• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Çöp Toplamada Başarı

Çöp Toplamada Başarı
BERGAMA TAHSİN TUNA www.bakircay.com Geçtiğimiz yıl 1 milyon 610 bin liraya ihale edilen Bergama’nın çöp toplama işi, bu yıl 1 milyon 433 bin liraya ihale edildi. Her iki yıl arasındaki ihale farkının 177 bin lira olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Me

Bergama"nın çöpü daha ucuza toplanıyor…

Tahsin TUNA www.bakircay.com

Geçtiğimiz yıl 1 milyon 610 bin liraya ihale edilen Bergama"nın çöp toplama işi, bu yıl 1 milyon 433 bin liraya ihale edildi. Her iki yıl arasındaki ihale farkının 177 bin lira olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Üstelik, çöp toplama işinde çalışacak olan işçilerimiz ihale şartnamesi gereği geçen yıla oranla yüzde 10 daha fazla ücret alacak. 3 büyük, 3 küçük toplam 6 yeni araçla ihaleyi alan firma bizim kontrolümüzde çöpü toplamaya başladı. Ayrıca yeni konteynır alımı içinde ihale hazırlığımızı yaptık. ”dedi.
Bergama"nın cadde ve sokaklarının temizliği ve evsel atıkların toplanması için 7 gün 24 saat görev başında olan Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Amirliği, 60 bin nüfusuyla geniş bir alana yayılan tarihi kent Bergama"da 68 kişilik küçük ama dev kadrosu ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu yıl çöp toplama işinin geçen yıla oranla daha ucuza ihale edildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Belediye kaynaklarını en akılcı, en doğru ve en tasarruflu şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz” dedi.
Geçtiğimiz yıl çöp toplama işinin 1 milyon 610 bin liraya ihale edildiğini ifade eden Başkan Gönenç, bu yıl rakamın 1 milyon 433 bin lira olarak gerçekleştiğini her iki yıl arasında 177 bin lira fark olduğunu söyledi. Başka bir deyişle bu yıl ki ihale için belediyenin 177 bin lira (eski parayla 177 milyar lira) daha az ödeme yapacağına dikkat çeken Başkan Gönenç, “Üstelik, çöp toplama işinde çalışacak olan işçilerimiz ihale şartnamesi gereği geçen yıla oranla yüzde 10 daha fazla ücret alacak. Ayrıca bu yıl çöp kamyonları Armağanlar Köyü yakınına yeni inşa edilen Katı Atık Depolama Tesisi"ne yani 3 büyük, 3 küçük toplam 6 kamyon 12 kilometre daha uzağa çöpü götürecek. Bu yıl ki ihalenin yükünün geçen yıla oranla daha ağır olmasına rağmen, akılcı ve doğru politikalar izlememiz nedeniyle çöp işine daha az para ödeyeceğiz. 177 bin lira belediyemiz kasasında kalacak. Bize emanet edilen belediyeyi ve kaynaklarını en iyi şekilde ilçemizin ve halkımızın yararına kullanmaya devam edeceğiz ”dedi.

YENİ KONTEYNIR ALIMI İÇİN İHALE HAZIRLIĞI TAMAMLANIYOR
Tarih ve kültür turizmi için öncelikli yerlerin başında gelen Bergama"nın daha temiz bir kent olması için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Gönenç, “Yaptığımız inceleme neticesinde şuan cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynır sayısının hem yetersiz olduğunu, hem de bir çok konteynırın artık kullanılamaz hale geldiğini tespit ettik. Bunun için yeni konteynır alımı çalışmalarına başladık. Tespitlerimize göre küçük konteynırlar yanında iş yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde daha büyük konteynırlara ihtiyaç olduğunu gördük. Şimdi 200 adet 400 litrelik, 200  Adet 800 litrelik konteynır alacağız.  Alacağımız bu yeni konteynırları ise ihtiyaç olan yerlere koyacağız ”dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894