri" adıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü başlıyor.

Bu yıl Dünya Barış Günü'nde başlayacak olan 2 günlük programda Türkiye gündeminden düşmeyen 'Barış' konusu tartışılıyor, -barış adamı Nazım Hikmet- anılıyor. Bir çok ünlü ismin bir araya geleceği şenlik boyunca politikacılar, yazarlar, sanatçılar ve akademisyenler Barış'ı her açıdan ele alırken, "Dikili Nazım Hikmet Barış Ödülü"nün ilki değerli edebiyatçı ve barış adamı Yaşar Kemal'e veriliyor.

Özgüven; "Barış isteği dile getirilecek"

12 Eylül’ün karanlık günlerinden günümüze kadar ilericilerin, yurtseverlerin, demokratların, özgürlük için, barış ve demokrasi için yıllarca Dikili Şenliklerinde buluştuklarını hatırlatan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, bu yıl Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri adıyla yapılacak şenlikte barış isteklerini bir kez daha dile getirmek istediklerini söyledi. Özgüven; "Dikili'den ülkemizde, sınırlarımızda ve tüm dünyada barış için sesleneceğiz. 'Çocuklarımıza kıymayın efendiler' diye haykıracağız" dedi.

Yaşar Kemal'e Barış ödülü

Tüm barışseverleri 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayacak Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri'ne davet eden Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Yine binlerce insan kin, nefret ve vahşet üçgeninde canlarını yitiriyor. Yine insanlığın ortak zenginlikleri yok ediliyor, yıkıma uğratılıyor. Bir avuç egemen ve silah tüccarı dışında savaşların kazanını yok. Barışa en çok ihtiyacımız olan günler yaşıyoruz. İşte bu nedenle bizler savaşların sonuçları olan acı ve yıkımların tekrarlanmaması için, savaşsız, sömürüsüz güzel günler için, ülkemizde, sınırlarımızda ve dünyada barış talebimizi haykırmak için bir araya geliyoruz. Bu buluşmada aramızda savaşsız ve sömürüsüz dünya mücadelesinin büyük ismi dünya şairi Nazım Hikmetimiz de olacak. İsmiyle anılacak olan parkta onunla kucaklaşacağız. Ayrıca 1 Eylül'de Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile birlikte kurumsallaştıracağımız "Dikili Nazım Hikmet Barış Ödülü"nün ilki ülkemizin değerli edebiyatçısı ve barış adamı Yaşar Kemal'e verilecektir" dedi.

Panel ve Söyleşiler

Bu yıl ki şenlikte yine bir çok aydın bir araya geliyor. 'Nazım Hikmet ve Barış' panelinde Sanatçı Tarık Akan, Rutkay Aziz, Yazar Hıfzı Topuz, Yazar Doğan Hızlan, Kıymet Coşkun, Orhan Alkaya, Şair Haydar Ergülen, İnsanlık anıtının yaratıcısı Heykeltraş Mehmet Aksoy konuşmacı olarak bir araya geliyor. 'Ülkemizde, sınırlarımızda ve dünyada barış' konusu CHP 22.Dönem İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, 22.Dönem Ankara Milletvekili Prof.Dr.Yakup Kepenek, Sol Koalisyon Partisi Dış İşleri Sorumlusu Panos Trigazıs  tarafından masaya yatırılacak. 'Çevre ve Barış' konusu Av Arif Ali Cangı, Hasankeyf yaşatma girişiminden Serhat Resul, Derelerin kardeşliği platformundan Ömer Şan, Allianoi girişimden Prof.Dr.Üstün Reynat, Dr.Oya Otyıldız, Prof.Dr. Ali Osman Karababa, EGEÇEP'ten Av.Berrin Esin Kaya tarafından tartışılacak. Yine Ülkemizde, sınırlarımızda ve dünyada barış panelinin ikincisinde CNN Türk'ten Enver Aysever, 19.dönem Milletvekili Ercan Karakaş, 18.dönem Milletvekili Fikri Sağlar bir araya gelecek. 'Yerel yönetimler ve Barış' konulu konferansta 20.dönem Samsun Milletvekili Murat Karayalçın konuşmacı olacak.

Diğer etkinlikler

Tek kişilik oyunuyla Genco Erkal'ın, vereceği konserle Fide'nin, Moğollar'ın ve Melike Demirağ'ın yer alacağı şenlikte halk oyunları, sokak tiyatroları, belgesel gösterimleri, kitap imza  ve şiir söyleşileri yer alacak. Şenlikte ayrıca Gazeteci-yazar Ümit Otan 'Geçmişten günümüze Dikili Festivalleri' konulu resim sergisi açacak.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894