• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Dikili İzmir Fuarı’nda

Dikili İzmir Fuarı’nda
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / CHP’li Mustafa Tosun’un göreve gelmesinin ardından gerçekleştirdiği atılımlarla ülke turizmine adını altın harflerle yazdıran ve bölgenin gözbebeği olan Di
DİKİLİ, 9. TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI’NDA
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
CHP’li Mustafa Tosun’un göreve gelmesinin ardından gerçekleştirdiği atılımlarla ülke turizmine adını altın harflerle yazdıran ve bölgenin gözbebeği olan Dikili, 10-13 Aralık tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek olan 9. Travel Turkey İzmir Fuarı'na katılacak. 
 
“GÜLÜMSEYEN KENT; DİKİLİ” 
Dikili Belediyesi, deniziyle, güneşiyle, doğasıyla Ege’nin incisi olan Dikili’nin gün yüzüne çıkmamış tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtma amacıyla katıldığı Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 9. Travel Turkey İzmir Fuar’ında, “Deniziyle, Güneşiyle, Doğasıyla Gülümseyen Kent Dikili” temasıyla misafirlerini ağırlayacak.
 
ZİYARETÇİLERE KORUK SUYU İKRAM EDİLECEK
Antik çağlardan bu yana çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Dikili’nin, günümüze yansıyan tarihi miraslardan Aterneus Antik Kenti, Hatipler Kalesi ve Deliktaş Köyü sınırlarında bulunan Zindancık ile dünyanın en küçük ada kilisesi Aya Nikola Kilisesi’nin de aralarında olduğu tarihi güzellikleriyle birlikte Karagöl Krater Gölü ve Nebiler Şelalesi gibi doğal güzelliklerinin de tanıtılacağı Dikili Belediyesi standı C Holünde 103 numaralı alanda yer alacak.  Stantta bölgenin sağlık, inanç ve kültür gibi alternatif turizm zenginlikleri de konuklara tanıtılarak da kent turizmin sadece yaz aylarında değil 12 ay sürmesine katkı sunma da hedefleniyor.  10 Aralık’ta başlayıp 13 Aralıkta kapanacak olan fuarda Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personellerinin görev yapacağı stantta ayrıca Dikili yöresine özgü koruk suyu şerbeti de ziyaretçilere ikram edilecek. 
 
“DÜNYA TURİZMİNİN LOKOMOTİF KENTİ OLACAĞIZ”
Katılacakları Travel Turkey İzmir Fuar’ında Dikili ilçesinin tarihi, turistik, kültürel ve gün yüzüne tam olarak çıkmamış doğal güzelliklerine dikkat çekeceklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Hedefimiz Dikili’mizin sahip olduğu zenginliklerle turizm pastasından hak ettiği payı almasıdır. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bunun için üzerimize düşen neyse hepsini yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıldan bu yana verdiğimiz yoğun çabalarımızın meyvelerini bu yaz artan turizm rakamları ile aldık. Ancak biz hedefimizi daha büyük tutarak dünya turizminin lokomotif kentlerinden biri olmayı hedefliyoruz” dedi. Başkan Tosun, Dikili ilçesinin sağlık turizmi alanında atağa geçmesi içinde yeni projeleri önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini kaydetti. 
 
“ANLIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ”
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Aydan Evren de, “Mustafa Başkanımız, kentimizin turizmde öncü ve önde olmasını çok önemsiyor. Bizlerde Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak başkanımızdan aldığımız pozitif enerjiyle 9. Travel Turkey İzmir Fuar’ına çok iyi hazırlandık ve anlımızın akıyla çıkacağız. 5 arkadaşımızın görev alacağı bu fuarda kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağımıza inanarak, fuarı ziyaret edecek tüm konukları standımıza davet ediyoruz " dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894