• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 18 °C

Dikili’de Kıran Kırana Windsurf Yarışları

Dikili’de Kıran Kırana Windsurf Yarışları
İzmir'in Dikili ilçesinde Türkiye Yelken Federasyonu ve Dikili Belediyesi işbirliğince düzenlenen WindSurf Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Dikili yarışları nefesleri kesti.

DİKİLİ’DE KIRAN KIRANA WİNDSURF YARIŞLARI

İzmir'in Dikili ilçesinde Türkiye Yelken Federasyonu ve Dikili Belediyesi işbirliğince düzenlenen WindSurf Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Dikili yarışları nefesleri kesti.

Türkiye Yelken Federasyonu Windsurf Ligi'nin 2. Ayak Yarışları, Dikili Belediyesi'nin destekleri ile Çandarlı Doğu Plajı sahillerinde gerçekleştirildi. Bayanlar kategorisinde gerçekleştirilen yarışlarda Dünya Gençler Şampiyonu Fulya Ünlü ile rekortmen surfçü Çağla Kubat Diaz arasında yaşanan rekabet heyecanı doruklara çıkarttı.

ÖDÜLLER GÖRKEMLİ TÖRENDE DAĞITILDI
Çandarlı Doğu Plajı sahilinde 3 gün gerçekleştirilen yarışlar sonucunda Erkeklerde  Ali Urgancı, Bayanlarda Fulya Ünlü, Masterlerde Ali Sinan Gerzile,  Genç Erkeklerde de Osman Atakan Sönmez gülen taraf oldu. WindSurf Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Dikili yarışlarının ödül töreni de görkemli bir şölenle gerçekleştirildi. Ödül törenine Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Başkan Vekili Sunay Yarar, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Bülent Dalfesoğlu ile Çandarlı Hizmet Birimi Sorumlu Ali Turgut’un yanı sıra Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hakan Kütük, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve etkinlikte yarışmacı olan 41 sporcu aileleri birlikte katıldı. Yarışma sonunda dereceye giren sporculara protokol üyeleri ödüllerini tek tek sundu.

DİKİLİ BELEDİYESİ ÖZEL ETABINDA ZAFER KURT’UN OLDU
Türkiye Yelken Federasyonu, (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ayvalık Belediyesi, Urla Yelken Kulübü, Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği ile Dikili Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve ana teması otizme karşı farkındalık yaratmak olan yarışlara kayıt yaptıran 35'i erkek, 6'sı bayan 41 sporcu 3 gün süren yarışlarda start alarak izleyenlere müthiş anlar yaşattı. Dünyaca ünlü Çandarlı Doğu Plajı sahillerinde gerçekleştirilen yarışlar Erkekler, Bayanlar, Masterlar (35 Yaş Üstü), Genç Erkekler (18 yaş altı) kategorilerinde yapıldı.  Muhteşem esen rüzgârın da olanak vermesiyle Çandarlı Doğu Plajı sahilleri 4 kategori de 24 seri yarışa sahne olurken, yarışlar sonrası bir ilke imza atılarak tüm sporcuların katılımıyla Dikili Belediyesi Özel Etabı gerçekleştirildi.  Long Distance (Uzun Mesafe) adı verilen ve bitiş işaretinin Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından verilen Dikili Belediyesi Özel Etabını, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü adına yarışan Ege Şefik Kurt kazandı. İkinciliği Ali Urgancı, üçüncülüğü ise Özfer Uralp göğüsledi. 

“BAŞARILI BİR ORGANİZASYONA DAHA İMZA ATTIK”
Gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun,  Dikili’de çok önemli bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Hepsi birbirinden çok değerli, dünyanın yakından tanıdığı ve çoğu milli sporcu olarak uluslar arası yarışlarda yarışan sörfçülerimizi kentimizde konuk ederek Windsurf Ligi'nin ikinci ayak yarışlarına ev sahipliği yaptık. Çandarlı sahillerimizde 3 gün süren yarışlarda heyecanın, fair playın, kıyasıya mücadelenin ve dayanışmanın en güzel örneklerini doyasıya yaşadık. Windsurf yarışlarına gösterilen ilginin üst seviyede olması bizi çok daha mutlu etti. Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta organize ekibi ve hakem heyeti olmak üzere herkese gönülden teşekkür ediyorum. Yarışlar sonucunda dereceye giren sporcu kardeşlerimizi tekrar kutluyor, tüm sporcularımızı da verdikleri örnek mücadeleden tebriklerimi sunuyorum. Önümüzdeki yıl yeniden buluşmak dileğiyle, tüm sporcu kardeşlerimizin yarışlarında rüzgârlarının bol olmasını diliyorum” dedi. // EGE BASIN GRUBU
 
WİNDSURF LİGİ 2. AYAK DİKİLİ YARIŞLARI KESİN SONUÇLARI
 
Masterler (35 yaş üstü) Kategorisi:
1. Ali Sinan Gerzile - Ege Açıkdeniz Yat Kulübü
2. Ekin Bilem - Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü
3. Metin Osmanoğlu - Kırmızı Çizgi Windsurf Kulübü
 
Bayanlar Kategorisi:
1. Fulya Ünlü - Göztepe Windsurf Kulübü
2. Çağla Kubat Diaz - Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü
3. Nimet Tülümen - Mimar Sinan Rüzgar Sörfü Spor Kulübü
 
Erkekler Kategorisi:
1. Ali Urgancı - Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü
2. Ali Sinan Gerzile - Ege Açıkdeniz Yat Kulübü
3. Cem Sungur - Göztepe Windsurf Kulübü
 
Genç Erkekler (18 yaş altı) Kategorisi:
1. Osman Atakan Sönmez - Göztepe Windsurf Kulübü
2. San Baylav - Göztepe Windsurf Kulübü
3. Ali Maga - Çağla Kubat Rüzgâr Sörfü Yelken Kulübü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894