• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Dikili Belediyesi İlçenin Geleceğine Işık Tutuyor

Dikili Belediyesi İlçenin Geleceğine Işık Tutuyor
Dikili Belediyesi, Dikili ilçesinin geleceğine ışık tutacak yeni bir projeye daha imza attı.

DİKİLİ BELEDİYESİ İLÇENİN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR

Dikili Belediyesi, Dikili ilçesinin geleceğine ışık tutacak yeni bir projeye daha imza attı.  

"Daha yaşanılabilir bir Dikili" sloganıyla Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ve ilçe genelinin tamamında uygulanmasının hedeflendiği projenin ilk etabında başta sahil bandı olmak üzere çeşitli noktalarda yeraltı çöp konteyner sistemi hayata geçirildi.

VATANDAŞLARDAN TAM DESTEK
Yaz sezonu ile birlikte artan kent yaşamının getirdiği olumsuzlukları en aza indirmek için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekleyen Dikili Belediyesi, halk sağlığının korunması ve çevreye olan duyarlılığın attırılması açısından son derece önem taşıyan bir çalışmaya daha imza attı. Pilot bölge olarak seçilen 6 ayrı noktada hizmete sokulan tam donanımlı yer altı çöp konteynır üniteleri vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

HEM HİJYENİK HEM EKONOMİK
Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışma kapsamında daha hijyenik ve modern bir çöp toplama sistemi oluşturmak, vatandaşlarının sağlığını korumak, koku ve görüntü kirliliğini engellemek için Dikili Atatürk Meydanı, Dikili Semt Pazarı, İsmetpaşa Mahallesi ile  Denizköy Mahallesi'nde yeni tip yeraltı çöp konteynır sistemleri hizmete sokuldu. İlk etapta pilot bölge olarak belirlenen 6 farklı noktada yeraltına uygulanan sistemle, evsel ve gıda kaynaklı atıklar en hijyenik biçimde toplanıp izole ediliyor. Bakteri ve sineklerin üremelerin de önüne geçildiği çalışma sayesinde sıcak hava ile birlikte oluşan kötü koku ve rahatsız edici görüntülerde ortadan kaldırılmış oldu. Tek bir sisteminin, bin 600 litre depolama kapasitesine sahip olduğu ünite sayesinde, çöp nakil araçlarının daha az sefer yapacak olmasından dolayı trafikteki sıkışmalar ortadan kalktığı gibi, zamandan, maliyetten ve işgücünden tasarruf da sağlanmaya başlandı.

“KARARLI VE PLANLI ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”
Kent estetiğine değer katan, görüntü kirliliğini ortadan kaldıran, vatandaşlarına daha sağlıklı ve temiz ortamlarda yaşamalarına olanak sağlayan bir projeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Kentimiz, son iki yılda gerçekleştirdiğimiz kararlı ve planlı çalışmalarla  Türk turizminin parlayan yıldızı oldu. Geçtiğimiz sene yaz sezonunu 500 bin civarında bir nüfusla geçirmiştik. Bu yılda o seviyelerde olacağını düşünüyoruz. Hemşerilerimize ve kentimize misafir gelen konuklarımızın yaz sezonunda olumsuzluklarla karşı karşıya kalmaması ve kent estetiğini en üst seviyede tutmak için çöp yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda yeraltı çöp konteynır sistemi uygulamaya koyduk. Kısa zamanda vatandaşlarımız tarafından değer gören ve desteklenen bu çalışmayı büyük bir özveriyle gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün tüm emekçilerine yürekten teşekkür ediyorum. Kentlimiz için, kentimizin geleceği için çok büyük önem arz eden çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894