• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

CLUB MED Tartışması

CLUB MED Tartışması
Türkiye'nin ilk tatil köy'ü olan Foça Club Med tatil köyünün kapatılarak 4 sezondur hizmet dışı olmasına tepkiler sürüyor. Son bir yıl içersinde Yazılı ve görsel basında Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Esnaf

FOÇA'DA CLUP MED YENİDEN GÜNDEMDE


                              
FOÇA"DA CLUB MED TARTIŞMA KONUSU OLDU
DP"Lİ ÖNGÜNŞEN"DEN CLUB MED HAKKINDA İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

Türkiye'nin ilk tatil köy'ü olan Foça Club Med tatil köyünün kapatılarak 4 sezondur hizmet dışı olmasına tepkiler sürüyor. Son bir yıl içersinde Yazılı ve görsel basında  Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Esnaf Oda Başkanı Günal Menemenli tarafından sık sık  gündeme getirilen  Clup Med  Foça"da tartışma konusu oldu. Gazetemiz Hakimiyet Ege"de de haber olan Foça Esnaf Odası Başkanı Günal Menemenli"nin 10-temmuz -2008 tarihinde ulusal basına verdiği Foça Club Med hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösteren Demokrat Parti Foça Belediye Meclis Üyesi Metin Öngünşen  Foça Temsilcimize  Esnaf Odası Başkanı Günal Menemenli"nin açıklamalarına cevaben ilginç iddialarda bulundu. Öngünşen"" Clup Med'in emekli sandığı ile olan  25 yıllık kira kontratının bitmesiyle kapanması konusunda hükümetin hatası olmadığını söyledi.

CLUB MED EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTI.
1967 Yılında açılan ve 1982 yılında sözleşmesi uzatılarak 1-11-2005 yılında da tahliye edilen Emekli sandığı mülkü olan Fransız Tatil köyü özelleştirme idaresine devir edilerek diğer emekli sandığına ait olan  otel ve tesisiler de olduğu gibi  satışa sunulmuştur.''diyen Öngünşen,''Dönemin Hükümeti emekli sandığını, diğer kamu kurumlarında da olduğu gibi  işletmelerini özelleştirmesi için aldığı ilke karar ve yasalar doğrultusunda ÖYK tarafından satışa çıkarmıştır ''dedi.  Öngünşen''Bu satışa yeterlilik gösteren tüm özel ve tüzel kişiler ve şirketler katılabilirdi . Zira Fransız Tatil köyü ekonomik ömrünü tamamlamıştır yenileme için yenilenmesi için de gerekli olan 15 20 milyon doların sandık tarafından ödenerek tüm emeklilere hizmet eden sandığın ekonomik olarak sıkıntıya sokulması yerine rayiç bedel üstünden satılmasını (Foça ve Ülke) ekonomisine yararlı ve doğru işler yapılarak kazandırılması yönünde akıllı bir adım atmıştır'' ifadesinde bulundu.

KAMUOYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR
Hükümet bu kararı aldığında bu konudan sözleşme bitiminden iki yıl önce  Foça Belediye Başkanı haberdar olmuştur.Meclis  toplantılarında ısrar la Foça Belediyesinin özelleştirme idaresi tarafından yapılacak satışa katılın ma sı ve satın alınıp yine Fransız şirketine kiraya verilmesi hem Foça Ekonomisine hem de ülke ekonomisine kazandırılması için Demokrat Parti meclis üyelerinin ısrarlı  tekliflerini  Foça Belediye Başkanı ve aynı zamanda Foça Belediye Meclis Üyesi olan  Foça Esnaf Odası Başkanı Sn Menemenli dikkate almamıştır. ifadesinde bulunan Öngünşen '' Hatta satışın sekiz buçuk milyon dolar olan bedeline de (bu fiyat çok ucuz tesis birilerine peşkeş çekiliyor ) denilerek tepki konulmuş ve bu konuda Foça da kamuoyu oluşturulmuş ve CHP milletvekili Sayın Kemal Anadol  ile satış konusundaki tepkiyi TBMM sine taşımıştır ''dedi. Bu satışa o gün belki de mani olanlar şimdilerde ise satın alanın tesise yatırım yapacağını ve Foça nın bundan yarar göreceğini söyleyerek konuyu tekrar gündeme getirdiklerini anlatan Öngünşen''O gün satışın bedeline ve alan şirkete tepki göstererek belki de satışın iptaline vesile olanlar bugün aynı şirketin eğer alabilseydi Foça ya çok güzel bir tesis kazandıracağını iddia etmektedirler bu sebep ile de hükümetin emekli sandığına ait olan tesisin özelleştirilme kararını eleştirerek kamuoyunu yanlış bilgilendirmektirler  .  bu konuda zamanında yapmadıkları düşünmedikleri eylemlerini Foça Halkından gizlemek için Tatil Köyünden emekli olanları ve esnafımızın duygularını incitmektedirler.

Bu konu hakikatten şehir için çok önemlidir bu konuyu hakikaten çözmek isteyen sayın belediye başkanı ve esnaf odası başkanı tesisin Foça ya kazandırılması için arkalarında büyük şehir belediyesi gücü ve İzmir esnaf odaları birliği gücü varken ve Foça belediye meclisinde bu konuda yoğun destek varken niçin bu satışa Foça için de bir şirket kurarak girmediler Foça ilçesinde üç yılda on milyon doları sokak taşları ve hiçbir rantı olmayan emekli üretemeyen esnafa katkısı olmayan tesislere harcamak yerine sekiz buçuk milyon dolara bu kadar emekli üretmiş ve Foça esnafına büyük katkısı olmuş Fransız Tatil Köyünü (club med) satın alabilirlerdi. bu durumda işleri beceremeyenler ve aslında tatil köyünü satın alarak Foça ya kazandırma arzusu olmayanların hükümeti eleştirmeleri pek hakça değildir.''şeklinde konuştu.  Foça haberleri Hasan ESER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894