• BIST 9645.02
  • Altın 2417.534
  • Dolar 32.5546
  • Euro 34.7927
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Çocuklar Neden Kampa Gitmeli?

Çocuklar Neden Kampa Gitmeli?
Felsefesinde beraberliği, takım çalışmasını ön plana çıkaran Geleceğin Yıldızları, kamp programları sayesinde çocukların liderlik, uzlaşma, iletişim kurabilme gibi önemli değerlerinin gelişmesine katkı sağlıyor.

ÇOCUKLAR NEDEN KAMPA GİTMELİ?

Felsefesinde beraberliği, takım çalışmasını ön plana çıkaran Geleceğin Yıldızları, kamp programları sayesinde çocukların liderlik, uzlaşma, iletişim kurabilme gibi önemli değerlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Teknolojinin her geçen gün hayatımızda daha fazla yer almasıyla beraber çocukların daha az hareket ettiğine dikkat çeken Geleceğin Yıldızları, kamp aktivitelerinin çocukların hem fiziksel hem de sosyal gelişimine destek sağladığına dikkat çekiyor

27 yıldır Türkiye’de kamp kültürünün gelişmesine katkı sağlayan Geleceğin Yıldızları, 5- 17 yaş grubu çocuk ve gençlere, hayat boyu unutulmayacak anıların yaşanacağı bir kamp ortamı sunuyor. Bugüne kadar 67 ülkeden farklı kültür ve yaştaki çocukları buluşturan Geleceğin Yıldızları, hem değişik ülke ve şehirlerden hayat boyu sürecek arkadaşlıklara ortam hazırlıyor hem de çocukların kişisel ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlıyor. Liderlik, uzlaşma, iletişim kurabilme, empati yapma ve öz saygı gibi değerlerin gelişmesine yardımcı olan kamplarında Geleceğin Yıldızları, çocukların hem kişisel yaşamlarına hem de okul hayatlarına olumlu etki ediyor. Kamp öncesi çocuğun tercihi doğrultusunda belirlenen programlar, çocuğun içindeki yetenekleri ortaya çıkarmasına ve kendini tanıyan, bilinçli, sorumlu, girişken birey olmasına olanak sağlıyor.

KAMP PROGRAMLARI OBEZİTEYİ ENGELLİYOR

Yapılan araştırmalar şehirde yaşayan çocukların yüzde 74’ünün günde 1 saatten az fiziksel aktivite yaptığını ve buna bağlı obezitenin artış gösterdiğine işaret ediyor. Egzersiz, çocukların beyin ve fiziksel gelişiminde oldukça önem taşıyor. Beyin faaliyetleri incelenen, fit olan çocuk ve ergenlerin, bilişsel kapasitelerini daha etkin ve uzun süreli kullandıklarını kanıtlıyor. Bu nedenle Geleceğin Yıldızları’nın doğal ortamdaki fiziksel kamp aktiviteleri ve grup yaşamı, gençlere başarılı ve sağlıklı bir gelişme ortamı sağlarken, eğlencenin günlük amaç olduğu bir mekân sunuyor. Böyle bir ortamda çocuklar; dinlemek, konuşmak ve bunları yansıtmak için pozitif rol modellerle iletişim kuruyor. Birlikte çalışmayı, karar vermeyi, sorumluluk almayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, özgürlüğü ve kendine güvenmeyi öğreniyor. Bütün bunlar da sağlıklı ve üretken bir yaşam için gerekli olan basamakları oluşturuyor.

Yaz tatilinde aktif olmayan çocukların evde yemek yemeye daha yatkın olduklarına ve hareketsizliğin obeziteye neden olduğuna dikkat çeken Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, “27 yıllık kamp tecrübemizle, kampın çocukların gelişimindeki olağanüstü önemi gözlemliyoruz. Yaz tatilini evde geçiren bir çocuk, hareketsiz kalması ve buzdolabına daha ulaşabilir olması nedeniyle bir nevi yemeğe teşvik ediliyor. Evde hareketsiz kalan çocuk yemekle birlikte obezite gibi günümüzde maalesef çok görülen bir problemle karşı karşıya kalıyor. Ancak kamp ortamında farklı aktiviteler gerçekleştiren çocuklar hem doğa ile iç içe programlara dâhil oluyor hem de fiziksel ve kişisel gelişimine katkı sağlıyor” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894