• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Dikili Halkı 19 Mayıs Ruhuyla Tek Yürek Oldu

Dikili Halkı 19 Mayıs Ruhuyla Tek Yürek Oldu
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /İzmir'in Dikili ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97.

DİKİLİ HALKI 19 MAYIS RUHUYLA TEK YÜREK OLDU
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
İzmir'in Dikili ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıldönümü kutlamaları kapsamında binlerce Dikilili, fener alayı eşliğinde "19 Mayısın Işığında Ata'ya ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Dikili Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında fener alayı düzenledi. Bülent Ecevit Kavşağı'nda aralarında Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Dikili Kent Konseyi Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in babası Mehmet Ali Çakırözer'in de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi toplandı.

FENER ALAYI COŞKUSU TÜM KENTİ SARDI
Cumhuriyet sevdalısı binlerce Dikilili, saatler 21.00'ı gösterdiğinde Şehit Sami Akbulut Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk Bayrağı ve meşaleler bulunan kalabalığa vatandaşlar da evlerinin balkonundan, camlarından ve iş yerlerinden alkışlarla, sloganlarla destek verdi. Onuncu Yıl Marşı'nın çalınıp, söylendiği yürüyüş boyunca 'Türkiye Laik'tir Laik kalacaktır', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganları atıldı. Bir kilometrelik yürüyüş, Dikili Atatürk Meydanı'nda son buldu. Fener alayı kortejinin alana ulaşmasının ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.
 
“CUMHURİYETİMİZ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları Serpil Taşel ve Göksel Tanşu'nun günüm anlamına ilişkin yaptığı sunumun ardından bir konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, gerçekleştirilen hain terör saldırıları sonucunda şehitlerimizin olmasından dolayı 19 Mayıs'ı buruk kutladıklarına dikkat çekerek, "Şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Buradan Atamıza ve şehitlerimize bir kez daha söz veriyoruz; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine ve Türk halkına armağan ettiği tüm eserlerine sonsuza dek sahip çıkacağız' dedi. AKP iktidarının resmi bayramlardaki kutlama törenlerini iptal etmesini ve AKP Dikili İlçe Başkanının sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarını da sert bir dille eleştiren Başkan Tosun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"Birileri bizlerin bayramımızı kutlamaya, saygı ve şükran çelengi sunmamızı yasaklayacaklarını sandılar. Ne yapsalar nafile, bugün burada toplanan binlerce Dikilili, binlerce genç bir kez daha Mustafa Kemal'in askeri olduğunu göstermiştir. Çatır çatır bayramlarımızı kutlayacağız, çatır çelengimizi sunacağız, kimse engel olamaz. Buradan İsmet Paşanın bir sözünü hatırlatmak istiyorum, “Namuslular, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır.” Evet, biz de cesur olmalıyız arkadaşlar.  Cumhuriyet düşmanlarından daha cesur olmalıyız, olacağız da. Ülkemizi Cumhuriyet düşmanlarına teslim etmeyeceğiz. Bizlerin, sizlerin, çocuklarımızın ve tüm halkımızın güç birliği yapması sayesinde Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Bir kez daha haykırıyoruz ve diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır. Tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" / EGE BASIN GRUBU
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894