• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İzmir 10 °C
  • Manisa 8 °C
  • Balıkesir 4 °C
  • Çanakkale 8 °C

Deniz Kirliliğine Araştırma Önergesi

Deniz Kirliliğine Araştırma Önergesi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, deniz kirliliğiyle ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, araştırma önergesi verdi. Tıp doktoru olan Kaplan ayrıca Sağlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Çevre ve Şehircilik Baka

CHP'li Kaplan'dan, TBMM'ye  Aliağa’daki deniz kirliliğine Araştırma Önergesi

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, deniz kirliliğiyle ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, araştırma önergesi verdi. Tıp doktoru olan Kaplan ayrıca Sağlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlarının yanıtlaması için de deniz kirliliğiyle ilgili soru önergeleri verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, son günlerde deniz kirliliğinin balıklarda ağır metalleri artırdığı ve kanserojen maddeler içerdiğine ilişkin bilim adamlarının yaptığı açıklamaların basında yer aldığını, yaşanan çevre kirliği sonucu deniz kirliliğinin kontrol edilemez noktalara geldiğini belirtti. Kaplan, "Bu söylenti ve gözlemlerin bilimsel olarak aydınlatılmadığı sürece insanlar tedirgin bir vaziyette balık tüketeceklerdir. Zehirli atıkların karıştığı deniz suyunda biriken ağır metaller önce balıklara, balıklardan da insanlara geçerek insan sağlığı üzerinde büyük tehlikeler oluşturmaktadır" diyerek deniz kirliliğinin araştırılması için meclis araştırma önergesi verdi.

Kaplan TBMM'ye verdiği araştırma önergesinde Marmara Denizi'nde kirliliğin her geçen gün arttığını belirtti. Denizlerdeki kirliliğin nüfus artışı ile beraber sanayileşmenin hızla olduğu İzmit Körfezi, Kocaeli, İstanbul, Marmara Denizi, İzmir Körfezi, Aliağa, Mersin Limanı gibi yerlerde yoğun olduğu görüldüğü belirtilen araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle bu bölgelerde tutulan balıkların (özellikle dip balıkları) ağır metal ve kanser yapıcı maddeler içeriğinin diğer yerlerde tutulan balıklardan daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Uzmanların balıklar üzerinde yaptığı analizlerde civa, kurşun, kadmiyum gibi ağır metallerin oranının oldukça yüksek olduğu tespit edilmiştir. Toplum ve insan sağlığı açısından önemli olan bu konunun araştırılarak tespitlerin yapılması, gerekli önlemlerin alınması, yaşanan sorunların çözümü ve denizlerimizin korunması, toplumda temiz ve güvenilir balık tüketiminin artırılması, önlemlerinin alınması için; Anayasa'nın 98′inci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105′inci maddeleri gereğince 'Meclis Araştırması' açılmasını arz ve talep ederiz."

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ayrıca Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması amacıyla de aynı konuda 3 soru önergesi verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894